szelektív hulladékgyűjtés

Itt a szemét, hol a kuka? – szelektív memóriajáték okostelefonra

A másodpercek egyre gyorsabban peregnek, ám aki jól szelektál, időt nyer! A szelektív hulladékgyűjtést mobilalkalmazással tanítja a Fővárosi Önkormányzat „házhoz menő” kampánya.

A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítése érdekében a Fővárosi Önkormányzat ingyenesen letölthető mobilapplikációt kínál az érdeklődőknek: segítségével játszva sajátíthatja el mindenki, melyik hulladékot hova kell dobni.

A játék két részből áll: első fele hagyományos memóriajáték, amelynek során össze kell párosítani az azonos képeket tartalmazó kártyákat. A képek különféle szelektíven gyűjthető hulladékokat mutatnak; a feladat másik része, hogy a megtalált párokat a megfelelő színű edénybe helyezzük. A másodpercek közben egyre gyorsabban peregnek, ám aki helyesen szelektál, időt nyer!

Az alkalmazás letölthető iOS és Android rendszerre az alábbi linkekről:
https://itunes.apple.com/us/app/szelektiv-memoria/id878095240?l=hu&ls=1&mt=8
https://play.google.com/store/apps/details?id=air.hu.creapp.air.memory

A „házhoz menő” rendszerben Budapesten mindenhol szelektíven lesz gyűjthető a műanyag és a fém-, illetve a papírhulladék. 2014 végéig minden fővárosi háztartás megkapja a kék és sárga fedelű szelektív hulladékgyűjtő edényeket.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) összesen négyszázháromezer új tartályt telepít, elszállításuk hatvan új, alternatív üzemű célgép gondoskodik majd. A kertes övezetekben négyhetente, a társasházas területeken hetente ürítik az edényeket. Az uniós forrásoknak köszönhetően a budapestieknek sem a tartályokért, sem az elszállításért nem kell pluszdíjat fizetniük.

Related Posts

A Huawei bemutatta a Mate 10-et és a Mate 10 Pro-t

A világ leggyorsabb okostelefonjai mesterséges intelligencia vezérelt funkciókkal debütálnak!

Alkoss szabadon a Samsung Galaxy Note8-cal!

Az Infinity Display, az okosabb S Pen és az optikai képstabilizátoros duál kamera segít, hogy az életben és a munkában is többet érj el!

Samsung S-Drive: megnyílt a világ első drive-through szervizpontja Magyarországon

Új fejezetet nyit a Samsung az ügyfélkiszolgálás történetében a világ első drive-through szervizpontjának létrehozásával, ahol a felhasználók gyorsan és kényelmesen vehetik igénybe a Samsung szervizszolgáltatásait.…

A lehetőségek végtelen tárháza – megérkezett a Samsung Galaxy S8 és S8+

A Samsung Electronics bemutatta új Galaxy S8 és S8+ okostelefonjait, amelyek a lényegében keretmentes kialakításukkal áttörik az okostelefonok megszokott határait, miközben számos új szolgáltatást kínálnak.…