Előkészületben:A könyv, amiből Jennifer Lawrence forgat filmet Budapesten!

Nagyszabású kémregény John le Carré stílusában egy nyugalmazott CIA tiszt tollából – hamarosan a mozikban is!

55da118c-de53-4392-a27e-9ca09e519305
Egy ideje rengeteg hírt hallani, hogy Jennifer Lawrence Budapesten forgatja a Red Sparrow-t, és kiadónkat is többen megkérdezték, hogy mikor tervezzük kiadni a film alapjául szolgáló könyvet, ezért úgy döntöttünk, hogy nem várjuk meg a hazai bemutatót, hanem már februárban elhozzuk az olvasóknak.

A Vörös veréb a nyugalmazott CIA tiszt Jason Matthews első regénye; letehetetlen stílusával és emlékezetes szereplőivel nem csupán irodalmi bravúr, hanem szakmai szempontból is jelentős teljesítmény. Nagy részletességgel, valós módszerek bemutatásával – kémkedés, kémelhárítás, beszervezés, kiberháború – nyerhetünk bepillantást a nemzetközi hírszerzés működésébe. A kötet 2013-ban elnyerte a rangos Edgar-díjat a legjobb elsőkönyves kategóriában.

„Nagy és veszélyes kémjáték zajlik jelenleg az orosz hírszerzés és a CIA között… és a Vörös veréb azonnal beránt minket ennek a veszedelmes világnak a legmélyére.”
Vince Flynn

„Matthews korábbi moszkvai ellenfeleinek a lélegzete is elakad, ha rájönnek, mennyi minden derül ki a könyvben a módszereikről… fantasztikusan jó.”
New York Times
Tervezett fülszöveg:
A Vlagyimir Putyin vezette Oroszországban az orosz hírszerzés tisztje, Dominyika Jegorova keservesen próbálja kiismerni és túlélni a posztszovjet hírszerzés veszedelmes dzsungelét. Épp csak kikerült a Verébiskoláról – ahol hírszerzési célokat szolgáló csábításra képezik ki a hallgatókat –, és egyből Nathaniel Nash CIA-tisztre állítják rá. Ő a kapcsolattartója az amerikaiak egyik legértékesebb kémének, akit valaha sikerült beépíteniük az oroszok közé.

A lélegzetelállító sebességgel pörgő cselekmény Oroszországból indulva Finnországon, Görögországon és Olaszországon keresztül az Egyesült Államokba vezet minket. Jegorova és Nash halálos össztűzben találják magukat, amely már nem csak az ő életüket, hanem másokét is veszélybe sodorja. Titkos hűségeskük köttetnek és szegődnek meg, miközben minden hírszerző ügynökség veszélybe kerül Moszkvától egészen Washingtonig.

Related Posts

Könyvajánló – Megan Miranda: Minden eltűnt lány

Nem mindenki szeret visszatérni a múltjához, a sokszor mélyre temetett emlékek helyére. Így van ezzel Nicolette Farrell is, akinek vissza kell mennie tíz év után…

Könyvajánló – Megan Miranda:Minden eltűnt lány

Nicolette Farrellnek boldog élete van Philadelphiában: sikeres a munkájában és nagyon szereti a vőlegényét. Most rövid időre mindkettőnek hátat kell fordítania, ugyanis vissza kell térnie…

Könyvelőzetes – Baráth Katalin: Arkangyal éjjel

Volt az angol lány a vonaton. Volt az amerikai lány, akit az egész ország keresett. És most van a pesti lány. Az új fejezet a…

Könyvajánló – Mitch Cullin: Mr. Holmes

Mitch Cullin csodálatos története a feledés elleni küzdelemről lenyűgözte a kritikusokat, a kötetből tavaly Bill Condon rendezésében és Ian McKellen főszereplésével nagy sikerű film is…