Márai örök – a Nemzeti Múzeum újragondolta

Márai örök - a Nemzeti Múzeum újragondolta

Márai Sándor - Egy polgár vallomásai

Márait nem lehet nem szeretni, nem érteni talán igen, ebben segít most a Nemzeti Múzeum Regénybe zárt történelem sorozatának első állomása. Szakemberek tolmácsolják Márai egyszerű, örök igazságait.

Márai örök - a Nemzeti Múzeum újragondolta
Márai Sándor – Egy polgár vallomásai

A Magyar Nemzeti Múzeum Regénybe zárttörténelem estjei izgalmas múltunk megörökítőiként értelmezik a közismert és az elfeledett 19-20. századi magyar regényeket, amely során a történelem és a történeti korok megélőinek mindennapjai elevenednek meg.

Október 17-én 18 órai kezdettel Márai Sándor Egy polgár vallomásai I. könyvéről beszélget Fábri Anna művelődéstörténész és Fónagy Zoltán történész.

Közreműködik Szabó András előadóművész.

Az író legjelentősebb alkotásában – a két világháború közötti magyar irodalom egyik remekművében – egy városhoz, Kassához; egy osztályhoz, a polgársághoz; s egy életformához, az európai kultúrához való elkötelezettségéről vall. Gyermekévei tájaira, a Felvidékre, ifjúkori élményeinek színhelyeire, Berlinbe, Párizsba, Velencébe kalauzolja el olvasóit. “S utolsó pillanatig, amíg a betűt leírnom engedik, tanúskodni akarok erről: hogy volt egy kor és élt néhány nemzedék, mely az értelem diadalát hirdette az ösztönök felett, s hitt a szellem ellenálló erejében… „Láttam és hallottam Európát, megéltem egy kultúrát… kaphattam-e sokkal többet az élettől?”

Belépő

Felnőtt: 800 forint
Kedvezményes: 500 forint

Információ

tel: 061/327-7768
web: www.mnm.hu
email: info@hnm.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..