Női OKJ-s Toplista: gazdasági és sportedző képzések az élen

A pénzügyi-gazdasági OKJ-s képzések hódítanak a nők körében
A nők körében legnépszerűbb OKJ-s képzések Top10-es listája szerint továbbra is a pénzügyi-gazdasági területek vonzzák legjobban a hölgyeket, de a Perfekt adatai szerint egyre többen választják a sportedzői képzést is.
OKJ-s Képzések Toplistája
nők körében a Perfekt Zrt.-nél (2016)


1. Társadalombiztosítási ügyintéző
2. Bérügyintéző
3. Pénzügyi-számviteli ügyintéző
4. Vállalkozási mérlegképes könyvelő
5. IFRS mérlegképes könyvelő
6. Sportedző
7. Adótanácsadó
8. Államháztartási mérlegképes könyvelő
9. Pénztárkezelő és valutapénztáros
10. Állatgondozó
A Perfekt Zrt. minden évben megvizsgálja, hogy miként alakult az OKJ-s képzések népszerűségi listája a nők körében. A saját adatok alapján összeállított toplista élén évek óta stabilan tartja magát a társadalombiztosítási ügyintéző, és megtartotta pozícióját a bérügyintéző képzés is. A dobogó harmadik fokára a 2015-ös évvel szemben 2016-ban a pénzügyi-számviteli ügyintéző került, megelőzve a vállalkozási mérlegképes könyvelőt. Egy helyet ugrott előre sportedzői képzés is, amely 2015-ben került be a legnépszerűbb képzések közé, és tavalyi erősödésével maga mögé utasította az államháztartási mérlegképes könyvelő képzést. Továbbra is vonzó a jelentkezők körében az adótanácsadó képzés, amely két hellyel került előrébb. Az adatok alapján a számviteli ügyintéző átadta helyét az állatgondozói képzésnek, amely csupán 2016-ban indult, de máris a legnépszerűbbek közé került.
A korábbi évekhez hasonlóan 2016-ban is a hölgyek jelentkeztek legnagyobb arányban a Perfekt képzéseire, főként a 25-34 és a 35-44 éves korosztályból. A nők közül a legtöbben a pénzügyi-gazdasági OKJ-s képzéseket választották, a férfiak pedig továbbra is nagyobb arányban jelentkeztek ipari képzésekre.
Magyarországon a nők foglalkoztatási aránya jelentősen elmarad a férfiakétól, és sok más tényező mellett az OKJ-s képzések is segítséget jelenthetnek abban, hogy szülés után a hölgyek minél hamarabb visszatérhessenek a munkaerőpiacra. Tóth Réka, a Perfekt Zrt. oktatási szakértője szerint az adatok azt mutatják, hogy egyre több nő használja ki a gyereknevelés éveit is szakmai fejlődésre, és az sem ritka, hogy új karriercélok reményében vágnak bele a tanulásba. A nem iskolarendszerű OKJ-s képzések segítségével magas presztízsű képzőhelyeken, rugalmas időbeosztásban lehet tanulni. További előnyük ezeknek a képzéseknek, hogy a szakmájukban aktív oktatók tartják a kurzusokat, így a gyakorlatorientált képzéseken olyan tudásra lehet szert tenni, amellyel könnyű az elhelyezkedés a munkaerőpiacon.

Perfekt Zrt.
A Perfekt Zrt. olyan oktató és kiadó vállalkozás, mely több mint fél évszázada meghatározó szereplője a magyar felnőttképzésnek. Piacvezető a pénzügyi-gazdasági képzések területén, valamint a pénzügyi-számviteli könyvek kiadásában. A Perfekt Zrt. országos hálózattal, minden megyeszékhelyen kihelyezett központtal rendelkezik és komplex képzési szolgáltatást nyújt az oktatáson át egészen a tananyagellátásig és vizsgáztatásig. Évente több mint 20.000 hallgató vesz részt különféle képzéseiken.
www.perfekt.hu | www.facebook.com/PerfektKepzes | perfekt.blog.hu

Related Posts

„A legjobb ötletek a konyhában születnek” – A coworking irodák a kreativitás, a tudásmegosztás és a közösségépítés színterei

Egyes szakértők szerint 2020-ra a munkaerő 40 százalékát szabadúszók, egyéni vállalkozók és független tanácsadók teszik majd ki. A gazdasági és a demográfiai változások folyamatosan alakítják…

Négy szakmát mutatott be pályaválasztás előtt álló lányoknak a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár

Nagy érdeklődés mellett rendezte meg a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár Girl’s Day elnevezésű nyílt napját.  A pályaválasztás előtt álló lányok négy szakmával ismerkedhettek meg a gyár…

Négyszázezer munkavállaló feketén dolgozik

A munkaügyi ellenőrzések tanúsága szerint az elmúlt három esztendőben – 2012 és 2014 között – mintegy 70 százalékkal nőtt azoknak az ellenőrzött cégeknek az aránya,…

Nyílt Nap és munkalehetőségek a veresegyházi General Electric-nél

A tavalyi nagy sikerre és érdeklődésre való tekintettel, a General Electric veresgyházi egysége, a Power&Water üzletág ismét kitárja kapuit a környék lakossága felé.