Magyar triál siker Kínában

Majd százmilliós nézettséget produkálva, fantasztikus győzelemmel hangolt Kínában a hétvégi Világkupa futamra a magyar triálos világklasszis. Hegedűs László: „Ekkora sikerem még sosem volt”

2013-hegetriál-kína2
Sok olyan sportág van, amelyben a magyar versenyzők a világ legjobbjai közé tartoznak. Hegedűs László, vagy, ahogy a kerékpáros világ ismeri, Hege az igazi közönségkedvenc szakág, a triál egyik világklasszisa. Jelenleg a legjobb tízben – hatodik – található a 125 nevet tartalmazó világranglistán. A 23 éves ceglédi fiatalember idén egyre nagyobb sikereket ér el a hazai és nemzetközi versenyeken, és legutóbb kínai állami televízió által szervezett és élőben közvetített show-jában szervezett meghívásos versenyen diadalmaskodott. Hege hatalmas népszerűségre tett szert az ázsiai országban, ahol egyszerre húsz televíziónak és rádiónak kellet nyilatkoznia. A magyar klasszis ezzel a sikerrel a háta mögött vág neki a hétvégén folytatódó Világkupa-sorozatnak, és a francia versenyen a döntőig mindenképpen szeretne eljutni.

Egyre népszerűbb a sportág

Sokan csak szájtátva bámulják a triálosokat, akik egy nyereg nélküli kerékpárral bámulatos dolgokra képesek akár az utcán, akár megépített pályákon. A szerte a világban egyre népszerűbb sportág egyik legjobbja Hegedűs László, aki idén egyre jobb formában van, hiszen az eddigi két Világkupa futamon a 13. és az 5. helyet szerezte meg, nyert már három versenyt – két hazait és egy német bajnokit –, míg a szlovákiai Európa Kupán, valamint a svájci Európa-bajnokságon is a hatodik lett. Hege egyre népszerűbb határainkon kívül, tehetségének és eredményeinek híre már Ázsiáig jutott, és a kínai állami televízió által szervezett, élőben közvetített, show-elemekkel fűszerezett versenyen fantasztikus teljesítménnyel győzni tudott a 23 éves ceglédi sportoló. Hege hatalmas népszerűségnek örvendett Kínában, sikere után egyszerre húsz televízió és rádió közvetítette a nyilatkozatát.
„Elképesztő, amit kinn tapasztaltam, ugyanis a verseny előtt, alatt és után is minden kívánságunkat lesték a szervezők. Amikor megláttam, hogy víz felett kell majd teljesítenünk a kijelölt pályákat, fantasztikus érzés kerített a hatalmába. A verseny előtti nap már éreztem, hogy akár nyerhetek is, ugyanis egyedül én nem estem bele a vízbe. A verseny napján viszont akkora szél támadt, hogy sátrakat borított fel, és már-már attól kellett tartanunk, hogy elhalasztják a futamot. Ám szerencsére erre nem került sor” – elevenítette fel Hege a történteket.
A szél ugyan erős volt, de a tízfős mezőny – Ázsia és az amerikai kontinens legjobbjai mellett Hegedűs László volt az egyetlen európai triálos – nekivágott az akadályoknak. A magyar világklasszis nyolcadikként kezdte meg a szereplését, és mire az utolsó akadályhoz ért, már biztos volt, hogy ő nyerte meg a versenyt.
„Valamennyien a vízben voltak már, amikor én teljesítettem a gurulós szakaszt is, igaz, az utolsó akadály után én is a vízbe estem. A show kedvért megcsináltam az utolsó pályát is, ahol egy vékony kockára kellett ugranom 2 méter magasból, majd végiggurulnom lendületből egy nagyon vékony, hét méter hosszú lécen. Hibátlanul teljesítettem ezt is, és hatalmas üdvrivalgás közepette vehettem át a győztesnek járó koszorút. Életem eddigi legnagyobb sikerét értem el ebben a nagyon erős mezőnyben, és feledhetetlen volt, amikor húsz televízió és rádió élőben közvetítette a verseny utáni nyilatkozatomat. A népszerűségem igencsak megnőtt Kínába, saját facebook oldalt nyitottak nekem, illetve már most meghívtak a következő, hasonló versenyre” – fogalmazott a 23 éves ceglédi sportoló.
Hege azonban egy pillanatra sem pihenhet, hiszen a hétvégén folytatódik a Világkupa-sorozat, mégpedig a franciaországi Pra Loup-ban. Mondani sem kell, a magyar világklasszis itt sem szeretne szégyent vallani.
„Mindenképpen döntős akarok lenni, hiszen a világranglistán elfoglalt 6. helyemet meg szeretném tartani. A kínai sikerem hatalmas lelki pluszt adott számomra, bizonyítani szeretném mindenkinek, hogy az ázsiai győzelmem nem a véletlen műve volt” – jelentette ki Hegedűs László.

Az idei nemzetközi versenynaptár

1. Világkupa: Németország, Heubach – 2013. 04.20-21. – összetett 13. hely
2. Világkupa: Lengyelország, Walbrzych – 2013. 06. 01-02. – összetett 5. hely
3. Világkupa: Franciaország, Pra Loup – 2013. 07. 26-28.
4. Világkupa: Franciaország, Meribel – 2013. 08. 16-18.
5. Világkupa: Belgium, Antwerpen – 2013. 09. 27-29.
Világbajnokság: Dél Afrika, Pietermaritzburg – 2013. 08.26. – 09.01.
Európa-bajnokság: Svájc, Bern – 2013. 06. 21-22. – összetett 6. hely

 

Kapcsolódó tartalom

Szarka Bence kiállítása a 6. Zsámbéki Bluespikniken

A Zsámbéki Bluespikniket Balázs Csilla helyi közművelődési intézményvezető, valamint Benkő Zsolt és Pfeiffer Gábor országszerte ismert blueszenészek hívták életre. 2022-ben immár hatodik alkalommal szervezik meg…

Üvegfal: Egy bántalmazó kapcsolat története

Zenés szövegszínház eleveníti meg a lelki erőszak aspektusait „Van aki hagyja, hogy bántsák” – így szól a májusban debütáló, Üvegfal című zenés szövegszínházi produkció figyelemfelhívó…

Könyvajánló: Mérő Vera: Lúg

Az ember azt gondolná, már mindent látott. Borzalmas külsérelmi nyomokat, összetört lelkeket, rémült szemű, mindenre összerezzenő kisgyerekeket. Dehogy láttunk mindent.A Renner Erika ügyről is azt…

Divat lett a kulacs!

A folyadékpótlás fontosságát talán már nem kell senkinek sem magyarázni, mindenki tudja, hogy a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékbevitel a kiegyensúlyozott táplálkozás elengedhetetlen része. A…