A Samsung a CES 2020 kiállításon jelentette be az “Élmények Korszakát”

A Samsung a CES 2020 kiállításon jelentette be az “Élmények Korszakát”

A Samsung a 2020-as CES kiállításon nyitotta meg az “Élmények Korszakát”. A vállalat a jövőben az emberközpontú innovációra helyezi a hangsúlyt, amely a hardveres és szoftveres elemek zökkenőmentes integrációjával nyújt személyre szabott élményeket, és teheti kényelmesebbé, örömtelibbé és tartalmasabbá a felhasználók életét.

Az „Élmények Korszaka” megváltoztathatja azt, ahogyan a felhasználók magukról és a családjukról gondoskodnak, megtervezik az otthonukat, és elhozza a biztonságosabb és fenntarthatóbb intelligens városokat. A Samsung bemutatta legújabb fejlesztéseit az intelligens robotika, a mesterséges intelligencia, az 5G és az edge computing területén, ezzel a vállalat bepillantást enged a nem túl távoli jövőbe, ahol a technológiák együttesen még gazdagabb és adaptívabb élményeket tesznek lehetővé a felhasználók számára.

„Az Élmények Korszaka arról szól, hogy újragondoljuk, hogyan teremthetünk összhangot különböző, változatos életstílusok között – mondta el H.S. Kim, a Samsung Szórakoztatóelektronikai üzletágának elnök-vezérigazgatója. – A Samsung egyedi megközelítése, az emberközpontú innováció letisztult filozófiáján alapul. Célunk, hogy válaszokat adjunk a mindennapok kihívásaira és hozzájáruljunk egy újfajta minőségű életmódhoz.”

A személyes gondoskodás következő szintje

A Samsung emberközpontú víziójának középpontjában a személyes gondoskodás áll. A vállalat számára fontos a felhasználók egészsége és jóléte, éppen ezért fejleszt az egyéniigényeknek megfelelő szolgáltatásokat. A jövőben a robotok segítséget nyújthatnak az emberek számára. Ennek fényében a Samsung a CES 2020 kiállításon bemutatta Balliet, az apró guruló robotot, amely megérti és támogatja a felhasználókat, valamint aktív hozzájárulásával segít a mindennapi feladatok megoldásában.

A beépített mesterséges intelligenciának köszönhetően a robot akár fitnesz asszisztensként is képes segíteni, mobil felhasználói felületével pedig megoldásokat keres a folyamatosan változó felhasználói igényekre. Ballie működése során megfelel a szigorú adatvédelmi alapelveknek.

„A Samsung szerint az MI a személyes gondoskodás jövője – mondta el Dr. Seung, a Samsung vezető kutatója és ügyvezető alelnöke. – A beépített mesterséges intelligencia elengedhetetlen a személyre szabott élményekhez. Ez a megoldás a felhasználó kezébe helyezi az adatai feletti ellenőrzést, így védi a magánszférát, miközben kihasználja a személyre szabott szolgáltatások előnyeit.”

A Samsung a rendezvényen bemutatta továbbfejlesztett és az egyedi igényekhez igazodó egészségügyi megoldásait. A vállalat a Kaiser Permanente-tel való együttműködés keretében olyan otthoni virtuális kardio-rehabilitációs programot fejlesztett ki, amely Bluetooth kapcsolaton keresztül köti össze a Samsung okosóráit egy okostelefonnal. A Samsung HeartWise alkalmazás emlékeztetőt küld a felhasználónak a rendszeres testedzésről, aktivitási adatokat gyűjt, és folyamatosan jelzi a szívritmust sportolás közben. Az adatok az okostelefonon keresztül automatikusan hozzáadódnak a felhasználók egészségügyi kartonjához, így az orvosok, egészségügyi dolgozók és fizikoterapeuták nyomon követhetik a változásokat, és ez alapján tehetnek javaslatokat.

A program segítségével a felhasználók otthon végezhetik el a rehabilitációs folyamatot anélkül, hogy mindennapjaik során kórházakba, vagy egészségügyi intézményekbe kellene látogatniuk. Az otthoni virtuális kardio-rehabilitációs megoldás eredményeit 2019-ben a New England Journal of Medicine (NEJM) Catalyst szekciójában is publikálták. A Samsung tovább folytatja az emberközpontú egészségügyi megoldások fejlesztését, amelyek a felhasználók egyedi igényeihez alkalmazkodva segítik őket a felépülésben.

Személyre szabott otthonok

Federico Casalegno, a vállalat Dizájninnovációs központjának vezetője szerint a felhasználók otthona a jövőben különleges élményeket kínál majd az olyan, legújabb innovatív megoldásoknak köszönhetően, mint például az MI, a modern érzékelők és az adatalapú szolgáltatások. “Az okosotthonok az élő szervezetekhez hasonlóan működnek majd, személyes terek lesznek, az egyes lakók egyéni igényeihez igazodó élményekkel.”

A digitális és a fizikai világ közötti határok egyre inkább elmosódnak, a hagyományos életterekből így egyedi élmény-terek lesznek, mint például egy galéria vagy egy jógastúdió. Casalegno szerint a két funkció találkozása jelöli majd ki az utat a következő évtized okosotthon-innovációi számára.

Related Posts

Bemutató: Samsung Galaxy Buds Pro fülhallgató

A Samsung új generációs fülhallgatót mutat be, a Galaxy Buds Prót. Az új okoseszköz kiemelkedő hangzást, hívásminőséget, intelligens aktív zajszűrést és sokoldalú csatlakoztathatóságot biztosít. Mindezt…

Tanúsítványokkal ismerték el a 2018-as Samsung Smart TV-k biztonságosságát

Több, világszinten is ismert tanúsítással foglalkozó szervezet ismerte el a Samsung Electronics Smart TV-khez kapcsolódó, Samsung Knox technológiát is magába foglaló biztonsági megoldását. A Samsung…

Megérkezett a Samsung első, Thunderbolt 3 csatlakozós monitora

A CJ791 QLED monitor Thunderbolt 3 csatlakozóval fokozza a teljesítményt és még tökéletesebb tartalommegjelenítést biztosít a professzionális felhasználóknak és a szórakozni vágyóknak egyaránt.

Az OTTHON a budapestiek kedvenc szava

Otthon, szabadság, lehetőség… ez a három szó lett a legnépszerűbb a Fővárosi Önkormányzat és a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. által 2016. októberében indított rendhagyó…