Maszkok ideje - velencei álom kiállítás, Debrecen

Kirakat-kiállítások Debrecenben

A járványidőszak idején számos kirakat-kiállítással várják az érdeklődőket Debrecenben – közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

A Kölcsey központ Hunyadi utca felőli kirakatában például keddtől március 1-ig a Maszkok ideje – velencei álom című kiállítás látható, amely Nemes Károlynak, a velencei álarcok mesterének legújabb, saját készítésű alkotásait tárja a közönség elé.

“Bízom benne, hogy (…) felkeltem az érdeklődést nem csak az álarcok, hanem a velencei karnevál misztikuma iránt” – ajánlotta a munkáit az érdeklődők figyelmébe Nemes Károly.

Debrecen főutcája, a Piac utca több kirakata is tárlatokkal várja a következő napokban és hetekben az érdeklődőket.

Sztojánovits Andrea Fészek című interaktív fényinstallációja Álmos Gergely hangkompozíciójával kiegészülve, a kiterjesztett valóság médiumát használva mutatkozik be, a járókelők saját mobiltelefonján is megjeleníthető tartalommal – jelezték a szervezők.

Hozzátették: Kovács Ivó Searchlight installációja fényvisszaverő tükrökkel alakítja át az egykor pékségként üzemelő Piac utca 67. szám alatt található utcafrontos ingatlan kirakatát.

A Tavaszünnep kirakat-kiállítás pedig a kínai holdújévet idézi meg a tiencsini képzőművészeti akadémiához kötődő, három generáció, mintegy 39 művész alkotását bemutatva.

A program – ami a szervezők szándéka szerint “remélhetőleg elősegíti a két ország művészeti és kulturális párbeszédét, valamint Tiencsin és Debrecen városának baráti együttműködését” – a Debreceni Egyetem Konfuciusz intézete, a tiencsini akadémia, és a városi önkormányzat közös szervezésében valósul Debrecenben – írták a szervezők.

Maszkok ideje – velencei álom kiállítás, Debrecen

A fotón a Maszkok ideje – velencei álom című kiállítás a debreceni Kölcsey Központ kirakatában a koronavírus-járvány idején, 2021. február 9-én. Nemes Károly saját készítésű alkotásait március 1-jéig lehet megtekinteni.
fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

Debrecen, Kölcsey Központ
4026 Debrecen, Hunyadi utca 1-3.
2021 február 9 – március 1.

MTI

Kapcsolódó tartalom

Műcsarnok online, Magyar Kultúra Napja

A koronavírus járvány miatt mindenki alkalmazkodik a körülményekhez. Így van ez a Műcsarnok esetében is. Több kiállítást és tárlatvezetést online formában valósítanak meg. A Magyar…

Hasítás, Godot Labor kiállítás

A Godot Labor legújabb kiállításán Kaszás Konrád festőművész és Plank Antal szobrászművész együtt mutatják meg a vonalak, színek, kiterjedések szédítő világát. Habár más művészeti ágban…

Mesél az utca, plakátgyűjtemény a Várkert Bazár teraszán

Különleges, a 20. század első évtizedeit megidéző plakátgyűjtemény látható a Várkert Bazár teraszán – közölte a Várkapitányság kedden az MTI-vel. A 20. század első évtizedeiben…

Van művészi vénád? pályázat eredményhirdetés

A Van művészi vénád? egy nemzetközi pályázat és független művészeti platform elsősorban diákok és pedagógusok számára. A pályázatot és versenyt Csehországban, Szlovákiában és Magyarországon rendezik…

Vélemény, hozzászólás?