Könyvajánló: Anna Arutunyan: A Putyin-varázs

„Láttam tegnap este a híradóba, Arról beszélt, hogy válaszút előtt a világ, Ilyen férfival jó otthon és vendégségben,És én olyat akarok, mint Putyin.”

1154685_5

Anna Arutunyan amerikai–orosz újságíró, miközben több mint tíz éve tudósít az orosz politikai élet eseményeiről, és könyvet írt az oroszországi médiáról, mindig Putyint és az általa kialakított új politikai rendszert próbálta megérteni.
Arutunyan nem egyszerű életrajzot írt Putyinról, hanem az orosz történelem és mentalitás mélyére hatolva elemzi az oroszok és uralkodójuk kapcsolatát: a többpárti demokrácia csalóka díszletei fölött álló „cárt”, aki önmaga dönti el, hogy épp elnök vagy miniszterelnök akar lenni, és ha kedve tartja, megalázhatja az ország leggazdagabb oligarcháit.
Arutunyan nem bulvártitkokat próbál kiteregetni Putyinról, bár sok izgalmas részletet elmesél az életéről is, őt az igazi megértés vágya vezérli. Mi ma Oroszország? Korrupt, félfeudalista maffiaállam? Vagy valami egészen más? Hogy nem igazi demokrácia, az biztos, legalábbis a szerző szerint. És vajon maga Putyin irányítja úgy a folyamatokat, hogy az oroszok úgy tekintsenek rá, mint egyszerre démoni és isteni vezetőre? És miért van az, hogy még sok bátor ellenzékinek is remegni kezd a térde, ha Putyin ránéz a hideg, fakókék szemével?
A Putyin-varázs az első olyan könyv Putyinról, amely egyszerre olvasmányos és mélyenszántó, egyszerre szenzációs és kiegyensúlyozott. Nem Putyin-ellenes könyv, de provokatív, és nem Putyin-párti, de a valódi megértés igényével elemzi Putyin lépéseit.

Anna Arutunyan A Putyin-varázs című könyvét Vígh Zoltán fordításában jelentette meg az Európa Könyvkiadó.

Kiadó: EURÓPA KÖNYVKIADÓ KFT.
Oldalak száma: 512
Borító: KÖTVE,VÉDŐVEL
Súly: 180 gr
ISBN: 9789630797344
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2014

Related Posts

Divatikonok az Európa Könyvkiadónál

Az idei év első felében két ikonikus divattervezőről jelentetett meg életrajzi kötetet az Európa Könyvkiadó. Yves Saint Laurent-ről Laurence Benaïm írt alapos, a múltszázadtól napjainkig…

Könyvajánló – Egressy Zoltán: Júlialepke

Régebbi és korábban meg nem jelent novellákat vegyesen tartalmaz Egressy Zoltán Júlialepke című új könyve. Az elbeszéléskötet június elején jelenik meg az Európa Könyvkiadó gondozásában.

Könyvajánló – Szöllősi Mátyás: Budapest Katalógus

Az Európa Könyvkiadó gondozásában június elején jelenik meg a Budapest Katalógus projektből született könyv. A kötet színes portréfotókkal és a hozzájuk tartozó magyar és angol…

Könyvajánló – Vámos Miklós: LEHETETLEN + RÖGTÖN

Vámos Miklós 1995 és 2003 között dolgozott televíziós műsorvezetőként. Beszélgetős műsorai kihagyhatatlan programok voltak: Vámos kiválóan kérdezett, vendégi – színészek, írók, zenészek – pedig remek…