Amerikai autók és bikarodeó a Monostori erődben

Már csak néhány nap az ország legnagyobb amerikai autós eseményéig, a 13. Nemzetközi Amerikai Autós Fesztiválig, melynek idén Komárom városa és a Monostori erőd ad otthont. Augusztus 7. és 10. között ebben a csodálatos környezetben találkozhatnak a négykerekűek szerelmesei, és az izgalmas, hangos és füstös autós programok mellett számtalan családbarát eseménnyel tölthetik a hosszú hétvégét.

A Világörökség címre pályázó Monostori Erdő Közép-Európa legnagyobb újkori erődje, és belső füves területe 25 hektár, mely az amerikai autósokat fogadja az augusztusi fesztiválon. Az erőd fénykorában 10-12 ezer katona elszállásolására volt alkalmas, 18 kútja és 4 hatalmas kemencéje biztosította a bentlakók ellátását, amihez mintegy 640 kisebb-nagyobb helység és kiterjedt kazamatarendszer tartozott. A fesztivál alatt 1300 autóra, és több, mint 20.000 látogatóra számítanak szervezők, ami 4 napra ismét mozgalmas, pezsgő helyszínné alakítja a történelmi jelentőségű, festői erődöt.

A fesztivál 13. születésnapján a valaha volt legszínesebb programkínálattal készül, az esti koncerteken túl napközben is változatos látnivalók várják a látogatókat. A füst és a hangerő kedvelői több autós ínyencség részesei lehetnek: versenybe szállnak a leghangosabb autók, és a gumifüstölők, lesz low rider autótáncoltatás és roncstaposás Big Foot szörnyekkel. Az idei fesztivál egyik különlegessége, hogy az Európában egyedülálló Bikarodeó EB elődöntője és döntője is a Monostori erődben zajlik, így az érdeklődők még egy kis adrenalin sokkot kaphatnak ezen a tüzes megmérettetésen. A porzó aréna, a félelmetes bikák és a hihetetlen ügyességű riderek tökéletesen illeszkednek az amerikai hangulathoz.

Természetesen nincs fesztivál élő zene nélkül, és Komáromban is gondoskodnak róla, hogy a magyar zenei palettáról elhozzanak párat: első este fellép a Best of és a Mystery Gang, szombaton pedig érkezik Fenyő Miki és egy retro video disco.

A részvételhez semmi más nem szükséges, csak egy belépő, ezek pedig már elérhetőek az interneten és a Ticket Express irodáiban, valamint megvásárolhatóak lesznek természetesen a helyszínen is. A 3 napos bérlet elővételben 7000, a helyszínen 8000 forint, míg a napi jegy (péntek vagy szombat) 3500, a helyszínen 4000 forint. Az amerikai autóval érkezők számára a következő csomag áll rendelkezésre: 2 fő, 1 autóval, sátor- és parkolóhellyel elővételben 7000 forintért válthat jegyet a fesztivál teljes 4 napjára. Gyermekeknek 14 éves korig szülői felügyelettel a belépés ingyenes. Minden további információ megtalálható a rendezvény honlapján, a www.usacar.hu oldalon.

Az amerikai autóval érkezők egy kis különleges meglepetésre is számíthatnak: a bejáratnál regisztrálók egy ajándékcsomagot kapnak, mely idén egy hímzett törölközőt is tartalmaz, ami biztosan örök emlék lesz a 2014-es amerikai autós találkozóról.

Az esemény oldalára látogatók már minden információt megtalálnak a szállásokkal kapcsolatban a fesztivál idejére. Az – eleddig – forró nyárra tekintettel a szervezők sátorozásra invitálják a fesztiválozókat, ami autónként (parkoló- és sátorhely) 1500 forint a péntektől vasárnapig tartó időszakra. Az amerikai autóval érkezőknek az erődön belül, míg mindenki másnak az erődhöz tartozó, külső füves területen biztosítanak helyet. Egyéb lehetőségekről, elsősorban a közelben található szállodákról és panziókról további információ található a www.usacar.hu oldalon.

A sok színes és izgalmas programból kis ízelítőt nézhetünk meg egy videó formájában, valamint az elmúlt évek fesztiváljain készült képek is segítenek bevezetni az új látogatót az amerikai autók világába. A négykerekűek szeretete az egyik fő hajtóerő, ami ezt az egyre népesebb közösséget összetartja. Békési Róbert, a fesztivál főszervezője szerint „a fesztivált jellemzően az érdeklődők két csoportja látogatja: vannak az igazi elhivatott amerikai autósok, akik végigtáborozzák a fesztivál három napját, és a koncertek kevésbé érdeklik őket. Másrészt pedig érkezik a többi érdeklődő néző, akiket megnyernünk ugyanilyen fontos. Nekik (is) szól a Big Foot bemutató, Európa bajnok low riderek showja, szuvenír és relikvia árusok és a felvonulás is. Szerettünk volna egy igazán lélegzetelállító programot is, ez lesz idén az élő bikás rodeó, ami igazán passzol az amerikai kocsikhoz.” Nem kétség, a 13. Nemzetközi Amerikai Autós Fesztivál egyedülálló, sokszínű esemény lesz, ami kicsiknek és nagyoknak egyaránt szól, augusztus 7. és 10. között, Komáromban, a Monostori erődben.

Related Posts

Extrém Enduro Kupa és Freestyle Show

A meseszép amerikai autók mellett vadonatúj enduro programmal készül a 18. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál Komáromban. Az adrenalintól duzzadó autós programokon túl Super Enduro versennyel…

Rednex a 18. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztiválon

Az amerikai folk legendás alakja, Cotton Eye Joe lesz a 18. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál „díszvendége”. A Monostori erőd és az amerikai autók szerelmesei ostromára…

ADRENALIN-LÁZ, ROCK’N ROLL, SZABADSÁG – 16. NEMZETKÖZI AMERIKAI AUTÓ FESZTIVÁL

Scorpions, Guns’N’ Roses, AC/DC, Deák Bill Gyula, Gesarol, Auróra, Easy Blues (SK) – zenei fronton is keményen odakarmol az immáron 16. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi…

Fergeteges dzsembori a Harley 120. születésnapján

Néhány napja ért véget a 120 éves Harley-Davidson® jubileumi fesztiválja a budapesti Puskás Aréna Parkban, Magyarország nemzeti stadionjának parkjában. A június 22-25. között megtartott fesztivál…