Könyvajánló: Vicki Iovine: Barátnőim az anyaság első évéről

Mindenki tökéletes anya akar lenni. Fantasztikus frizurával, lazán elegáns szerelésben, mosolyogva mesélni arról, hogy az ő kislánya / fia a legtündéribb gyerek: eszik és alszik, jól megvan a mamáéknál is, és már hónapokkal előbb áll fel / beszél / eszik egyedül, stb. mint a többi gyerek. Nagy frászt!

unnamed (3)

Helyette többnyire jön a kifakult macinaci, a karikás szem, és a “miért nincs ezen a gyereken valami kijelző, hogy mi a csudáért ordít?” kérdés.
De talán nem is ez a legszörnyűbb. Igazából be lehet rugdosni a rendetlenséget az ágy alá, heti egyszer meg lehet oldani pár óra zavartalan alvást is, és néha pár normális ruhát is fel tud venni az ember. Az igazi probléma az, hogy az első gyereknél az anyukák egyszerűen nem hiszik el, hogy alkalmasak erre a feladatra. Annyi mindent kéne a másodperc tört része alatt felismerni, és kezelni is, és persze csupa olyan helyzetet, amiről dr. Spock elfelejtett szót ejteni abban a nem túl rövid gyereknevelési alapműben.
Vicki Iovineazt éri el ezzel a könyvvel, amit a terhesség elején kéne oktatni minden kismamának: a lazaságot. Hogy igenis minden gyerek körüli problémát megoldanak az anyukák évezredek óta így, vagy úgy, tehát feltehetően nekünk is menni fog. És teszi mindezt humorosan, anekdotákkal, kis történetekkel bénázásokról és harcokról, más anyukákról, testvérekről,meg minden olyan aprónak létszó, de szervezést igénylő tevékenységről, ami az első pillanatban megoldhatatlannak tűnik. Kezdő anyukáknak alapmű.
Szóval nyugi van, mondja Vicky, és igaza van. Nem állítom, hogy nem kell dr. Spock-ot olvasni, de legyen ez is ott az éjjeliszekrényen, ha másért nem, egy kis jókedvért.

Kiadó: Park
Oldalak száma: 352
ISBN: 978-963-530-915-3
Nyelv: magyar
Kiadás éve: 2011
Borító: füles kartonált
Fordító: Dudik Annamária Éva

Related Posts

Könyvajánló: Leitner Olga: Bakker, anya lettem!

A gyerekem már szinte felnőtt, de a könyvet nem tudtam letenni. Egyszerrre minden visszajött: az éjszakai bőgések, a mackónadrágos babakocsis séták, és a máig aktuális…

Könyvajánló: Kismamanapló

Ez a kiadvány lehetővé teszi a várakozással teli kilenc hónap eseményeinek megörökítését, naplóban való följegyzését.

Könyvajánló: Szél Dávid: Apapara

Válogatott nyafogások és büszkeségek „Azt szokták mondani, hogy nem kellenek a receptek. Nem működnek. És tényleg nem kellenek. Ebben a könyvben „receptek” is vannak –…

Soósné Dr. Kiss Zsuzsanna: A sikeres családalapítás többé nem titok

A sikeres családalapítás és csecsemőnevelés nemcsak a szülők szeretetén, hanem tudásán, felkészültségén is alapul. A sikerhez vezető út pedig nem titok!