Mark Gimenez: Gyerekrablás – könyvajánló

Amikor a legdrágább kincs kerül veszélybe, a mennyország pokollá változik… Elvehetik mindenedet, de ha a gyereked élete a tét, akkor semmit nem ér a pénz és a hírnév.

Könyvajánló: Mark Gimenez: Gyerekrablás
Könyvajánló: Mark Gimenez: Gyerekrablás

Ben Brice ezredes vietnami veterán, magányosan él az új-mexikói sivatagban, és a háborús szörnyűségek emlékével küzd tengernyi whisky segítségével. Alkoholizmusa miatt elhagyta a felesége, és régen elhidegült tőle internetguruként milliárdossá lett fia is. Egyedül Gracie nevű unokája iránt érzett szeretete tartja benne a lelket, aki néha meglátogatja. De Gracie-t egy napon elrabolják az iskolai focimeccsről, és elkezdődik egy olyan hajsza, amelyben senki sem tudja, mi miért történik. Gracie milliárdos számítógép-guru apjának a megzsarolása a cél? Vagy csak egy őrült pedofil ámokfutásáról van szó? Vagy valami mélyebb és sötétebb titokról?

Amikor elkapnak egy ismert pedofilt, az ügyet villámgyorsan lezárják, csak a kislány nagyapja és egy fiatal FBI ügynök nem hiszi el, hogy Gracie holtan hever valahol, és már csak a gyász maradt hátra.

A könyv nem pusztán remekül felépített thriller, hanem egyúttal kíméletlen korrajz is a szőnyeg alá söpört, mindenki által elfelejteni akart vietnámi háború pokláról.

A történet váratlan és meglepő fordulatai ráébresztik az olvasót arra, hogy a gyerekrablás mögött egy rendkívüli összeesküvés húzódik, amely az egész amerikai történelmet átírhatja. De hogy mi köze a kislánynak a politikához, a háborúhoz és a sötét múlthoz, az csak a regény legvégén derül ki.

Borsos-Kőszegi Erika

Kiadó: Alexandra Kiadó
Kiadás éve: 2011
496 oldal
ára: 2.999,-Ft

Related Posts

Könyvajánló – David Macaulay – Hogy működik?

 Látszólag gyermekkönyv, alaposabban megnézve viszont kiderül, hogy minden korosztálynak szól David Macaulay Hogy működik? című könyve. Olyan tárgyakat, járműveket, technológiákat sorol fel ebben az igen…

A NYÁR LEGJOBB KÉPEI – Képfeltöltő verseny

Örökítsd meg a kedvenc nyári élményed a kedvenc naplódban, és nyerd meg a Gepida biciklit vagy az 5 db SZIN bérlet egyikét!

Könyvajánló – Haász János: Felnőtteknek nem

A felnőttek ANNYIRA nem tudnak semmit!

2 Replies to “Mark Gimenez: Gyerekrablás – könyvajánló”

  1. Csak a borítót szoktátok elolvasni? Az első néhány mondat szóról szóra ugyanaz. Aláírni mint sajátot, nem semmi

    1. Nem, az egész könyvet el szoktuk olvasni. A kiadó azonban ragaszkodik a fülszöveg leközléséhez.

Hozzászólások lezárva