Jótékonysági akció fogyatékos gyermekeknek

Az elomagazin jótékonysági akciót indít nevelőotthonban nevelkedő, fogyatékossággal élő gyermekek számára. Kérünk mindenkit, hogy aki tud, segítsen.

Így karácsony előtt minden állami gondozásban nevelt gyermek számára jól jön a segítség. sajnos a normatívából csak az alapvető dolgokra telik, vannak viszont olyan eszközök, amelyek könnyebbé tennék az életüket, de csak adományok útján szerezhetők be.

A budapesti, X. kerület Szentimrei u. 3. szám alatti lakásotthonban 14 középsúlyos értelmi fogyatékos, mozgásában korlátozott, illetve Down-szindrómás gyermek él. A közelmúltban költözhettek be egy óriás, rossz állapotú intézményből a jelenlegi, kellemes és hangulatos otthonukba. Az állami normatívából azonban nem mindenre telt, sok olyan dolog lenne, amely szebbé, és könnyebbé tenné az életüket.

Szükség lenne…

A lakásotthon felszereléséből nagyon hiányzik két darab páraelszívó, legalább két ruhaszárító állvány, a sütéshez-főzéshez nagy (10-15 literes) edények, hiszen 14 gyermekre kell főzni. Szükségük lenne teafőzőre, botmixerre, teásbögrékre, egyéb praktikus konyhai eszközökre, valamint hajszárítóra, műanyag tányérokra és poharakra, hosszabbítókra, és egy DVD lejátszóra, hogy tudják nézni a meglévő mesefilmjeiket.

Természetesen csokoládénak, időszaki ruháknak, játékoknak, szaloncukornak és karácsonyfadísznek is örülnének.

Kérjük, aki tud segíteni, szándékával keresse meg a lakásotthon igazgatóját, Fejéregyháziné Andreát az 1/452-1751-es, vagy a 70/2129-329-es telefonszámon, illetve az andrea@frissdio.t-online.hu e-mail címen. Andrea tud tájékoztatást adni arról, éppen hogy áll az adományok helyzete, mire van még esetleg szükség. Amennyiben több adomány érkezne a lakásotthonban, mint amennyit fel tudnak használni, az anyaintézmény, az Általános Iskola, EGYMI, Diákotthon és Gyermekotthon egyéb intézményeiben kerül kiosztásra. Tehát minden adomány oda ér, ahová az adományozó szánja.

Fogyatékos Gyermekek Lakásotthona

Az adományok eljuttathatók postán a lakásotthon címére: Fogyatékos Gyermekek Lakásotthona Budapest 1104, X. kerület Szentimrei u. 3., a nagyobb adományok budapesti szállításában azonban tudunk segíteni. Ehhez hívják a magazin főszerkesztőjének, Borsos-Kőszegi Erikának telefonszámát, a 20/333-6009-et, illetve a szándékot jelezni lehet az erikakoszegi@elomagazin.com e-mail címen is.

Minden jótékony személy és szervezet nevét és adományát természetesen közzé tesszük a magazin honlapján és facebook oldalán.

Minden jó szándékot és segítséget előre is köszönünk a gyermekek nevében.

Borsos-Kőszegi Erika
főszerkesztő

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..