LG Pocket Photo – Nyomtatás, zsebből

Az LG Electronics (LG) PD233-as Pocket Photo intelligens, hordozható fotónyomtatója Magyarországon is elérhető. Az LG Pocket Photo 5×7,6 cm nagyságban, vezeték nélküli kapcsolat segítségével kiváló minőségű fényképeket nyomtat, Android* vagy iOS operációs rendszerű mobilkészülékről.

PocketPhoto_lifestyle

Az okostelefonok tervezésénél a készülékek közötti adatcsere kiemelt szerepet kapott, ezzel párhuzamosan az elkészült fényképek közösségi oldalakon, illetve más készülékekkel történő megosztása szintén mindennapossá vált az utóbbi időben. A kézbe vehető fényképek hangulatát ugyanakkor semmilyen elektronikus megosztás nem adhatja vissza. Az LG saját fejlesztésű Pocket Photo nyomtatója a régi idők Polaroid fényképezők hangulatát és előnyeit ötvözi a jelenkor csúcstechnológiájával.
A stílusos LG Pocket Photo a jelenleg kapható legkisebb és legkönnyebb hordozható fotónyomtatók egyike: mérete csupán 72 x 120 x 24 mm, súlya 215 gramm. Ha épp nincs rá szükség, akár tenyérben vagy kabátzsebben is elfér. A Pocket Photo által készített fotók mérete csupán 5,1 x 7,6 cm (2 x 3 hüvelyk). Az okostelefonokon futó Android vagy iOS rendszerhez készült ingyenes alkalmazás letöltése és telepítése után egyszerűen kapcsolódunk az okostelefonunkkal a Pocket Photo-hoz, és máris nyomtathatunk.

„A kinyomtatott fényképek olyan különleges, sajátos látványt és élményt nyújtanak, amire a digitális képek egyszerűen nem alkalmasak.” – nyilatkozta meg Seog-ho Ro, az LG Home Entertainment Company elnökhelyettese. „Ha valamelyik fényképét szívesen hordaná magával a pénztárcájában, esetleg határidőnaplójában vagy naplójában szeretné tartani, az LG intelligens hordozható fotónyomtatója egyszerű és problémamentes megoldást kínál, okostelefonnal készített képek esetében is.”
A Pocket Photo alkalmazásban elérhető szerkesztési eszközök segítségével a QR-kód beágyazása, illetve az alapszintű képszerkesztési műveletek (pl. kivágás, keretezés vagy színezés) végrehajtása pillanatok alatt megoldható. Mivel QR-kódot is képes a fényképekre nyomtatni, az LG Pocket Photo kreatív lehetőséget kínál a kinyomtatott kép és az online felületek összekapcsolására. A közösségi oldalakra vagy más online tartalmakra mutató QR-kód bármilyen vonalkódolvasó alkalmazás segítségével beolvasható. A Pocket Photo eszközzel egyénre szabott születésnapi meghívó, üdvözlőkártya vagy akár személyes QR-kódot hordozó üzleti névjegykártya is nyomtatható. A QR-kódos, nyomtatott képek üzleti lehetőségeket is rejtenek, hiszen lehetővé teszik, hogy a vállalatok egy adott márkával vagy közelgő üzleti eseménnyel kapcsolatos online anyagokhoz irányítsák az ügyfeleket. Az egyénileg szerkeszthető fényképek felhasználhatók például geocaching-hez, vagy más interaktív játékoknál is. Az LG Pocket Photo által kínált kreatív és közösségépítési lehetőségek tárháza végtelen.

1121_PocketPhoto_leaflet-2

Az LG Pocket Photo a Bluetooth és az NFC (Near Field Communication) szabványt egyaránt támogatja, a nyomtatáshoz a ZINK® festék nélküli nyomtatótechnológiáját alkalmazza. Ez a technológia fölöslegessé teszi a tintapatronok használatát, ugyanis hővel aktiválja a ZINK 2.0 papír színképző vegyszereit. A hagyományos nyomtatási eljárásokhoz képest a ZINK festék nélküli rendszere tartósabb, kevésbé elmosódó képeket hoz létre.

A Pocket Photo hordozható fotónyomtató ajánlott bruttó fogyasztói ára: 42 990 forint
Az utántölthető nyomtatópapír 30-as kiszerelésben kapható. A PS2203 nyomtatópapír ajánlott bruttó fogyasztói ára: 4 990 forint.

*Kompatibilitás: Android Version 2.2 (Froyo) és az efölötti verziók

 

Related Posts

Páratlan összefogás a Balaton-felvidék természeti kincseiért

Indul a „Sokszínű Balaton-felvidék” fotópályázat „Sokszínű Balaton-felvidék – Theodora különdíj” címmel közös fotópályázatot hirdet az ország egyik legrangosabb természetfotó-pályázata, a Varázslatos Magyarország és a kékkúti…

André Kertész fotográfiáiból nyílik kiállítás Belgiumban

André Kertész magyar származású fotóművész fényképeiből nyílik kiállítás szombaton a dél-belgiumi Charleroi Fényképmúzeumban. A Liszt Intézet, brüsszeli Magyar Kulturális Központ támogatásával megvalósult tárlat André Kertész…

Fényterápia, Tombor Zoltán fotókiállítása

A karanténidőszakban tapasztalt érzéseket örökített meg első önálló, intézményi kiállításán Tombor Zoltán. A fotográfus Fényterápia című tárlata kedden nyílik a Mai Manó Házban, ahol válogatás…

Ismét látható Máté Bence természetfotós kültéri kiállítása

Hatalmas méretű, ultramodern paravánok csempészik be a jelenkor természeti csodáit Székesfehérvár főterére. 333 négyzetméter üvegfelületen 623 olyan fotót csodálhatunk meg, amelyek több száz nemzetközi versenyen…