Ne legyen csupán illúzió az újévi fogadalom

Túl elfoglalt vagy az újévi fogadalmak megtervezéséhez, vagy azt fogadtad meg, hogy sosem fogadsz meg semmit, mert sosem tartottad be? Hidd el, ezzel nagyon sokan így vannak. A legtöbb embert nyomasztja az a tény, hogy hosszabb-rövidebb időszakra tudja csak betartani a saját magának tett ígéretét. 2016-ban legyen máshogy!

031

Felgyorsult életvitelhez automatikusan párosul az, hogy az idő is sokkal gyorsabban telik és elsuhannak mellettünk a hetek, hónapok és gyakran érezzük azt, hogy nem történik velünk semmi. Az év vége felé közeledve sokunk szájából elhangzik, hogy „Majd jövőre máshogy lesz, és ezt meg ezt fogom csinálni”. A fogadalmak meghiúsulásának a fő oka, hogy túl nagy nyomást helyezünk magunkra a sok új tervvel és célkitűzéssel. A probléma abban rejlik, hogy a „mit”-re fókuszálunk és nem pedig a „hogyan”-ra.
Ahhoz, hogy 2016 a sikeres fogadalmak éve legyen, olyan célt kell kitűznünk magunk elé, amit tényleg nagyon szeretnénk megvalósítani. Alaposan végig kell gondolni, hogy min szeretnénk változtatni, miről szeretnénk leszokni, vagy mit szeretnénk elérni és ezeket, hogyan tudjuk megvalósítani. Fontos, hogy elkötelezettek legyünk az újévi fogadalmunk mellett, legyen mi motiváljon minket, mert ha ez hiányzik akkor az első akadálynál kilépünk. Nagy segítség lehet, ha a környezetünk is támogat bennünket a céljaink elérésében és amikor alább hagy a motiváció, újabb erőt adnak a folytatáshoz.
„A saját magunknak tett fogadalmak nagy hatással vannak a személyi fejlődésünkre. Amikor sikerül elérni a céljainkat, még inkább motiváltak leszünk, és újabb célokat tűzünk ki magunk elé. Persze előfordulhat, hogy nem jön össze, amit terveztünk, akkor sem szabad feladni, csupán csak újra kell tervezni. Számomra a 2015-ös év minden várakozásomat felülmúlta: zsűritag lehettem a Bűvész Világbajnokságon, rengeteget utaztam, és kijött a Magic Lie Detector telefonos alkalmazásom. A jövő év is rengeteg izgalmat fog számomra hozni, mivel színpadra visszük az Illúzió Mesterei illúzió show második évadját, és elindul Felméri Péterrel közös szuperhős tematikájú estünk a Dumaszínházban.” – nyilatkozta az újévi fogadalmak kapcsán Hajnóczy Soma kétszeres bűvészvilágbajnok.
Soma tanácsa az újévi fogadalmunk könnyebb megvalósításához: A belső képalkotás segít fokozni a motivációt. Képzeljük el magunkat, ahogy elértük a célunkat: Hogyan érezzük magunkat? Hogy nézünk ki? Hol vagyunk, mit csinálunk? A környezetünk mit szól a sikereinkhez? Ezzel egy belső képet kapunk az álmunkról és így hatalmas erőt tudunk meríteni a megvalósításhoz.
Sikeres fogadalmakban gazdag, boldog új évet!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..