Maszkok ideje - velencei álom kiállítás, Debrecen

Kirakat-kiállítások Debrecenben

A járványidőszak idején számos kirakat-kiállítással várják az érdeklődőket Debrecenben – közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

A Kölcsey központ Hunyadi utca felőli kirakatában például keddtől március 1-ig a Maszkok ideje – velencei álom című kiállítás látható, amely Nemes Károlynak, a velencei álarcok mesterének legújabb, saját készítésű alkotásait tárja a közönség elé.

„Bízom benne, hogy (…) felkeltem az érdeklődést nem csak az álarcok, hanem a velencei karnevál misztikuma iránt” – ajánlotta a munkáit az érdeklődők figyelmébe Nemes Károly.

Debrecen főutcája, a Piac utca több kirakata is tárlatokkal várja a következő napokban és hetekben az érdeklődőket.

Sztojánovits Andrea Fészek című interaktív fényinstallációja Álmos Gergely hangkompozíciójával kiegészülve, a kiterjesztett valóság médiumát használva mutatkozik be, a járókelők saját mobiltelefonján is megjeleníthető tartalommal – jelezték a szervezők.

Hozzátették: Kovács Ivó Searchlight installációja fényvisszaverő tükrökkel alakítja át az egykor pékségként üzemelő Piac utca 67. szám alatt található utcafrontos ingatlan kirakatát.

A Tavaszünnep kirakat-kiállítás pedig a kínai holdújévet idézi meg a tiencsini képzőművészeti akadémiához kötődő, három generáció, mintegy 39 művész alkotását bemutatva.

A program – ami a szervezők szándéka szerint „remélhetőleg elősegíti a két ország művészeti és kulturális párbeszédét, valamint Tiencsin és Debrecen városának baráti együttműködését” – a Debreceni Egyetem Konfuciusz intézete, a tiencsini akadémia, és a városi önkormányzat közös szervezésében valósul Debrecenben – írták a szervezők.

Maszkok ideje – velencei álom kiállítás, Debrecen

A fotón a Maszkok ideje – velencei álom című kiállítás a debreceni Kölcsey Központ kirakatában a koronavírus-járvány idején, 2021. február 9-én. Nemes Károly saját készítésű alkotásait március 1-jéig lehet megtekinteni.
fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

Debrecen, Kölcsey Központ
4026 Debrecen, Hunyadi utca 1-3.
2021 február 9 – március 1.

MTI

Related Posts

Múzeumok éjszakája – Kiállítások, filmvetítés és vezetett séták a Budavári Palotanegyedben

Kiállítások, tárlatvezetések, filmvetítés és vezetett séták is várják a közönséget a Múzeumok éjszakáján szombaton a Budavári Palotanegyedben. A Budavári Palota déli összekötő szárnyában komolyzenei kíséret…

Art Market Budapest nemzetközi kortárs képzőművészeti vásár

Rendkívüli érdeklődés előzi meg Közép- és Kelet-Európa elsőszámú nemzetközi kortárs képzőművészeti vására megnyitását, a tizenegyedik alkalommal megrendezésre kerülő Art Market Budapest 2021. október 7-10. között…

II. Amenhotep és kora, a Szépművészeti Múzeum kiállítása

Az ókori egyiptomi Újbirodalom egyik jelentős uralkodója, II. Amenhotep korát és sírjának kalandos felfedezését mutatja be a Szépművészeti Múzeum péntektől látható kiállítása, melynek középpontjában a…

The Art Around us – Képek a volt Balettintézetből fotókiállítás

Fotókiállítással idézi vissza az egykori balettintézet hangulatát, tiszteleg az épület és a balett összefonódása előtt a Magyar Táncművészeti Egyetem (MTE) és a Drechsler-palota megújulásáért felelős…