Átadták Az Év Talentuma Díjakat

A Nemzeti Tehetség Program keretében megrendezésre került Tehetségparkban átadták az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) által alapított Az Év Talentuma Díjakat.

Átadták Az Év Talentuma Díjakat
Átadták Az Év Talentuma Díjakat

Az öttagú bírálóbizottság három kategóriában – tudomány, művészet és sport – értékelte a diákokat, akik közül idén egy vers- és mesemondó lány, egy elméleti fizikus aspiráns és egy fiatal teniszező nyerte el a rangos elismerést. A díjak külön érdekessége, hogy azokat a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola végzős diákjai készítették.

A Tehetségparkba az utolsó tanítási napon kilátogató érdeklődők a legkülönbözőbb helyzetekben tehették próbára képességeiket. Volt többek között költő- és DJ suli, fotószerkesztés, sakk szimultán, ókori táblajátékok, freestyle, matematikai szoftverbemutató, Pneumobil kiállítás, illetve itt lehetett kipróbálni Magyarország első Tehetséggépét, amelyben mindenki megmérhette, miben és mennyire tehetséges.

A rendezvényen került sor a Nemzeti Tehetség Programban résztvevő diákok Az Év Talentuma Díjának átadására is. A bírálóbizottság – melynek tagjai Dr. Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár, a Nemzeti Tehetségügyi Koordinációs Fórum elnöke, Dr. Kaposi József főigazgató (OFI), Trokán Nóra színművész, Benedek Tibor a férfi vízilabda válogatott szövetségi kapitánya és Horváth Gyula egyetemi adjunktus, a Masat-1 projektmenedzsere voltak –, három kategóriában értékelte a jelölteket.

Végül a művészet kategóriában Kalányos Melinda, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium tanulója, a tudomány kategóriában Szabó Attila, a pécsi Leőwey Klára Gimnázium diákja, míg sport kategóriában Valkusz Máté, a budapesti Pogány Frigyes Szakközépiskola tanulója vehette át a díjat Dr. Kaposi Józseftől. Az egyedi bronzszobrokat Farkas Flóra és Jenei Szilveszter, a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola végzős diákjai készítették.

Az OFI főigazgatója, a győzteseket köszöntve elmondta: a Nemzeti Tehetség Program célja a tehetséges fiatalok és az őket segítő mesterek közös munkájának elősegítése, számukra a megfelelő feltételek biztosítása, valamint az ösztönzési lehetőségeik megteremtése. Az OFI, mint a Nemzeti Tehetség Program szakmai irányítását ellátó szervezet mindent megtesz annak érdekében, hogy egyetlen tehetség se vesszen el, mindenki kapja meg azt a támogatást, amire szüksége van.

Related Posts

Hogyan változtak a gyerekek internetezési szokásai a koronavírus miatt?

Az Európai Bizottság az elmúlt hónapokban kutatást végzett arról, hogy miként változtak meg a szülők és a gyermekek internetezési szokásai a koronavírus miatti korlátozások és…

A nyaralás kezdődjön el már az autóban – Így szórakoztassuk gyerkőcünket a nyári utazásokon

A nyári pihenés a legtöbb családnak az az időszak, amikor értékes időt töltenek el együtt és közös élményeket szereznek. Ennek a tökéletes módja egy családi…

Itt a nyári szünet: 3+1 tipp az okos időbeosztáshoz – A 11 hetes magyar vakáció nincs a top 10-ben Európában

Kezdődik a 11 hetes nyári iskolai szünidő: a gyerekek örülnek, a szülőknek viszont sok fejtörést okoz, hogy milyen programokkal töltsék ki a tanévkezdésig hátralévő időszakot.…

KÉT ÚJ ELŐADÁST MUTATOTT BE A STAFÉTA

A tehetséggondozás támogatása érdekében Budapest Főváros Önkormányzata a FÜGE lebonyolításában meghívásos pályázatot tett közzé 2015 őszén. A STAFÉTA célja, hogy a kisebb produkciók és a…