Újrafestett valóság – kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában

Újrafestett valóság - kiállítás

Újrafestett valóság - kiállítás

Újrafestett valóság címmel rendhagyó kiállítás nyílik a Magyar Nemzeti Galériában szeptember 5-én. A tárlat különlegessége, hogy mozgássérült és egészséges kortárs képzőművészek által készített művek kerülnek kiállításra. Falra, papírra és farost lemezre is festettek a képzőművészek, a téma sem volt korlátozott: megjelenik benne a kortárs képzőművészet szinte minden eleme.

Újrafestett valóság - kiállítás
Újrafestett valóság – kiállítás

Az idén 35. jubileumát ünneplő Mozgássérültek Budapesti Egyesülete és a Magyar Nemzeti Galéria együttműködésben, a Poli-Farbe magyar festékgyár támogatásával megvalósuló kiállítás húsz mozgássérült – szájjal és lábbal festő, illetve egyéb fogyatékossággal élő, valamint húsz ép képzőművész közös alkotásait mutatja be. A kiállítás egyik arca, Baronits Gábor, a TV2 Jóban, rosszban című sorozatának fiatal sztárja.

A rendezvény célja az esélyegyenlőség fontosságára való felhívás, üzenet, hogy amennyiben a többségi társadalom azonos feltételeket biztosít a fogyatékossággal élők számára, akkor ugyanúgy képesek maradandót alkotni és értékeket teremteni, mint egészséges művésztársaik.

Az Újrafestett valóság kiállítás szeptember 5-étől október 15-ig lesz látogatható a Magyar Nemzeti Galériában, ahol előzetes regisztráció alapján kerekes székes tárlatvezetéssel, illetve interaktív programokkal, például szájjal és lábbal festéssel is várják a látogatókat.

Borsos-Kőszegi Erika
Fotó: Szauer Lilla

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..