Az első című könyv bemutatója a Magvető Caféban

Március 20-án este különleges eseménynek adott otthont a nemrégiben nyílt Magvető Café. A hangulatos irodalmi kávéház színpadán Az első című kötet bemutatása zajlott, méghozzá rendhagyó módon.


A kötetben tizenöt magyar szerző az intimitásról, az első csókról és együttlétről ír. A szerzők egy része eljött a bemutatóra, és egy úgy nevezett rapid irodalmi randin vett részt, amelyet a hölgy szerzők esetében az előszót jegyző Nyáry Krisztián, az urakéban pedig a kötet szerkesztője, Csapody Kinga volt a partner. Kinga és Krisztián a szerzőket saját élményekről, a könyvben található novellák megszületésének körülményeiről kérdezte, szigorúan öt percben.
Az irodalmi rapid randi egyfelől vicces volt, másfelől nagyon érdekes. Így, vagy úgy, de megtudhattuk, hogy sok esetben született a novella saját élményből, hogy volt olyan szerző, akinek a tabunyitogatásban még több tabut sikerült kinyitnia, illetve azt is, hogy nehéz volt-e erről a témáról kamaszoknak úgy írni, hogy kedvük legyen beleolvasni a kötetbe.
Fiala Borcsa, Garaczi László, Kalapos Éva Veronika, Lakatos Levente és a többi szerző is izgalmasan, érdekesen reagált a kérdésekre az öt percben, a kávézó pedig tele volt olyan korú fiatallal, akinek a könyv szól.
Mindenki, aki kamasz gyermeke kezébe adja a kötetet, segítséget ad neki az irodalom nyújtotta fantasztikus lehetőséggel, hogy ezt a nagyon fontos témát kortárs magyar írók novelláiból, nagyon különböző megközelítésekkel, az olvasót rabul ejtve ismerhesse meg.
Borsos-Kőszegi Erika

Related Posts

Könyvajánló – Szívek dallama – Szeretni sokféleképpen lehet

Négy ismert, remek író – Balázsy Panna, Kalapos Éva Veronika, Lakatos Levente és Szabó T. Anna egy remek kis regénygyűjteménnyel leptek meg minket ezen a…

Könyvajánló – Kalapos Éva:Muszáj?!

A történet egy patchwork család egyesüléséről szól, illetve annak kísérletéről. Az nem derül ki a könyv végére, hogy sikerül-e, de szurkolunk a szereplőknek!

Végre született erről is könyv – Sam Munson: Szívás

„A legviccesebb, legőszintébb regények egyike. Minden elemében felér Mark Twainnel és J.D. Salingerrel – Chicago Tribune” Sam Munson Szívás című műve nemrégiben jelent meg a…

Egy igazi young adult könyv lett a hónap könyve a megújult Szívünk rajta programban

A Szívünk rajta program havonta ajánl gyerek- és kamaszkönyveket, hogy megkönnyítse a szülők választását. Novemberben az Amikor összeütköztünk címmel megjelent, kamaszoknak szóló könyv kapta a…