Kirándulás a Hungaroringre

Harmincöt általános iskolai osztály kirándulhat az idén a Hungaroringre teljesen költségtérítéssel (utazással és étkezéssel) – ehhez nem kell mást tenni, mint részt venni a biztonságos közlekedésre nevelő képregény- és videópályázatán.

A Hungaroring és a Tanpálya csapata évekkel ezelőtt zászlajára tűzte a biztonságos közlekedésre nevelést, és vallja, nem lehet elég korán elkezdeni. Ennek jegyében indult útjára hét évvel ezelőtt a Miniring program, amely az egészen kicsiktől kezdve az általános iskolásokon át a középiskolásokig mindenki számára tartogat érdekes feladatokat.

Az idén kiírt „Kirándulás a Ringre” pályázatnak is az a célja, hogy a gyerekek játszva tanuljanak. A nyertes osztályok pedig keresztül-kasul bejárják a Hungaroring minden zegét-zugát.
„Vezetéstechnikai tréningjeinken az elmúlt majd’ két évtizedben több tízezren pallérozódtak, ám számunkra nem csupán a felnőttek biztonsága fontos, hanem az is, hogy a gyermekek minden nap épségben hazaérjenek az iskolából – nyilatkozta Gazsi Júlia, a Hungaroring vezérigazgató-helyettese. – Minden évben van jó néhány programunk, amelyekkel a gyerekek biztonságos közlekedésének fontosságára hívjuk fel a figyelmet, s mivel tudjuk, mennyire érdekes a fiatalok számára a versenypályánk belülről, úgy gondoltuk, jó motivációt jelent egy ilyen pályázatnál, ha az a díj, hogy hozzánk jöhetnek kirándulni.”

A pályázaton részt vehet minden Pest megyei általános iskola, a tanulók két korcsoportban (1-4. osztály, illetve 5-8. osztály) mutathatják meg, mi mindent tudnak a biztonságos közlekedésről. Ehhez négy kockából álló képregényt kell alkotniuk, amely a gyalogos és kerékpáros közlekedéshez kapcsolódó aktuális témákat dolgoz fel.
A pályázatra a regisztrálni a http://miniring.hu/hu/palyazatregisztracio oldalon lehet, ahol minden fontos információ is megtalálható.

Related Posts

A magyar Harley-Davidson szakmai első hely Prágában

A Harley-Davidson Budapest által épített magyar motor nyerte el Prágában a szakmai első helyezést. A kelet-közép európai autós-motoros szakújságírók szavazatai alapján a magyar Custom motor…

A Vezetéstechnikai Centrumban gyakorolt az ezüstérmes dzsúdós

A Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrumban fejlesztette a reflexeit a dzsúdó-világbajnokságra készülő olimpiai ezüstérmes. Ungvári Miklós: „Lassan kezdek megérkezni az új súlycsoportomba”

Talmácsi nap a Hungaroringen

Talma rajongói augusztus 10-én a Hungaroringen találkozhatnak kedvencükkel, aki magával hozza 800 köbcentis Hondáját is, hogy azok a Talma-fanok, akik eddig még nem, most végre…

A NIU újdonságai az EICMA motorkiállításon

Milánóban, a 80. EICMA nemzetközi motorkiállítás és vásáron, ahol a gyártók és forgalmazók a 2024-es modellév újdonságait mutatják be a nagyközönségnek, a NIU Technologies bejelentette…