Okos fülhallgató és csuklópánt az LG-től, nem csak sportoláshoz

Az LG Electronics (LG) két viselhető termékével, a Lifeband Touch csuklópánttal és a Heart Rate fülhallgatóval tette le a névjegyét a testedzéshez készült technikai eszközök világában.

unnamed3

A 2014-es Nemzetközi Szórakoztatóelektronikai Kiállításon (CES) bemutatkozó két termék kényelmes kialakítású, szinte észrevétlenül hordható és számos más eszközzel képes kommunikálni, így elég csak feltenni őket és máris megfigyelhetjük rajta testünk működését sportolás közben.

A Lifeband Touch egy merész, ugyanakkor kényelmes kialakítású, intelligens tevékenységkövető eszköz (activity tracker), amely pulzusmérőkkel és okostelefonokkal egyaránt kompatibilis. Az innovatív Heart Rate fülhallgató kettős funkciójának hála a használója egyszerűen mérheti a pulzusát sportolás közben. Mindkét eszköz azt hivatott segíteni, hogy a felhasználó pontosabban nyomon követhesse sporttevékenységét. A Lifeband Touch és a Heart Rate fülhallgató a vezeték nélküli kapcsolatnak köszönhetően egységes hordható rendszert alkotnak. Okostelefonnal összekapcsolva az eszközök képesek továbbítani a mért adatokat az Android és iOS rendszeren is elérhető és egyszerűen kezelhető LG Fitness alkalmazáson kívül más hasonló programoknak is, mint például a MyFitnessPal-nak, a Runkeepernek vagy a MapMyFitnessnek.

A Lifeband Touch aszimmetrikus és rugalmas kialakítása révén egyértelműen kiemelkedik a sportcsuklópántotok közül, elsősorban a kényelem és stílus terén. Az érintésérzékeny OLED-panelen az idő, a biometrikus adatok, a bejövő hívások és zenevezérlők láthatók. A beépített háromtengelyű gyorsulás- és magasságmérő pedig lehetővé teszi a legfontosabb teljesítménymutatók, így a megtett távolság, a sebesség, a lépésszám, az elégetett kalóriamennyiség és a tervezett iram pontos mérését. Mindezek az információk egyetlen érintéssel megjeleníthetők az OLED-képernyőn. A kialakításánál fogva könnyű és egyszerűen használható eszköz egyedülálló mozgásérzékelő algoritmusa automatikusan bekapcsolja a képernyőt, amikor a viselője elfordítja a csuklóját. A Lifeband Touch emellett Bluetooth-alapú vezeték nélküli kapcsolat létesítésére is alkalmas, így képes adatokat továbbítani okostelefonra, vagy adatokat fogadni más eszközökről, például a Heart Rate fülhallgatóról.

unnamed

Az LG Heart Rate fülhallgató PerformTek® érzékelőtechnológiája a fül belső részénél mérhető véráramlási adatok alapján állapítja meg a pontos biometrikus adatokat, például a pulzus és a becsült maximális oxigénfelvétel értékét. Folyamatos pulzusmérésre alkalmas eszközként a PerformTek® már igazolta, hogy intenzív testedzés során is pontos értékeket ad.

A rugalmas füldugónak köszönhetően az LG Heart Rate fülhallgató minden más hasonló, monitorozásra használatos eszköznél kényelmesebben hordható. A kábelen található csiptetőegység Bluetooth-kapcsolatot biztosít, amellyel az eszköz teljesen észrevétlenül és automatikusan képes adatokat küldeni okostelefonra vagy a Lifeband Touch csuklópántra is.
„Olyan viselhető fitnesztermékeket szerettünk volna bemutatni, amelyek megfelelnek a technológiában jártas mai vásárlók elvárásainak, egyúttal valami újat is kínálnak: esetünkben kivételes dizájnt, kényelmet és funkcionalitást — fogalmazott Jim Clayton, az LG Home Entertainment Company innovációs üzletágának ügyvezető alelnöke. — A viselhető eszközeink különlegessége abban rejlik, hogy nem csak sportoláskor, hanem a mindennapokban, az irodában vagy otthon is használhatók. A Lifeband Touch értesít az okostelefonra érkező hívásokról és üzenetekről, a Heart Rate fülhallgatóval pedig bármikor hallgathat zenét, nem csupán edzés közben. Többről van tehát szó, mint puszta fitnesz kiegészítőknél.”

A Lifeband Touch és a Heart Rate fülhallgató először az Egyesült Államokban lesz elérhető 2014 első felében, majd később más országokban is. A 2014-es CES kiállításon az LG standjának (Las Vegas Convention Center, Központi csarnok, #8204) látogatói január 7. és 10. között testközelből is szemügyre vehetik az LG legújabb hordható eszközeit.

 

Related Posts

A kevesebb több: bemutatkozik a Honor 4X

A barcelonai MWC (Mobile World Congress) konferencián a Honor is bemutatott egy új modellt. A Honor 4X formatervezési koncepciója, hogy a szépség az egyszerűségben rejlik.…

Miért jó az ívelt tévé? – Az LG elárulja a hajlított OLED TV-jének titkát

Az LG Electronics ívelt OLED TV-jének piaci bevezetését követően sokakban felmerült a kérdés, hogy valójában mi az igazi haszna a hajlított kijelzőpanelnek és hogyan lehetséges,…

Ezért kell egy e-könyv olvasónak fényképeznie – Megjelent az új PocketBook Ultra  

Szeptember közepétől hazánkban is elérhető a világ első beépített fényképezőgéppel rendelkező E Ink technológiájú e-könyv olvasója, a PocketBook Ultra. A mindössze 175 grammos készülék különlegessége,…

Organikus elképzelés, természetbe nyíló mennyezettel

Lezárult az LG Electronics (LG) „Érezd az LG OLED-stílust” elnevezésű enteriőr-tervező pályázata, az LG a napokban ünnepélyes keretek között adta át a nyereményeket a legjobb…