Könyvajánló: Rainbow Rowell: Eleanor és Park

Eleanor és Park. Vörös és fekete. Dán és koreai. Minden az iskolabuszon kezdődött: két teljesen különböző tini, különböző társadalmi és családi háttérrel 1986 őszén egymás mellé kényszerül. És onnantól nincs visszaút, valami egymás felé húzza őket, amit sem megmagyarázni sem megérteni nem tudnak…

1180623_4

A könyv a külföldi debütálása óta eltelt másfél évben számos díjat besöpört.
Azt szerettem ebben a történetben, hogy egyszerre retró és kortalan. A walkman, a megemlített zenék, a vonalas telefon használata mind a ’80-as éveket idézik, ugyanakkor könnyen el tudtam felejtkezni az időről, hiszen a játszódó történet, a fiatalok reakciója mit sem változott az évtizedek alatt. Nagyon jó volt végre olyan szereplőkről olvasni, akik valóságosak, hétköznapiak és esendőek. És itt nem a lelki sérült (de külsőleg tökéletes) szőke leányzó és a szintén lelki sérült és/vagy nagybeteg focicsapat kapitány első látásra szereleméről és nyavalygásukról beszélek. Eleanor duci, vörös hajú és klasszikus szépségnek egyáltalán nem mondható, ráadásul az adományboltól kénytelen öltözködni. Park koreai vonásai, törékenynek tűnő csontozata, férfiasnak nem mondható arca szintén nem teszi a népszerűségi lista élére. Első látásra fellángoló vágyról pedig végképp szó nincs, fokozatosan ismerik meg egymást, mire eljutnak a felismerésig, hogy már nem csupán kényszerből ülnek egymás mellett a buszon. Nagyon, nagyon tetszett! És a vége? Borzalmas, idegtépő függővég! Abszolút az olvasóra van bízva a befejezés, illetve a reménykedés, hogy az írónő folytatni fogja ezt a nagyszerű történetet. Köszöntem szépen, én várom!

Szabó Zsanett
Kiadó:SCOLAR KFT.
Oldalak száma:320
Borító:KEMÉNYTÁBLA
Súly:430 gr
ISBN:9789632445359
Nyelv:MAGYAR
Kiadás éve:2014
Árukód:2512067 / 1118422
Fordító:Simonyi Ágnes

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..