Tanúsítványokkal ismerték el a 2018-as Samsung Smart TV-k biztonságosságát

Több, világszinten is ismert tanúsítással foglalkozó szervezet ismerte el a Samsung Electronics Smart TV-khez kapcsolódó, Samsung Knox technológiát is magába foglaló biztonsági megoldását. A Samsung Smart TV az iparág első olyan készüléke, amely zsinórban harmadik éve kapja meg a Common Criteria (CC) tanúsítványt, a Checkout fizetési szolgáltatása pedig kivívta a Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS) minősítést.

„A Samsung számára kiemelten fontos a biztonság a Smart TV technológia fejlesztése során. – mondta Jonghee Han, a Samsung Vizuális kijelzők üzletágának elnöke. Elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy a piac egyik legmegbízhatóbb biztonsági megoldását tegyük elérhetővé a Samsung Smart TV-k felhasználói számára.”
A Samsung Knox technológia televíziókra gyártott verziója egy megbízható hardveres alapot biztosít, ami magában foglal számos biztonsági funkciót a tévés platform többi részében is. Az idei évtől kezdődően a Samsung Knox technológia minden Smart TV termékcsalád része lesz és biztosítja a Smart TV-ket használók igényeihez igazított, megerősített védelmet. Ez a rendszer észleli és eltávolítja a rosszindulatú alkalmazásokat, amelyek képesek lehetnek más applikációk fontos adatait ellopni. Ennek a továbbfejlesztett biztonságnak köszönhetően az iparágban elsőként a Samsung kapta meg a „Common Criteria” tanúsítványát, amely egy nemzetközileg elismert, három egymást követő évben végzett, kormányzati értékelésekhez kialakított számítógépes biztonsági tanúsítványrendszer része.
A Samsung Checkout fizetési szolgáltatása a 2018-as Szórakoztató Elektronikai Kiállításon (CES) megkapta az UL PCI DSS minősítését, amely ugyancsak figyelemre méltó bravúr a televíziós iparágban. A T-Commerce lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy közvetlenül a televíziójukon keresztül vásárolják meg a termékeket és a szolgáltatásokat. Ezen tranzakciók biztonsága érdekében a Samsung tovább erősítette a Smart TV-ken elérhető fizetési szolgáltatását. A Checkout egy egyszerű, bankkártya adatokat titkosító T-Commerce fizetési szolgáltatás. A PCI SDD egy nemzetközi adatbiztonsági szabvány, amelyet többek között az American Express, a Discover Financial Services, a JCB International, a MasterCard, és a Visa Inc. is használ azon szervezetek esetében, amelyek bankkártya adatok kezelésével, tárolásával és küldésével foglalkoznak.
A Samsung saját biztonsági szoftvere mellett a gyártó a McAfee céggel közösen egy új, tévés biztonsági alkalmazást is fejlesztett. A McAfee for TV applikáció 2017 áprilisa óta érhető el Samsung Smart TV-ken és biztosít kettős védelmet a készülékeken. A McAfee a világ egyik első független kiberbiztonsági vállalata, amely 32 nyelven nyújt biztonsági szolgáltatásokat. A Samsung az elsők között adaptálta SMART TV-ire ezt az innovatív biztonsági szoftvert.
A Samsung SMART TV kínálatáról, a Samsung Knox és a Checkout technológiáról a www.samsung.com oldalon érhető el bővebb információ.
###
A Samsung Electronics
A Samsung Electronics innovatív ötleteivel és technológiáival inspirálja a világot és formálja a jövőt. A vállalat újraalkotja a televíziók, az okostelefonok, a viselhető okoseszközök, a tabletek, a kamerák, a digitális készülékek, az orvosi eszközök, a hálózati rendszerek, a memóriák, az LSI rendszerek, a félvezetők és a LED megoldások fogalmát. A legfrissebb információk a Samsung Newsroomban, a news.samsung.com weboldalon érhetők el.

Related Posts

Megérkezett a Samsung első, Thunderbolt 3 csatlakozós monitora

A CJ791 QLED monitor Thunderbolt 3 csatlakozóval fokozza a teljesítményt és még tökéletesebb tartalommegjelenítést biztosít a professzionális felhasználóknak és a szórakozni vágyóknak egyaránt.

Magyar módszer segítségével változtatja meg milliók életét a Samsung

A Samsung legújabb innovációja, amelyet egy magyar kutatócsoport módszerét használva fejlesztett, színtévesztő emberek millióinak életminőségét fogja jelentősen javítani. A SeeColors a világ első olyan mobilalkalmazása,…

A Samsung új szintre emelte a sportolók és a rajongók közötti kapcsolatot az olimpián

A Samsung Electronics – a vezeték nélküli eszközök kategóriában az olimpiai játékok nemzetközi partnere – a sportolók és a rajongók közötti kapcsolattartás és digitális kommunikáció…

Megérkezett a Galaxy Note7: az okostelefon, amivel a nagy ötletek születnek

A Samsung Electronics, az okostelefonpiac vezető gyártója, tovább erősíti pozícióját a Galaxy Note7 bevezetésével. A készülék ötvözi a vállalat kategória meghatározó fejlesztéseit és a nagyképernyős…