A Panasonic az olimpiai játékok hivatalos partnere

Szocsi, Oroszország – A Panasonic Corporation bejelentette, hogy február 6-án hivatalos partnerségi megállapodást írt alá a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (International Olympic Committee – IOC). A megállapodással a két fél további 8 évvel hosszabbította meg korábbi együttműködését, a 2024-es olimpiai játékokig. Az aláírási ceremóniára Szocsiban került sor Thomas Bach, az IOC elnökének, és Kazuhiro Tsuga, a Panasonic Corporation elnökének részvételével. 

szocsi-olimpia

A Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal aláírt megállapodás értelmében a Panasonic további nyolc évre, a 2017-től 2024-ig tartó időszakban is az olimpiai játékok hivatalos partnere marad.A megállapodás értelmében a Panasonic korszerű technológiákat és termékeket bocsájt a 2018-as PyeongChang-i Téli Olimpia, valamint a 2022-ben és 2024-ben megrendezésre kerülő téli és nyári olimpiai játékok szervezőinek rendelkezésére. A Panasonic az olimpiai játékok első olyan hivatalos partnere, amely már a 2021-től 2024-ig tartó időszakra is leszerződött a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal.

Az audiovizuális kategória szponzoraként a Panasonic a termékek széles skálájával látja el az olimpiai játékokat: televíziók, audiovizuális eszközök a közvetítésekre, AV média tárolóeszközök, autós navigációs eszközök, fedélzeti szórakoztató eszközök, és biztonsági kamerák is szerepelnek a megállapodásban.

Az audiovizuális termékkategóriában a Panasonic globális marketing jogokat szerzett, és elsőként szállíthat ilyen készülékeket az olimpiai bizottságnak és az olimpiák megrendezéséért felelős szervezetnek (Olympic Organizing Committee). A Panasonic a jövőben is kész hozzájárulni az olimpiai játékok megrendezéséhez az AV kategóriába tartozó eszközök, szolgáltatások és műszaki támogatás biztosításával.

Mindezeken túl, már a 2020-as Tokiói Olimpiára készülődve, a Panasonic a vállalaton belül megalapította a Tokyo Olympic Enterprise divízió. Ennek célja az új technológiák és szolgáltatások kifejlesztése annak érdekében, hogy segítse az olimpiai játékok lebonyolítását, és kihasználja az olimpiai játékokban rejlő üzleti lehetőségeket. A vállalat nem csupán Japánban kívánja növelni az értékesítéseit, hanem szeretné megerősíteni a rendszer-megoldásokat fejlesztő üzletágát és globális jelenlétét is.

„A Panasonic több mint 25 éve működik együtt az olimpiai mozgalommal. Büszkék vagyunk arra, hogy további nyolc évre, egészen 2024-ig is elköteleztük magunkat az olimpiák támogatása mellett.” – mondta Kazuhiro Tsuga az aláírási ceremónián. „Korszerű műszaki megoldásainkkal és termékeinkkel, munkatársaink munkájával és szolgáltatásaival továbbra is támogatjuk az olimpiai játékok megrendezését, amely a legnagyszerűbb sportesemény a világon.”

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke üdvözölte az együttműködés meghosszabbítását a Panasonic-kal és elmondta: “Nagy örömünkre szolgál, hogy a hosszútávú együttműködésünk a Panasonic-kal tovább folytatódik. A Panasonic a nemzetközi szponzorprogramunk egyik alapító tagja és az első olyan partnerünk, akivel a 2024-ig tartó időszakra kötöttünk partnerségi megállapodást. Ez egyértelműen jelzi, hogy a Panasonic elkötelezett az olimpiai mozgalom és annak értékei mellett.”

Az olimpiai partnerségi programot (Olympic Partner Programme – TOP) azzal a céllal hívták életre a szervezők, hogy pénzügyi és műszaki támogatást szerezzenek üzleti szponzoroktól az olimpiák és egyéb sportesemények megrendezéséhez. Az erről szóló megállapodások általában négy évre szólnak. A Panasonic az 1988-as Calgary téli olimpia óta az olimpiai játékok hivatalos partnere, a február 6-án aláírt megállapodással pedig további nyolc évvel hosszabbította meg partnerségét.

 

 

Related Posts

Minden eddiginél nagyobb technikai eszközpark az olimpiai játékokon

A Panasonic soha annyi kép- és hangrögzítő eszközt nem bocsátott még az olimpiai játékok szervezői és közvetítői rendelkezésére, mint amennyit az idei londoni játékokra szállít.…

KÉT SCITEC VERSENYZŐ IS A TOP 10-BEN VÉGZETT A MR. OLYMPIÁN

Las Vegasban szeptember 14-16. között 52. alkalommal rendezték meg a világ legrangosabb testépítő és fitness versenyét, az Olympia Weekend-et, ahol többek között a Mr. Olympia…

A SCITEC A TOKIÓI FELKÉSZÜLÉS SORÁN IS SEGÍTI A MAGYAR SPORTOLÓKAT

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) arany fokozatú támogatója, a Scitec Kft. az új olimpiai ciklusban is segíti a magyar sportolókat a tokiói olimpiára történő felkészülésük…

CSEH LÁSZLÓ MÁR A BUDAPESTI VILÁGBAJNOKSÁGRA KÉSZÜL

Már csak néhány hónap van hátra a budapesti vizes világbajnokságig, így az úszó már gőzerővel készül a megmérettetésre. Cseh László hajnali edzés után nyilatkozott felkészülésről,…