Őszi-téli szépségtrükkök mindenkinek

Az ősz és a tél megviseli a bőrt, a hideg, a szél kiszárítja, ezért gondosabb ápolásra szorul. Ebben az időszakban tehát másként kell gondoskodni bőrünk, hajunk, körmünk egészségéről.Ezekkel a trükkökkel a bőr sima, a haj selymes,a köröm csillogó marad.

Őszi-téli szépségtrükkök mindenkinek
Őszi-téli szépségtrükkök mindenkinek

Nedvességbomba a bőrnek

A bőr szárazsága ellen tusfürdő helyett használjunk shea vajat, vagy jojoba olajat. A shea vaj A- és E-vitamint juttat a bőrbe és áthatolva azon anélkül táplálja, hogy eltömítené a pórusokat.A jojobaolaj pedig valójában egy észterekből felépülő viasz, amely nagyon hasonlít ahhoz az olajhoz vagy faggyúhoz, amelyet a bőrünk természetes úton termel. A jojobaolaj segít egyensúlyban tartani a bőr olajtartalmát, és egész napra biztosítja a megfelelő hidratáltságot.

A száraz bőr ellen védekezhetünk úgy is, ha a langyos zuhanyt részesítjük előnyben a forróval szemben. Ha nem akarunk lemondani a forró zuhanyról, akkor érdemes csökkenteni az időtartamát. A hosszú ideig tartó forró zuhany ugyanis eltünteti a bőr természetes hidratáló anyagait.

Bármilyen jólesik is, nem célszerű a forró vizes kádban sokáig ücsörögni télen, ugyanis a vegyi anyagok és a meleg víz is kiszáríthatják a bőrt. Zuhanyzás után használjunk hidratáló készítményt, hogy feltöltse a bőrt. Használhatunk babaolajat is, ez az egyik legjobb módja annak, hogy a nedvesség behatoljon a bőrbe.

Hetente egyszer célszerű hámlasztást végezni az egész testen. Több üzletlánc is árul só vagy cukor alapú bőrradírt. A zuhany alatt állva az egész testen érdemes használni, majd leöblíteni Ez segít eltávolítani az elhalt hámsejteket. A bőrradír használata után mindig szükséges hidratáló használata.

A nagy, vörös krumpliorr csak a cirkuszban menő

Az arc amúgy is a legérzékenyebb terület, ami ki van téve a fagynak és a szélnek, de sajnos különösen ápolandó az orr, mint problémás terület. A hidratálás az orr esetében is természetes szükséglet, de ezen kívül nem árt még a bőrradír rendszeres használata, amivel elkerülhetők a vörös foltok, hámló részek kialakulása. Tisztítás után meg hidratáló hatású alapozót használata télen kötelező – nem kihagyva a felsőajak feletti részt és az orrlyukak környékét se. Ez segít megóvni a különösen érzékeny bőrfelületet.

Fagyállót a hajnak is!

Akárcsak a bőr, a haj is nagyon kiszárad és megrepedezik a hidegben, így szintén nedvességgel kell feltölteni. A hajápoló balzsamoktól visszanyeri csillogását, rugalmasságát, amit a jeges szél és a benti meleg közti gyors hőmérsékletváltozás miatt valószínűleg elveszít. A fejbőrt sem szabad elfelejteni, a kiszáradással járó viszkető, húzódó érzést olajtartalmú fejbőrápolókkal, vagy erre a célra kifejlesztett samponokkal lehet megelőzni. A száraz hajra alkalmazandó hidratáló spray és balzsam használata is ajánlott, mielőtt kimegy az ember a hidegre.

Hogy ne kelljen zsebre dugni a kezet…

A körmöket még kesztyűn keresztül is rongálják a mínuszok. Szerencsére a körömágyak „megedződnek” és megtanulják, milyennek kell maradniuk, ha rendszeres hidratálást kapnak. A kulccsó a rendszeresség! A körmöket ápoló ceruzával, hidratáló krémekkel és polírozással lehet karban tartani a hideg hónapokban is.

Párásítás otthon

Ha az ember olyan helyen él, ahol száraz a levegő, egy párásító jó befektetés otthon. A kályhából származó hő is eltüntetheti a levegő természetes nedvesség- és páratartalmát. A párásító segíthet a levegő páratartalmának visszaállításában, amely szintén megakadályozhatja a bőr kiszáradását.

 

Related Posts

Dallos Bogi & Camila Cabello: Imádják a chunky sneaker trendet!

Dallos Bogi szerint ez az év a női előadók tekintetében mindenképpen Camila Cabello esztendeje volt! A világhírű énekesnő slágereivel az élre tört és hat (!)…

A KIHAGYHATATLAN NYÁRI PROGRAM – SCITEC MUSCLE BEACH A SIÓFOKI PLÁZSON – PROGRAMAJÁNLÓ

Augusztus 3-5. között, idén 7. alkalommal ad otthont a Plázs Siófok a nyár egyik legizgalmasabb programjának, a Scitec Muscle Beach-nek. A gyönyörű helyszín, a szikrázó…

TÖBB VÉR, KEVESEBB TITOK

A munkahelyünkön rejtegetjük, otthon nem beszélünk róla, az iskolában elhallgatjuk, nyilvánosan soha nem mutatjuk meg. Mi lehet ez a nagy titok? Hát a menstruáció! A…

Keressük a Mellrák Elleni Küzdelem Hétköznapi Hőseit

Egy emlődaganatban szenvedő nőnek a betegségen felül is rengeteg nehézséggel kell szembesülnie. Éppen ezért a mellrák elleni mindennapi küzdelmében egy kedves bátorító szó, lelki támogatás…