Sophie Hannah: Idegen arcocska – könyvajánló

Nehéz gyermekrablástól írni úgy, hogy vagy teljesen el ne rettentse az embert maga a könyv is, vagy meg se érintse a téma, ha nincs benne megfelelő érzelem. Bár ha krimit akar az olvasó, ne ezt a könyvet vegye le a polcról.

Sophie Hannah: Idegen arcocska
Sophie Hannah: Idegen arcocska

Sophie Hannah könyve azért vezeti az olvasottsági listákat, mert műfajával ellentétben nem csak rendkívüli feszültséget teremt, hanem olyan jellemábrázolásokat ad, amelyeket a XX. századi angolszász családregényekben olvashattunk utoljára.

A történet váza annyi, hogy a gazdag, angol számítógépes játékfejlesztő felesége, Alice Fancourt, miután férjére hagyja kéthetes kisbabáját, rádöbben, hogy távollétében a gyermekét kicserélték. A bölcsőben egy idegen gyermek alszik. Simon Waterhouse nyomozót elbűvöli a megtört anya kecses szépsége, és felettesei rosszallásától kísérve veti bele magát az ügybe egészen addig, míg Alice és a csecsemő is eltűnik.

Ennél viszont jóval több. Persze a kritikusok – joggal – új krimicsillagnk tekintik a szerzőt, hiszen a regény valóban fordulatos, izgalmas, és a végkifejletre is tartogat bőven meglepetéseket, tehát feltehetően felemelkedik Harlan Coben és Tami Hoag mellé.

Igazi erénye az emberi gonoszság és jóság szembeállítása, mindkettőnek a legmélyebb bugyrai, azok az érzések, indulatok, amiket kimondani nem, csak megélni lehet.

A Guardian, a Daily Telegraph és a Literary Review kritikái nem túlzóak, a könyvet velóben nem lehet letenni.

Kossuth Könyvkiadó, 2012
384 oldal
Ára: 2990 Ft
Megvásárolható kedvezményes, 2392 forintos áron a www.kossuth.hu oldalon.

Related Posts

Megjelent Tandori Dezső új, egyben utolsó kötete

A szegedi Tiszatáj Kiadó gondozásában megjelent Tandori Dezső Felplusztulás, leplusztulás című könyve, mely a szerző 2018-ban és 2019-ben létrehozott műveiből készített bő válogatás – tájékoztatta…

92. Ünnepi Könyvhét – Megnyílt az országos eseménysorozat

Százötvennél több könyvkiadó köteteivel nyílt meg csütörtökön a budapesti Vörösmarty téren a 92. Ünnepi Könyvhét, amely vasárnapig az ország számos nagyvárosában is várja az érdeklődőket.…

Nem annyira fekete – Kondor Vilmos Budapest Noir

Kondor Vilmos Budapest Noir című regénye nem újdonság a magyar olvasóknak – először 2008-ban jelent meg, s most, 2017-ben a Libri Kiadó gondozásában újra.

Könyvajánló – Angela Marsons – Egy élet ára

Mit tennél, ha elrabolnák a gyerekedet, a legjobb barátnőjével együtt, és licitálnotok kéne értük? Csak az kapná vissza, aki többet ígér, és csak az a…