Könyvajánló – S. J. Kincaid: A kárhozott 1349524 Full view

Könyvajánló – S. J. Kincaid: A kárhozott

YA. Sci-fi. Gyönyörű borító. Ötletes, eseménydús, lendületes, egyéni. Nagyjából ennyi is elég lenne. Ezt a könyvet egyszerűen mindenkinek el kell olvasnia, aki szereti a jól megírt, nem szirupos regényeket.


A kárhozottakat azért teremtették, hogy feltétel nélkül szolgálják urukat/úrnőjüket, és csakis az ő parancsainak engedelmeskedjenek, legyen az a parancs akár az, hogy ültessenek el egy fát, vagy hogy végezzenek valakivel.
A világuralomra törő császár azonban úgy dönt, hogy a kárhozottak ideje lejárt, és arra utasítja alattvalóit, hogy pusztítsák el a kárhozottaikat. Nos, nem mindenki tesz eleget az utasításnak, így mi, szerencsés olvasók megísmerhetjük Nemezis történetét. Egy történetet, amit ha elkezdesz, nagy valószínűséggel végigolvasol, mert észre sem veszed, és máris beszippant, magával ragad, és neked nincs más dolgod, mint élvezni egy utazást, ahol keveredik az intrika, a politika (nem unalmasan, szárazan tálalva, hanem lehengerlő stílusban), természetesen egy kis szerelem (de mint fentebb jeleztem: nem a csöpögős fajta), rengeteg akció, számtalan fordulat – és mindez egy olyan jól felépített világban, ami már önmagában dicséretre méltó, főleg, hogy nem egy sok könyvet maga mögött tudó szerző regényéről beszélünk.
A karakterek fokozatosan válnak egyre árnyaltabbá, életszerűbbé, ahogy haladunk előre a történettel. Van, akit azonal a szívünkbe zárunk, van, akinek több időt kell adnunk, hogy alaposan megismerjük őt magát, valmint a céljait.
És igen, szándékosan nem írok részletesen a cselekményről, mert biztos vagyok benne, hogy belelendülnék, és a végén már a spoilert sem venném észre.
„Megtévesztés vár rád… vagy pusztulás.” – ez a mondat szerepel a borítón. A regény végére érve értjük meg igazán, mire is utal.
Ha tetszett az Éhezők viadala vagy a Vörös lázadás-trilógia, akkor bátran kezdj bele A kárhozottba, nagy valószínűséggel kedvencet avatsz majd.
Dobos Attila

Fordította: Bodóné Hofecker Zsuzsanna
Kiadó: Twister Media
Megjelenés éve: 2017
Terjedelem: 476 oldal

Written by erika

Leave a comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..