Kiscsillag: Őszi-téli turné – IDÁIG TUDOM A TÖRTÉNETET

2014 őszén ismét folytatódik a Kiscsillag zenekar népszerű, akusztikus sorozata, az Idáig tudom a történetet, 2012 októberében jelentkeztek először ezzel a rendhagyó műsorral, és azóta minden évben telt házak előtt játsszák országszerte.

unnamed

“Mindenkinek vannak történetei, vagy saját alapanyagból, vagy barátok, ismerősök életéből, jól végződnek, rosszul végződnek, viccesek, tragikusak, vagy viccesek és tragikusak. Sokszor attól függ, hogy éppen milyenek aznap, hogy hogyan kezdjük el, hol hagyjuk abba, miért és kinek mondjuk. Így begyakoroljuk őket, csiszolódnak, tömörödnek, ha nem elég színesek, hozzágondolunk egy másik hasonló sztoriból egy árnyalatot, míg a végén magunk se tudjuk, mikor és hol is volt, kivel történt és pontosan mi is. Illetve talán még tudni véljük, de az már nem lényeges. A történet már levált rólunk, és az is lehet, hogy magja lesz egy novellának, versnek, dalnak. Itt most egy rendhagyó koncert lett be belőle.”- mondta el Lovasi András, a Kiscsillag fő dalszerzője az estről, amelynek fő különlegessége tehát, hogy a zene mellett fontos szerepet kapnak benne prózai szövegek.

Az Idáig tudom a történetet koncerteken a Kiscsillag zenekar és vendégeik a dalok között és dalokban mesélik el egy szerelmi háromszög eseményeit, amelyeknek formába öntéséhez kezdetben Lovasi Papp Sándor Zsigmond írót kérte fel alkotótársnak, hogy írja meg a dalokat összefűző történeteket, majd később Lovasi továbbírta a történetet ugyanazokkal a szereplőkkel.

A koncertsorozat zenei programja jórészt az idén márciusban megjelent Szeles album szerkesztését követi. Az est irodalmi szövegei mellé így a legújabb Kicscsillag lemez dalai kapcsolódnak, erről a lemezről Erdős Virág költő, a következőket írta:
„Ezzel az őrületesen zseniális szöveggel egy baj van.
Hogy nem én írtam.”
(Erdős Virág)

Az irodalmi színház és a popzene műfaji sajátosságaira épülő esteken a zenekar vendég fellépőkkel egészül ki: Császári Gergely, Németh Juci vagy Péterfy Bori énekesnők és Vedres Csaba zongoraművész lépnek színpadra a Kiscsillag zenekarral az Idáig tudom a történetet koncerteken.

Időpontok és helyszínek:
11.08. Tatabánya – A Vértes Agórája
11.15. Miskolc – Művészetek Háza
12.05. Békéscsaba – Csabagyöngye Kulturális Központ
12.19. Szeged – IH Rendezvényközpont
12.20. Szombathely – AGORA Savaria Mozi
12.29. Pécs – Kodály Központ

Related Posts

A közönség nem tudta idáig a történetet…

A Kiscsillag zenekar Idáig tudom a történetet 2 című előadását tegnap a Petőfi Irodalmi Múzeumban láthatta a közönség. Az a közönség, aki jegyet váltott rá,…

KISCSILLAG AKUSZTIK – IDÁIG TUDOM A TÖRTÉNETET II.

Folytatódik a Kiscsillag népszerű, akusztikus sorozata, az Idáig tudom a történetet. A Kiscsillag 2012 októberében jelentkezett először rendhagyó műsorával, amelynek egyik különlegessége, hogy a zene…

Kiscsillag interjú, mert megjelent a Szeles

Március 7-én mutatta be először a Kiscsillag zenekar a Szeles című új albumot az A38 hajón. A lemez harmadikán jelent meg, de a koncerten nyolcszáz…

Ütős márciusi koncertek a gödöllői TrafoClubban

Márciusban is vár titeket a TrafoClub Gödöllőn, jobbnál jobb koncertekkel! Kiscsillag, Auróra, magna cum Laude, Zorall!