Gyerekkönyv nem csak gyerekeknek – Időkapszula

Augusztusban jelent meg Fekete Judit Időkapszula címet viselő varázslatos gyermekkönyve a Partvonal Kiadó gondozásában. A könyv Györgyi Adrienne grafikáival valósult meg, melyek sikeresen megtalálták az arany középutat a minimalista ábrázolás és a gazdag gyermekrajzok között.
Az Időkapszula valójában egy napló, csupán csavartak egyet a megszokott koncepción, ami hihetetlenül jó döntés volt. Kitöltésének célja a szórakozás mellett, hogy megőrizze emlékeinket, melyet a szerző azzal indokol, hogy gyakran a felnőttek elfelejtik, milyen is volt gyereknek lenni, emiatt félremegy a kommunikáció a két generáció között. Való igaz, hogy legtöbbünk túl kevés dologra emlékszik azokból a bizonyos régi szép időkből, de ez a mi utódainknál ezzel már orvoslásra lelt.


Mindemellett rendkívül tanító jellegű, gondolatokat generál, hogy a gyerekeknek törniük kelljen a fejüket, hogy tényleg komolyan bele tudjanak merülni az olvasásba. Kiderül belőle, hogyan látják a világot, mit tartanak fontosnak, hogyan viszonyulnak egyes történésekhez, ezáltal nem csak nekik érdekes, de a szülők is rengeteget tanulhatnak tőlük. Megjegyezném, hogy a könyv, ugyan elsősorban kisebbeknek íródott, de hatása valószínűleg még szórakoztatóbb, ha felnőtt korban töltjük ki, és eltesszük a nyugdíjas évekre, hogy jókat mosolyoghassunk saját magunkon.
Őszintén ajánlom minden kis, és nagyobb gyermeknek, valamint azoknak a felnőtteknek, akik megfeledkeztek már, milyenek is voltak ezek az önfeledt gyermekévek. Üzenjetek önmagatoknak, aztán utazzatok vissza a múltba, hogy lássátok, mennyi minden változott azóta.

Szauer Lilla

FEKETE JUDIT – GYÖRGYI ADRIENNE
Időkapszula
Kiadó: Partvonal Kiadó
Oldalszám: 72
Megjelenés: 2017. augusztus 07.
Kötés: Kötött
ISBN: 9786155283987

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..