“Jótevő hetek” jótékonysági akció óvodáknak „Jótevő Hetek” - „Jótevő Hetek” Full view

„Jótevő Hetek”

“Jótevő hetek” jótékonysági akció óvodáknak

A „Jótevő Hetek” elnevezésű kezdeményezés célja, hogy társadalmi összefogással biztosítsák a leginkább veszélyeztetett, éhes, alultáplált gyermekek számára a megfelelő ennivalót az, óvodai étkeztetés keretében.

„Jótevő Hetek”
„Jótevő Hetek”

A Roma Club által szervezett, „A Jótevő Hetek” másfél hónapos kampányunk célja, hogy felhívja a figyelmet arra az elrettentő statisztikára, miszerint az Unióban Magyarországon a legmagasabb a gyermekek szegénységi kockázata.
A közelgő karácsony ráadásul a szegény gyerekek legnehezebb időszaka.
A Roma Club, a Gyermekétkeztetési Alapítvánnyal (GYEA) együttműködésben adománygyűjtést szervez 2012. november 5 és december 21. között.
Az adományokat a 8. kerület Dankó utcai, Wesley János hontalan óvoda és a Csepelen működő Kovács Zoltán Alapítványi Óvoda, hátrányos helyzetű roma és nem roma gyermekei számára gyűjtjük.
Amire szükség van:
– Tartós élelmiszer: étolaj, só, cukor, fűszerek, liszt, konzervek, teafű, keksze, édességek, tészta, rizs, stb.
– Ruhanemű: őszi és téli ruhaneműk 98-134 méretig, csizma, meleg cipő minden óvodai méretben, zoknik, harisnyák, pólók, pulóverek, overallok, stb.
– Játékok: minden olyan játék, ami még használható, de nem balesetveszélyes, könyvek, társasjátékok, készségfejlesztő játékok, stb.
– Tisztító, és tisztálkodó szerek: mosópor, domestos, öblítő, sampon, szappan, mosogatószer, mosogatószivacs, stb.
– Pénz: az óvoda eszközeinek megvételére, a gyerekek szabadidős tevékenységére, mozi, színház, táboroztatás, stb.

„Jótevő Hetek”
„Jótevő Hetek”

A TÁRKI Társadalomkutatási Intézet gyermekszegénységről szóló legutóbbi jelentésének egyik fejezetében arra világít rá, hogy a gyermekek szegénységi kockázata 70%-kal magasabb a népesség átlagánál, és ez a legmagasabb érték az Európai Unióban.

Az elszomorító mutató hátterében az áll, hogy míg a szegénységi ráta a felnőtt lakosság körében alacsonyabb az EU átlagánál (csupán 12%), addig a gyermekek között ugyanez a mutató már 20%-os.
Hazai és nemzetközi intézmények felmérései szerint ugyanis jelenleg Magyarországon 40.000 gyermek éhezik, sokan közülük az óvodai, iskolai napköziben jutnak meleg ételhez. A gyermekek számára a legveszélyeztetettebb időszak a hétvége és az iskolai szünetek tartama.

Az akció E-mail címe: jotevohetek@yahoo.hu

Written by erika

Leave a comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.