89.5 Music FM Jótündér a rászorulókért

Újra útnak indul a 89.5 Music FM Jótündére, aki hagyományosan karácsonykor nyújt segítséget a rászorulóknak. Magyarország immár legnagyobb hallgatottságú rádiója a Shell ClubSmart, az Euronics Műszaki Áruházlánc és a Groupama Biztosító segítségével varázsolja szebbé a karácsonyt. A Music FM Jótündér munkáját a Csodalámpa Alapítvány és a Gyermekétkeztetési Alapítvány is segíti.

A kezdeményezéshez a rádió hallgatói is csatlakozhatnak, ha tartós élelmiszereket, játékokat adományoznak az Euronics Műszaki Áruházakban elhelyezett gyűjtőpontokon. Továbbá ha a Shell hűségprogram tagjaként ClubSmart pontokat ajánlanak fel a Shell töltőállomásokon és a clubsmart.hu oldalon, illetve a 06 1 777 9001-es ügyfélszolgálati telefonszámon. Minél több adomány, felajánlott élelmiszer, játék vagy pont érkezik, a Jótündér annál több ajándékkal tudja meglepni a családokat.
„A rádió Jótündére gyerekektől vár javaslatokat: arra buzdít, hogy ha a környezetükben, ismeretségi körükben élnek nehéz sorsú emberek, akkor azt jelezzék, hogy így tehessük varázslatossá és szebbé számukra a karácsonyt” – mondta Kiss Anikó, a Music FM vezérigazgatója. A hallgatók december 2-ig küldhetik el a kívánságaikat a 89.5 Music FM címére.
A beérkezett levelekből a Jótündér választ ki 20 családot, akiknek decemberben a rádió műsorvezetői, olimpikon sportolókkal együtt, személyesen adják majd át az ajándékokat.
A kiválasztott 20 család – a tartós élelmiszerek, játékok, műszaki tárgyak mellett – 5 évre szóló, teljes körű családi balesetbiztosítást is kap, amelyet hazánk olimpikon sporthősei adnak át a Groupama Biztosító jóvoltából. A biztosítás egy olyan „Jótündér”, amely kivételes segítséget nyújt a családoknak az év minden napján, amellyel nemcsak anyagi, hanem asszisztencia szolgáltatás is igénybe vehető a bajban.
A Music FM Jótündére a beérkezett levelekből kiválasztott 20 családon felül a Csodalámpa Alapítvánnyal együttműködve segít 5 beteg gyermek kívánságának teljesítésében is, és szintén a 20 családon felül plusz 5 család számára nyújt segítséget a Gyermekétkeztetési Alapítvány bevonásával.
A Shell ClubSmart hűségprogramjának tagjai a pontjaik felajánlásával segíthetik a Jótündért. A Shell gondoskodik róla, hogy minden felajánlott pontból ajándék legyen, amelyet a Jótündér által kiválasztott, nehéz körülmények között élő gyermekek és családjaik kapnak meg. A Shell azokban az országokban, ahol működik kiemelten nagy figyelmet fordít a helyi közösségek jóllétére, és folyamatosan keresi azokat a fórumokat, ahol akár saját szakértelme, forrásai felajánlásával, vagy vásárlói aktivizálásával segíthet. A 89.5 Music FM Jótündérének támogatása is egy ilyen alkalom.
Az Euronics is több éve támogatja a hátrányos helyzetű és mély szegénységben élő gyermekeket, és rajtuk keresztül igyekszik segíteni a szülőkön is. A cég minden év végén több rászoruló családnak juttat el az ország számos területére műszaki termékeket és olyan háztartási berendezéseket, valamint tartós élelmiszereket, amelyek könnyebbé, tartalmasabbá teszik a mindennapi életet és az együtt töltött időt. Az Euronics számára nem volt kérdéses, hogy egy ilyen, az idei év végét is magasztossá tevő aktivitás mellé álljon, és a 89.5 Music FM Jótündérének segítségével ismételten sok család számára szerezhessen boldog pillanatokat karácsonykor.
A 13 éve működő Csodalámpa Alapítvány eddig már közel 3000, életveszélyes betegséggel küzdő gyermek álmát váltotta valóra, különböző ajándékokkal vagy utazási lehetőségekkel. A legemlékezetesebb kívánságok mégis azok, amikor a gyerekek a példaképeikkel, ismert személyekkel szeretnének találkozni.
A Gyermekétkeztetési Alapítvány pedig immár 23 éve dolgozik azért, hogy elegendő minőségi étel jusson az éhes pocakokba.

Related Posts

Hajnóczy Soma mosolyt varázsolt hajléktalan emberek arcára – Rendhagyó módon cselekedett jót a bűvész világbajnok

Több mint 50 000 hajléktalan ember él Magyarországon, akiknek az utca jelenti az otthont. Ezek az emberek napról napra élnek, és már a legapróbb feléjük…

Aurora: Összefogás „Lópici Gáspárért”

„Kedves Barátaink! Összefogást hirdetünk! Mint ahogyan azt bizonyára a média ilyen-olyan felületeiről megtudtátok, jó barátunk, több videoklipünk főszereplője, a színművész-legenda (a sokak által csak Lópici…

SPAR: 160 millió forint jótékonysági célokra

Több mint 160 millió forinttal támogatott társadalmi célú kezdeményezéseket, intézmé-nyeket és rendezvényeket 2016-ban a SPAR Magyarország. Az idei év első támogatását, 100 darab LCD-monitort a…

Segítsd te is könyvekkel a rászorulókat! – Idén ötödik alkalommal támogatja a Bookline a Cipősdoboz akciót

A Bookline és a Baptista Szeretetszolgálat nagyszabású Cipősdoboz Akciójának jóvoltából december 1. és 15. között segíthetünk boldogabbá tenni sok ezer gyerek karácsonyát.