A Samsung bemutatja: az olimpiai reménységek megható története Morgan Neville rendezésében

A dokumentumfilm négy atléta inspiráló és eddig még soha nem hallott történetét meséli el: miként győzték le az akadályokat, hogy végül megvalósítsák álmukat és versenyezzenek a 2016-os Riói Olimpiai Játékokon.

25c712eb-d3d2-48b2-9d9f-31e8bc96c414

A Samsung Electronics, a vezeték nélküli kommunikációs eszközök kategóriájában az Olimpia Globális Partnereként bejelentette, hogy együttműködik az Oscar-díjas filmkészítővel, Morgan Neville-lel (20 Feet from Stardom; Best of Enemies). A közös munka eredményeként elkészülő A Fighting Chance dokumentumfilm négy olimpiai reménység inspiráló és ezidáig még nem hallott történetéről szól: hogyan tudtak felülemelkedni a komoly nehézségeken és akadályokon, hogy végül kijussanak a 2016-os riói olimpiára. A Samsung elkötelezett híve az olimpiai szellemiség terjesztésének, a Morgan Neville-lel való kooperáció is ezt a célt hivatott szolgálni. A film olyan sportolók életútját mutatja be, akik eltántoríthatatlanul dolgoznak azon, hogy egyre inkább kitolják lehetőségeik határait.

A rövid dokumentumfilm – amelyet a következő hónapban mutatnak be – érzelmi utazásra hívja a nézőket, akik három különböző ország – Lesotho, Vanuatu, és a Dominikai Köztársaság – atlétáinak eddig elzárt világába nyerhetnek bepillantást. Neville több ezer mérföldet utazott, hogy megörökíthesse a filmben szereplő olimpiai reménységek történetét, törekvéseit és közös szenvedélyét, akik napról napra azért küzdenek, hogy a dobogóról láthassák lobogni saját országuk zászlaját Rio de Janeiro-ban. Ahogy a Samsung a folytonos innovációra való törekvésével gazdagítja az emberek életét, úgy ösztönzik ezek a történetek a jelentős fejlődéseket a jövőben.

„Nagyon örülök, hogy együtt dolgozhatok a Samsunggal egy, a 2016-os riói olimpiai játékokat felvezető dokumentumfilm elkészítésén. A Samsung egy világszerte ismert márka és látom, milyen pozitív hatást tud gyakorolni nem csupán a filmben szereplő atlétákra, de másokra is.” – mondta el Morgan Neville, rendező. – „Ha az olimpia szelleme egyet jelent az akadályok legyőzésével és a határok feszegetésével, úgy a Samsung tökéletes nagykövete ezeknek az értékeknek.”

A Fighting Chance című film három olimpiai reménység felkészülését követi nyomom:

– Tsepo Mathibelle (24 éves, maratoni futó, Lesotho): A parányi, Dél-Afrikai Köztársaság területébe ágyazott országban járva a nézők a céltudatos maratoni futót, Tsepo Mathibelle-t ismerhetik meg, aki a futással az egész családját is támogatja. Tsepo a 2012-es londoni játékokon megszerzett utolsó hely után is rendíthetetlen maradt céljának elérésében, ami nem más, mint megnyerni az első olimpiai érmet Lesotho számára.

– Miller Pata és Linline Matauatu (23 és 26 évesek, strandröplabda, Vanuatu): Vanuatu a Csendes-óceán délnyugati részén, Melanéziában található szigetország, ahol 2015-ben súlyos pusztítást végzett a Pam ciklon. A nézők a dokumentumfilmben megismerhetik az ország strandröplabda-csapatának két tagját, Miller Patat és Linline Matauatut. A két sportoló mindennapos kitartása és állhatatossága a helybéli, ni-vanuatu nők egész generációját inspirálja arra, hogy merjenek a hagyományok korlátain kívül gondolkodni és bátran kövessék álmaikat.

– Yenebier Guillén Benitez (29 éves, bokszoló, 75 kg-os súlycsoport, Dominikai Köztársaság):
A fiatal lány minden bevitt ütésével egyben a nemi sztereotípiákra is lesújt. Országa első olimpiai érmese szeretne lenni, édesapja és nagyapja nyomdokain járva, akik szintén sportolók voltak.

Neville különleges érzékenységgel képes elérni azt, hogy a bemutatott szereplők viszonylagos ismeretlenségük ellenére váljanak filmje igazi sztárjaivá. A rendező egyedi látásmódjának köszönhetően a dokumentumfilmes történetmesélés közepette az egyéni sorsok életre kelnek. A film készítésekor ellátogatott mindegyik sportoló hazájába, interjúkat készített a főszereplőkkel, edzőikkel, csapattársaikkal és a közösség tagjaival, hogy teljesebb képet kaphasson arról, hogy a fiatalok miként törik meg a jeget és írnak történelmet hazájukban. Végigkövette és megörökítette a sportolók szigorú edzéseit is, általános érvénnyel ábrázolva mindazt a szilárd eltökéltséget és lelkesedést, amely átszövi a világ minden egyes sportolójának útját a közös cél, az olimpiai érem felé.

„A Samsung azért is vállalkozott arra, hogy elmesélje ezeknek a sportolóknak a történetét, mert közös álmunk, hogy különlegesek legyünk, és határainkat feszegetve elérjük a lehetetlent” – mondta el Younghee Lee, a Samsung Electronics mobilkommunikációs üzletágának marketingért felelős alelnöke. – „Globális Olimpiai Partnerként hisszük, hogy a 2016–os riói olimpiai játékokhoz közeledve ez a film hat majd a világra, támogatva az olimpia egészét, ugyanakkor ráirányítva a figyelmet a sok rajongó által eddig talán nem ismert sportolókra és országokra.”

A Samsung folyamatosan arra törekszik, hogy összekösse az embereket, és segítse őket az akadálymentes kapcsolattartásban, élményeik megosztásában és történelemformáló emlékek gyűjtésében. A Samsung számos Galaxy mobileszközzel és az azokhoz kapcsolódó technológiával támogatja és javítja a sportolók edzését és segíti a családjukkal, barátaikkal és edzőikkel való kapcsolattartást a Rióba tartó út során.

További információ a www.samsungmobilepress.com vagy a www.youtube.com/samsungmobile oldalon érhető el.
##

Morgan Neville-ről

Morgan Neville dokumentumfilm rendező alkotásainak középpontjában a kultúra áll. A 20 Feet From Stardom című filmje 2014-ben elnyerte az Akadémia legjobb dokumentumfilmnek járó Oscar-díját, a 2015-ös Grammy-díjátadón pedig a legjobb zenés film kategóriában első helyezett lett. Legutóbbi, Best of Enemies című művét a Magnolia Pictures and Participant Media adta ki 2015-ben, amelyet a 2016-os évben az Akadémia ismét Oscar-díjra jelölt. Emellett Neville három további filmjét – a Tiszteld önmagad: A Stax Records története, a Muddy Waters can’t be satisfied és a Johnny Cash’s America című alkotásokat – Grammy-díjra is jelölték. A Hank Williams: Honky Tonk Blues című filmjéért Emmy-díjjal jutalmazták. Nem zenei témájú alkotásai közül kiemelkedőek a The Cool School és a Beauty is Embarrassing című filmek. Jelenlegi projektjei a The Music of Strangers: Yo-Yo Ma és a The Silk Road Ensemble, melyeket 2016-ban ad ki a The Orchand, ezelőtt pedig a 2016 januárjában megjelent Chelsea Does című négy részes dokumentumfilm-sorozaton, valamint a 2015-ös Keith Richards: Under the Influence című életrajzi dokumentumfilmen dolgozott.

A Samsung részvétele az olimpiai játékokon

A Samsung először az 1988-as szöuli olimpiai játékok helyi szponzoraként vett részt az olimpián. Az 1998-as naganoi téli olimpiai játékoktól kezdődően vált a vállalat a vezeték nélküli kommunikációs eszközök kategóriában az Olimpia Globális Partnerévé. Ezzel egy időben egyre inkább elköteleződött az olimpiai mozgalom iránt, amelyben saját Wireless Olympic Works (WOW) nevű vezeték nélküli kommunikációs platformjával és mobiltelefonjai segítségével vállal szerepet. Ezek az innovatív mobiltelefonos technológiák biztosítják az olimpiai család számára a valós idejű, a felhasználó helyzetétől függő információs szolgáltatásokat és az interaktív kommunikációs lehetőségeket. A Samsung számos digitális marketing kampányt szervez azért, hogy az olimpiai játékok izgalmait világszerte minél több ember élhesse át, és, hogy az okos mobil technológiák révén mindenki részese lehessen az olimpiának. A Samsung „Globális Olimpiai Partnerként” való elkötelezettsége a 2016-os riói olimpián túl a 2018-ban PyeongChang-ban megrendezendő téli-, és a 2020-as tokiói nyári olimpiai játékokra is kiterjed majd.

A Samsung Electronics

A Samsung Electronics az elsők között jár a technológia terén: a televíziók, okostelefonok, viselhető mobileszközök, táblagépek, fényképezőgépek, nyomtatók, háztartási eszközök, orvosi eszközök, félvezetők és LED megoldások folyamatos megújítója. A vállalat vezető szerepet tölt be az Internet of Things területén is, hála a nyílt forráskódú SmartThings platformjának, széles okos eszköz portfóliójának és proaktív ágazatok közötti együttműködéseinek. A vállalat a világ 84 országában 319 000 embert foglalkoztat, éves forgalma meghaladja a 196 milliárd USD-t. Ha többet szeretne megtudni a vállalatról, vagy értesülne a legfrissebb hírekről, sajtóanyagokról és cikkekről, látogasson el a news.samsung.com oldalra!

Related Posts

The Chant: felemelő film az olimpiai álomról és az akadályok leküzdéséről

A Samsung Electronics, a vezeték nélküli kommunikációs eszközök kategóriában az olimpia globális partnere, ma bemutatta „The Chant” című legújabb filmjét. Az alkotás főszereplője a dél-szudáni…

Új év, új én: tippek a séftől és a gyógytornásztól az életmódváltáshoz

Az újév beköszöntével elindul a fogadalmi hullám, sokan döntenek úgy, hogy radikális változást szeretnének elérni, és 2024-ben az egészség lesz fókuszban az életükben. Ám jobb,…

Bemutató: Samsung Galaxy Buds Pro fülhallgató

A Samsung új generációs fülhallgatót mutat be, a Galaxy Buds Prót. Az új okoseszköz kiemelkedő hangzást, hívásminőséget, intelligens aktív zajszűrést és sokoldalú csatlakoztathatóságot biztosít. Mindezt…

Köszönjük, hogy mész

5 millió forint értékű adományt jutatott el a Scitec a frontvonalban lévők megsegítésére Nagyszabású támogatói programot indított el a sport-táplálékkiegészítőket gyártó Scitec a koronavírus helyzetre…