Tibi atya, a nemlétező facebook sztár

Sokak szerint egyáltalán nem vicces, 100 ezren azonban mégis rajonganak érte. Iszik, cigányozik, zsidózik, pedofil poénokat süt el, ő Magyarország egyik legismertebb papja, pedig nem is létezik. Máriakálnok polgármestere pedig beperelte…Az interjút a bplusz.hu munkatársai készítették.

Tibi atya, a lemlétező facebook sztár
Tibi atya, a lemlétező facebook sztár

– Pedofília, Stohl András, cigányozás, zsidózás és bor. Hány bőrt lehet még lehúzni ezekről?

– Dicsértessék! Végtelen sokat. Damu Rolandot és Humbák Ferit viszont kihagytad. Megpróbálkoztunk értelmiségi szintű poénokkal is, olyanokkal, amit nem tudsz a hátsó kocsmapultnál egy marék részegnek elmesélni, de azok nem jöttek be. Ezek mennek már, mint az ágybavizelés, tetszik is az audienciának, és remek szórakozás a kitalálásuk is.

– A siker töretlen, már 100 ezer fölött jár a Facebook-követők száma. Nem lett köztük több a buta, értetlen alak?

– Csak a szokásos átlag. Természetesen buta emberek mindig vannak és lesznek. Legtöbben a 18-24 éves életkor között olvasnak minket, tehát főleg egyetemisták, illetve már végzett bölcsészhallgatók, akik kaptak 15 perc szünetet a mekiben, és azt a vécén facebookozásra használják. Sok höböbö-t kapunk, de hát megosztó oldal vagyunk, igazából vagy szeretnek minket vagy utálnak, úgy vettem észre.

– A kommentekből látszik, hogy sokan felháborodnak egy-egy poszton. Privátban is kaptatok már fenyegetőzéseket?

– Természetesen. Éppen most nevettem jókat egy BTK paragrafusokkal fenyegetőző teológushallgatón. Remélem kirohad az összes krumplija. Nem igazán érdekelnek minket az üres fenyegetések, ez is csak azt jelenti, hogy elértünk valamit, és foglalkoznak velünk az emberek. Akit mindenki szeret, az nem vitt véghez semmit.

– Sokan tudják, hogy korábban az Exszakasz nevű viccblogot vittétek. Azt csak húszezren követték. Miben jobb a Tibi atya?

– Abban látom a különbséget, hogy ezt nem tudják lemásolni. Tibi atya egy unikum, ezért bármilyen hasonló személyiséget találnak ki, az alapok mindig ide fognak visszavezetni. Voltak már jános atyák, laci rabbik, géza bák, lujza nővérek. Egytől-egyig elbuktak.
Az Exszakaszt az Apa-fia képregényekkel indítottuk el – igen, mi kezdtük el az egészet Magyarországon. Sokan viszont letörölték a vízjeleket, és nálunk nagyobb portálokon gyorsan elterjedt ez az egész, így alulmaradtunk. A másik, amiben a rajongók számának a különbségét látom, az, hogy Tibi atyaként csak a Facebookon posztolunk. Az emberek nem nagyon szeretnek a Facebookon kívül netezni, az 5 perc alatt wordpressben összedobott, 18 felugró reklámmal támadó „humor”oldalakat senki nem kedveli.

– A fiktív karakter Máriakálnokon él. Nem terveztek oda valami rendezvényt?

– Nem hiszem, hogy a faluban sokan kedvelnék az oldalt, főleg az idősebb korosztályban, bár tény: a negatív reklám is reklám. Úgy gondolom, hogy Tibi atya előtt nem sokan tudták, hogy mi is az a Máriakálnok, és hol is van.

Majd meglátjuk, mi sül ki belőle, annyit már tudok, hogy Androt a Tátika borozó rezidens lemezlovasának kiáltottuk ki, akinek a gázsija 2 liter fröccs alkalmanként. Hallottam, hogy Andro üzente, hogyha tényleg rendeznénk Máriakálnokon egy bulit, akkor eljönnek 2 kancsó fröccsért zenélni. Ki tudja, lehet a művház ablakait egyszer 140 dB-el veretjük ki. ( A feljelentés után aligha…sic)

– Néha megjelenik egy-egy Orbánozós poszt. Nem tetszik nektek a kormány?

– Miért, tetszik egyáltalán valakinek? Fiatalok vagyunk, a saját pénztárcánkon tapasztaljuk meg mi is ezeket a reformokat. Nem állítom, hogy bárki lenne kormányon, az jobb lenne, de most éppen ők vannak, őket divat fikázni. Ez mindig is így volt, és úgy gondolom így is marad.

– Vannak híres rajongóitok?

– Kiemelném Dombóvári István humoristát, valamint rendezvényszervezőkön és lemezlovasokon keresztül tudom, hogy a hazai éjszakai élet berkein belül is elég sok híres dj olvas minket. Andro például egyenesen megtisztelve érezte magát, hogy rá gondoltunk mint rezidens dj.

– A kilétetek végig titokban marad majd?

– Így terveztük, aztán meglátjuk mi lesz belőle a továbbiakban, gondolom, kapnánk hideget-meleget, ha lerántanánk az álruhát.

Forrás: bplusz.hu

Related Posts

Képzeletbeli Facebook posztok

Képzeletbeli posztok, avagy, ha lett volna Facebook az ő idejükben…

Sehova tanúi – a magyar nyelv szeretőinek közössége

A kedvenc csoportunk a Facebookon a Sehova Tanúi. ( jó, Tibi atyát is szeretjük, de…) Mivel nagyon kevesek képesek igazán jól és humorosan csavargatni ezt…

Segítség, facebook függő vagyok!

Na lássuk, mennyire vagy rácsavarodva a kék-fehér közösségi drogra. Mik a jelei a Facebook függőségnek?

Innen tudhatod, hogy magyar vagy!

Külön Istened van: a magyarok Istene.Úgy tudsz káromkodni tíz percig, egy levegővel, hogy nem használod ugyanazt a szót kétszer, sőt, még rokon értelmű szavakat se…