Wolf Kati újra a Dalban!

Wolf Katit most hétvégén a Dal színpadán hallhatja a közönség, miután a 2015-ös versenyben a legjobb 30 közé került a „Ne engedj el!” című száma.  – „Azért indulok egyrészt, mert a Ne engedj el! című új dalomat én is, és a szerzők is nagyon jó, izgalmas és erős dalnak érezzük, amit szívesen megmérettetünk, másrészt, aki egyszer már járt az Eurovízión, az tudja, micsoda fantasztikus élmény, amiért érdemes versenyezni!”

WolfKati

4 évvel ezelőtt Wolf Kati az eddigi legsikeresebb dalával a „Szerelem, miért múlsz?” című szerzeménnyel képviselte Magyarországot a 2011-es Eurovíziós Dalversenyen, Düsseldorfban. Érdekesség, hogy 2012-ben már zsűritagként is szerepelt a műsorban, most mégis újra énekesként jelentkezett. A mostani produkció különlegessége, hogy külföldi alkotók írták és ajánlották a magyar énekesnek.
„Eredetileg nem a dalfesztiválra készült az dal. Amikor az eredeti demo felvételt megkaptam a svéd szerző-triótól, már akkor borzasztóan tetszett, aztán amikor Krajczár Péter fantasztikusan meghangszerelte, és Major Eszter gyönyörű szöveget írt rá, kiteljesedett a dal. Én nagyon hiszek benne!”
A „Ne engedj el” című szám angol verzióját először tavaly novemberben Londonban hallhatta a közönség, az EuroFestre meghívott Wolf Kati itt tartotta a dal premierjét.
„A „Ne engedj el!” a szerelemről szól természetesen, mint minden. Örök érvényű érzelmeket hordoz: amikor a másik nem biztos a dologban, akarja, vagy nem ezt a szerelmet, és mindketten érzik a vihar közeledtét. Eszter ezzel a dalszöveggel pontosan azt írta bele, amit elképzeltem. A nagyon sajátos hangulatú svéd popzene nem véletlenül világhírű, én ebben is érzem azt az erős egyedi színt és misztikumot, ami a svéd dalokra annyira jellemző. ”
Wolf Kati a színpadon Bódis Boglárka tervezte Elysian ruhát fog viselni. Az énekes tavaly ősszel a Marie Claire Fashion Days kifutóján viselt először a divattervező által megálmodott ruhát.
„Most is elegáns, könnyed esésű, és mégis erős, karakteres ruhát készített nekem Bogi.”
A színpadképet és a háttérben vetített látványt Losonczi László Fegya álmodta meg.

A „Ne engedj el” itt hallgatható meg:

Zeneszerzők: Krajczár Péter, Sebastian Zelle, Martin Angelicus
Szövegírók: Major Eszter, Linea Deb

Related Posts

DAL 2015: LEGYÉL TE AZ ÖTÖDIK ZSŰRITAG!

Idén A Dal 2015 mobilapplikáció segítségével is tudunk pontozni és szavazni, hogy kedvenc előadónkat, vagy dalunkat támogassuk.

Rövidesen indul a Dal 2015!

A Dal 2015-ön, az Euróvíziós Dalfesztivál magyarországi válogató versenyén négy zsűritag mellett egy ötödik ítész, a néző bevonásával dől el, hogy ki utazhat májusban Bécsbe…

ByeAlex és a Slepp dalol szombaton

Visszatér A Dal színpadára a 2013-as műsor nyertese ByeAlex, aki ezúttal csapatával, a Sleppel lép fel. A fülbemászó dalairól és az extravagáns stílusáról ismert ByeAlex…

A 2. ELŐDÖNTŐ FELLÉPŐI, VALAMINT INDUL A SZTÁRCHAT

KÜLDJ PONTSZÁMOT ÉS SZAVAZZ A KEDVENC MÁSODIK ELŐDÖNTŐS DALODRA, HOGY BIZTOSAN OTT LEGYEN A KÖZÉPDÖNTŐBEN