Könyvelőzetes – Baráth Katalin: Arkangyal éjjel

Volt az angol lány a vonaton. Volt az amerikai lány, akit az egész ország keresett. És most van a pesti lány. Az

új fejezet a magyar irodalomban. Arról szól, hogy milyen erős nőnek lenni olyan emberek közt, akik terrorizálják a házastársukat, verik a gyereküket, és örömüket lelik a gyengék fájdalmában. Baráth Katalin – a nagy sikerű Dávid Veron-regények szerzője – tabuk nélkül nyomoz az év legizgalmasabb magyar thrillerében egy olyan főhős megrajzolásával, akinek karaktere egyértelműen új színfolt a hazai krimi műfajában.

„Mint krimiolvasó- és néző, azt vettem észre, hogy Dunát lehet rekeszteni az olyan művekkel, amelyekben a nők csak erősen tárgyiasított áldozatként szerepelnek – minél szebbek, fiatalabbak és kevésbé felöltözöttek, annál jobb. A show-t pedig a hős és megsemmisíthetetlen nyomozó viszi el. Az jutott eszembe, mi lenne, ha nézőpontot váltanánk? Ha az áldozatok útját követnénk, az ő túlélésükért szurkolnánk? Tekintve, hogy a családon belüli erőszak és a bántalmazás mindennapos téma, biztos vagyok benne, hogy a magyar olvasóközönség felkészült egy ilyen történetre. Még akkor is, ha ez a történet egy belemenős, politikailag sűrűn nem korrekt thriller formájában van elmesélve, és messziről kerüli a jókislányos kompromisszumokat.” (Baráth Katalin)

68893f49-f8f3-4b78-8b01-6cb9c03600d4

Amikor Budapest utcáit feketére festi az éjszaka, egy árnyék indul veszedelmes útjára. A rendőrök szerint az árnyék csak legenda, de aki találkozik vele, többé nem szabadul a rettegéstől.Bori önkéntes segítő, a családon belüli erőszak áldozataival foglalkozik. Egy végzetes napon azonban éppen őt támadják meg. A lány lakótársát felzaklatja a tragédia, és cinizmusa ellenére minden veszélyt vállal, hogy elkapja a névtelen tettest. Nyomozását rengeteg váratlan fordulat és fellángoló erőszak szegélyezi. De mi köze van ennek a nyomozásnak a pesti éjszakákat rémülettel megtöltő árnyékhoz?Baráth Katalin a nagy sikerű Dávid Veron-sorozat után egy letehetetlen, és ízig-vérig 21. századi magyar thrillert írt. Ez a regény nemcsak ismerős helyszíneivel, sötét, de a humort sem nélkülözővilágával és izgalmas történetvezetésével ragadja magával olvasóit, hanem egy olyan főhős megrajzolásával is, akinek karaktere egyértelműen új színfolt a magyar krimiirodalomban.

A könyv a Könyvhéten jelenik meg az Agave Kiadó gondozásában.

Related Posts

Nem annyira fekete – Kondor Vilmos Budapest Noir

Kondor Vilmos Budapest Noir című regénye nem újdonság a magyar olvasóknak – először 2008-ban jelent meg, s most, 2017-ben a Libri Kiadó gondozásában újra.

Előkészületben:A könyv, amiből Jennifer Lawrence forgat filmet Budapesten!

Nagyszabású kémregény John le Carré stílusában egy nyugalmazott CIA tiszt tollából – hamarosan a mozikban is!

Könyvajánló – Megan Miranda: Minden eltűnt lány

Nem mindenki szeret visszatérni a múltjához, a sokszor mélyre temetett emlékek helyére. Így van ezzel Nicolette Farrell is, akinek vissza kell mennie tíz év után…

Könyvajánló – Megan Miranda:Minden eltűnt lány

Nicolette Farrellnek boldog élete van Philadelphiában: sikeres a munkájában és nagyon szereti a vőlegényét. Most rövid időre mindkettőnek hátat kell fordítania, ugyanis vissza kell térnie…