Könvajánló: Lawrence Anthony – Graham Spence: Elefántsuttogó

Már a fülszöveg annyira felkeltette az érdeklődésem, hogy éreztem nem fogok csalódni, de ez a könyv minden várakozást felülmúlt! Fantasztikus történet, amiben az író olyan közel hozza az afrikai vadvilágot, hogy teljesen beszippant, és még sokáig szerettem volna tovább olvasni a történetet.

1168445_5

A szerző Lawrence Anthony egy vadrezervátum tulajdonosa az afrikai Zuluföldön, egy nap telefonhívást kap. Egy 9 tagú zavarodott és problémás elefántcsorda befogadására kérik, ellenkező esetben sajnos a biztos halál vár rájuk. A csorda ugyanis szakértője a menekülésnek, nem állítja meg őket a 8000 voltos villanykerítés sem. Lawrence kis gondolkodás után elvállalja, és felkészül a befogadásukra, ugyanis a területen nagyon régóta nem éltek elefántok.

A könyv részletesen bemutatja hogyan sikerül Lawrence-nek elnyerni a bizalmukat ezeknek a dühös és veszélyes, ám rendkívül intelligens, állandóan szökni próbáló állatoknak, és sokszor az élete kockáztatásával is, de megmenteni őket.

Megtudhatjuk hogy ezek a hatalmas és érzékeny óriásoknak ugyanúgy vannak szabályaik és elvárásaik, mint nekünk embereknek. A csorda szinte minden tagjával különleges kapcsolatot alakít ki Lawrence, és közelről megismerhetjük őket, sokat tanulva szeretetről, hűségről és szabadságról.

Bemutatja a folyamatos küzdelmet a vadorzókkal, megismerhetjük a zulu kultúrát, a törzsi ellentéteket, és az elefántokon kívül számos más afrikai vadállatot is. A könyvben tehát mindenki talál valamit.

„Zajos városainkban elfelejtjük, amit őseink ösztönösen tudtak: a vadon él, suttogását mindenki hallja és válaszolhat rá.”

„Ők suttogtak nekem, és tanítottak meg értőn figyelni” – vallja a szerző.

Izgalmas, kalandos, szívmelengető, néhol vicces, és nagyon jól megírt könyv!

Abszolút kötelező olvasmány a természet szerelmeseinek, és nagyon javasolt mindenki másnak!
Nagyon köszönöm ezt a könyvélményt!

Szabó Ildikó

Kiadó: Park Kiadó
Fordította: Lukács Laura
Megjelenés éve: 2014
Terjedelem: 422 oldal

Related Posts

Könyvajánló – Paula Daly: Milyen ​anya az ilyen?

Lisa Kallistó, a jeges tóvidéken élő háromgyerekes anya pont olyan, mint a többi agyonhajszolt anyuka. Tökéletesnek látja mások életét, de úgy érzi, a sajátján nem…

Könyvajánló – Nicolas Barreau: A világ végén megtalálsz

A nő mosolya és az Álmaim asszonya szerzője újra Párizsba repíti hűséges olvasóját. Míg az előbbiben egy regényíró, az utóbbiban egy csodálatos asszony utáni nyomozás…

Könyvajánló – Angela Marsons: Elfojtott sikoly

Már a könyvelőzetes is nagyon meggyőző volt, plusz a borító is tetszetős. Nekifutottam. Aztán olvastam. Olvastam és jókat nevettem, miközben a történet is érdekes volt. A…

Könyvajánló – John Williams: Stoner

A hangulat ilyen: kint fagypont alatti a hőmérséklet, az ablakokon jégvirágok, de a szobában kellemes meleg van. A háttérben halkan szól valami francia sanzon. John…