Minden eddiginél nagyobb technikai eszközpark az olimpiai játékokon

A Panasonic soha annyi kép- és hangrögzítő eszközt nem bocsátott még az olimpiai játékok szervezői és közvetítői rendelkezésére, mint amennyit az idei londoni játékokra szállít. Óriásképernyők, háromdimenziós mozgóképek rögzítésére alkalmas kamerák, és csúcstechnológiás közvetítő berendezések képezik az eszközpark gerincét. A londoni lesz az első az olimpiák történetében, amely térhatású felvételeken is látható lesz világszerte.

Panasonic Nyári Olimpia London 2012
Panasonic Nyári Olimpia London 2012

A Panasonic, az olimpiai játékok kiemelt támogatója, soha annyi audiovizuális eszközt nem szállított egyetlen olimpiára sem, mint amennyit az idei londoni játékokra fog. A cég berendezései a versenyeket HD minőségű képfelbontásban és térhatású felvételekkel viszi el a tévénézők millióinak otthonaiba világszerte.

A játékok közvetítéséért felelős szervezet, az International Broadcasting Center (IBC) a videó jeleket minden ország műsorszóróinak HD formátumban adja majd tovább. Az olimpia nyitó- és záró ceremóniáját a helyszínen szintén ilyen képminőségben jelenítik majd meg az óriásképernyők. A londoni olimpia lesz az első a játékok történetében, amely már háromdimenziós felvételeken is látható lesz – erről szintén a Panasonic csúcstechnológiát képviselő, dupla objektíves Full HD 3D kamerái gondoskodnak majd.

A cég DVCPRO képrögzítési formátumát, valamint az AVC-Intra fájl-alapú jeltovábbító rendszerét szabványként fogadták el a játékok idejére – ezzel a londoni lesz a tízedik olyan olimpia, amelyen a Panasonic berendezései által használt formátumot alkalmazzák szabványként. A Panasonic audiovizuális eszközeinek széles skáláját használják majd a játékok alatt, így például az ENG (Electronic News Gathering) SSD flash memóriával rendelkező, a P2HD termékcsaládba tartozó kamerákat is bevetik majd.

A nyitó ünnepséghez a cég rendelkezésre bocsátja a világ legkisebb méretű, 20 000 lumen fényerejű projektorait (PT-DZ21K és PT-DS20K) is, amelyek segítségével a jelenlévők tűéles és ragyogó képsorokon nézhetik végig az eseményeket. A versenyek helyszíneire óriás LED-képernyőket helyeznek el – a legtöbbet és a legnagyobb területen az olimpiák történetében. A fedett pályás versenyeket a londoni játékokon élvezhetik először a nézők 262 centiméter képátlójú, vagyis 2,4 méter széles és 1,4 méter magas PDP képernyőkön.

A rendelkezésre bocsátott audio-video eszközök az olimpiai helyszíneken

Nagyméretű LED képernyők – 28 helyszín, 45 képernyő, összesen 1 730 m2
Professzionális hangrendszerek – 36 helyszín, kb. 200 rendszer
Televízió szettek – kb. 12 000 egység
103 inch méretű plazma kijelzők – 47 képernyő
DLP® projektorok 22 képernyő (a nyitó- és záró ceremónián használtakat leszámítva)
Audiovizuális biztonsági rendszerek – kb. 2 500 egység
Egyéb HD vizuális kommunikációs rendszerek stb.

A rendelkezésre bocsátott közvetítő berendezések az olimpiai helyszíneken

P2HD/DVCPRO HD rögzítők – kb. 300 darab
P2HD kamerák – kb. 100 darab
TV kijelzők – kb. 1 000 darab
3D kamerák – kb. 30 darab

A cég „Panasonic Full HD 3D Theatre”néven egy 400 négyzetméter alapterületű pavilont állít fel a stratfordi olimpiai parkban, ahol 386 centiméteres (152 inch), valamint 262 centiméteres (103 inch) képátlójú plazma képernyőket állítanak üzembe. Az atlétikai számok, vagy épp az úszóversenyek eseményeit lélegzetelállítóan élethű képeken követhetik nyomon a pavilon látogatói, akik a térhatású felvételeknek köszönhetően úgy érezhetik, mintha valóban részesei volnának az izgalmas pillanatoknak.

A Panasonic hamarosan elindítja globális reklámkampányát, amellyel a közelgő olimpiai játékokra hívja fel az emberek figyelmét. A YouTube dedikált oldalain június közepétől futó hirdetésekben Louise Hazel, angol hétpróbázó, és egy brazil futballista, Neymar da Silva Santos Junior népszerűsítik majd az olimpiai mozgalmat. A Facebook-on már elérhető a „Panasonic/Worldwide Olympic Partner” elnevezésű oldal, amely a Panasonic-nak, mint az olimpiai játékok kiemelt támogatójának különféle aktivitásaira irányítja rá a figyelmet, miközben az oldal követői folyamatosan nyomon követhetik az olimpiai játékokkal kapcsolatos híreket is.

Related Posts

Bejelentették a világ legnagyobb fotóversenyének nyerteseit – Sony World Photography Awards 2017

Az Év Fotósa elismerést és a győzelemmel járó 25 000 dolláros pénzdíjat a belga fotográfus, Frederik Buyckx nyerte el A Nyílt kategória győztese ebben az…

A Panasonic az olimpiai játékok hivatalos partnere

Szocsi, Oroszország – A Panasonic Corporation bejelentette, hogy február 6-án hivatalos partnerségi megállapodást írt alá a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (International Olympic Committee – IOC). A…

KÉT SCITEC VERSENYZŐ IS A TOP 10-BEN VÉGZETT A MR. OLYMPIÁN

Las Vegasban szeptember 14-16. között 52. alkalommal rendezték meg a világ legrangosabb testépítő és fitness versenyét, az Olympia Weekend-et, ahol többek között a Mr. Olympia…

Magyar fotográfus képei a Syngenta Nemzetközi Fotópályázatának legjobbjai között

Londonban nyílt kiállítás a Syngenta Nemzetközi Fotópályázatának legjobb alkotásaiból, amelyek közé egyedüli magyarként Hegedűs Ákos két fotóját is beválogatta a szakmai zsűri. A pályázat tematikája…