Bátor Táborosok a Nike Félmaratonon

Apák, önkéntesek, kezdő futók és céges csapatok is futnak a Bátor Táborban táborozó daganatos és krónikus beteg gyerekekért.

BT5

A Bátor Tábor Alapítvány jótékony futóközössége, az Élménykülönítmény szeptember 8-án, most vasárnap először lesz jelen a 28. Nike Budapest Nemzetközi Félmaratonon. A 21 jótékony futó embert próbáló teljesítményével a beteg gyerekek ügyére szeretné felhívni a környezetükben élők figyelmét.
A jótékony sportolók már július óta edzenek a csapattal. A felkészülés első hónapja igazi kánikulában telt, hiszen volt olyan alkalom is, amikor a futók 36 fokban rótták a köröket a Margit-szigeten. De a nehéz felkészülés sem tarthatta vissza a sportolókat abban, hogy közös segítségnyújtásra hívják a barátaikat, hozzátartozóikat, munkatársaikat, és jelképes örökbefogadásra kínálják nekik a versenyeken megtett kilométereiket. Az Élménykülönítmény sportolóinak célja 2.400.000 forint összegyűjtése a beteg gyerekek ingyenes élményterápiás táboroztatására.
A futók sokféle motivációt találtak azért, hogy megtegyék ezt a távot a Bátor Táborért. Többen teljesen kezdők, és csak a nemes cél miatt szereztek futócipőt. Vannak közöttük olyanok, akik nyáron is önkénteskednek a Bátor Táborban, a futók egyike pedig egy apuka, aki családi táborban vett részt. Ő a sporttársaival fut váltót. Egyik csapattársa így nyilatkozik: „Mi egy elszánt karatés csapat vagyunk! Úgy gondoltuk, hogy ha futunk, akkor mindenképp nemes cél érdekében fussunk. Csapattársunk és családja tapasztalták a tábor adta önzetlen szeretetet. Táborozásaik alatt felejthetetlen élményekben volt részük. Mi ezt így szeretnénk megköszönni.”
Az Élménykülönítmény programfelelőse, Osváth Györgyi naponta találkozik ehhez hasonló példaértékű történetekkel: „Jó látni, ahogy a futók megküzdenek a fáradtsággal, a közönnyel, és hosszú kilométereket ajánlanak fel a súlyosan beteg gyerekekért. Egyik futónk például párosban futotta volna a félmaratont, de a társa lesérült. Ennek ellenére ő nem adta fel, és most egyedül fogja lefutni a 21 kilométert” – meséli.
A Nike Budapest Nemzetközi Félmaratonra készülő futók folyamatosan gyűjtik az adományokat a www.elmenykulonitmeny.hu oldalon, ahol személyes történetükkel is meg lehet ismerkedni. A támogatásokat súlyos beteg gyerekek élményterápiás táboroztatására fordítják.
A Bátor Tábor ingyenes turnusaiban évente több mint 850 daganatos, cukorbeteg, hemofíliás és krónikus ízületi gyulladásban szenvedő gyerek vesz részt. 2001 óta több mint 5000 súlyos beteg táborozó részesülhetett a Bátor Tábor jótékony hatásaiból. Céljuk, hogy a következő években még több rászoruló gyermek számára biztosíthassanak gyógyító élményeket, mégpedig ingyenesen. Ezért jött létre az Élménykülönítmény.
Bővebb információ: www.elmenykulonitmeny.hu, www.facebook.com/elmenykulonitmeny, www.batortabor.hu.

 

Related Posts

3VULKÁN KALANDFUTÁS – 2014. SZEPTEMBER 27. KÁLI-MEDENCE

Már most kezdjetek el edzeni az ősz legszebb félmaratonjára, ahol a táj szépsége, az, hogy a gyerekek is futhatnak, és a profi szervezés minden futni…

Újra indul az Ultramaraton!

A három országon és annak fővárosain, valamint 42 településen áthaladó BÉCS- POZSONY-BUDAPEST ULTRAMARATHON (BBU) futóverseny Európában egyedülálló. Az öt napon át zajló esemény a profi…

Bakancslista, a maratoni futás kipipálva

2012. július 18-án hajnalban, hosszú edzésnapokat követően lefutottam a félelmetesnek tűnő 42, 195 kilométeres maratoni távot. A maratoni futás ezzel kipipálva. Futótársam Szabó Csabi volt,…

Elindult a tíznapos Weiler-hART jótékonysági aukció

Április 10 és 20 között lehet licitálni Weiler Péter új sorozatának legnépszerűbb képére a hART honlapján, a Menhely Alapítvány javára.