Magyar kisdiák nyerte a Panasonic Európai Képes Öko Napló versenyét!

A Panasonic Európai Képes Öko Napló versenyére 14 országból beérkezett pályamű közül, Riba Ádám 5. osztályos ajkai tanuló munkáját jutalmazta a nemzetközi verseny zsűrije a megtisztelő első helyezéssel, valamint az ezzel járó 2000 eurós fődíjjal, amelyet iskolája környezetvédelmi tevékenységének támogatására használhatnak fel.

ATT00061(Balogh Diána – ‘kids school’ koordinátor/Panasonic; Katonáné Bános Bernadett – biológia-kémia szakos tanárnő; Riba Ádám – tanuló, 2013. évi európai nyertes; Kovácsné Papp Ágnes – Igazgatónő/Fekete István-Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium; Viktor Eszter – Communication Manager/Panasonic)
A Kölyöksuli Oktatási program a Nagy-Britanniában és Németországban 2009-ben készült kísérleti tanulmány alapján, 2010 őszén indult, azzal a céllal, hogy támogatást nyújtson a 7-11 éves korosztály környezettudatos oktatásához. A program részeként az iskolák pedagógusai a Panasonic által biztosított oktatási anyagok használatával környezetvédelmi tanórákat tartanak a gyerekeknek. Ezután a diákok kitöltik a Képes ÖKO Naplót, amelynek beküldésével részt vehetnek a Panasonic Képes ÖKO Napló versenyén, ahol az iskolák és a gyerekek számos nyereménnyel gazdagodhatnak.

A 2013-as Európai Képes Öko Napló verseny döntőjébe 14 nemzet diákjainak munkái kerültek be. A zsűri angol, cseh, francia, lengyel, magyar, német, olasz, orosz, román, spanyol, svájci, szlovák, török és ukrán pályázatok közül választotta ki a magyar nyertes naplóját. A megtisztelő első hely mellé pedig egy 2000 eurós fődíj is jár a környezettudatos tanuló iskolájának, amit az intézmény környezetvédelmi tevékenységének fejlesztésére használhatnak fel.
A Panasonic és a Nemzetközi Környezetvédelmi Nevelésért Alapítvány által közösen életre hívott oktatási program 2009-es indulása óta Európában és a FÁK országaiban összesen 22 ország több mint 200 ezer diákja tanult környezetvédelemről. Magyarországon az elmúlt években több mint 5500 tanuló vett részt a programban és sajátíthatta el a környezetünk védelmének érdekében szükséges ismereteket. Az idei verseny során 279 Képes Öko Naplót küldtek be magyar kisdiákok.
A Panasonic új Fenntarthatósági Vállalásában célul tűzte ki több mint 300 000 diák környezettudatos oktatásának támogatását a Kölyöksuli Oktatási program segítségével 2016 márciusáig. A cél elérése érdekében workshop sorozat indult a 2013-as IFA rendezvényen Berlinben, ahol a gyerekek hibrid játékautók és LED lámpák összeszerelésének köszönhetően ismerkedhettek meg közelebbről a környezettudatos technológiákkal.

Related Posts

Nemzetközi Természetfilm Fesztivál 2021, Gödöllő

Február 28-ig lehet nevezni a Nemzetközi Természetfilm Fesztiválra, amelyet május 28. és 30. között rendeznek meg Gödöllőn a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál részeként. Ebben…

A fenntartható növekedés a Syngenta Nemzetközi Fotópályázatának középpontjában

Magyar fotósok alkotásait is várják augusztus 22-ig a harmadik alkalommal meghirdetett Syngenta Nemzetközi Fotópályázatra, amelynek témája ezúttal a fenntartható növekedés lesz. A legjobb fotók készítői…

Páratlan összefogás a Balaton-felvidék természeti kincseiért

Indul a „Sokszínű Balaton-felvidék” fotópályázat „Sokszínű Balaton-felvidék – Theodora különdíj” címmel közös fotópályázatot hirdet az ország egyik legrangosabb természetfotó-pályázata, a Varázslatos Magyarország és a kékkúti…

Máté Bence természetfotóssal beszélgetett podcastjában Áder János

A természetfotózásról és természeti értékeinkről beszélgetett Máté Bence természetfotóssal Áder János köztársasági elnök Kék bolygó című podcastjának hétfőn közzétett adásában. Máté Bencét már 17 évesen…