Ki mit használ az utazáshoz?

Sokan ismerik, de még kevesen használják a közösségi autózás által nyújtotta lehetőségeket.

A mobilitás egyre nagyobb szerepet játszik az életünkben. A közlekedési eszközök folyamatos fejlődése és a hozzá tartozó kiegészítő eszközök bővülése megkönnyítik és élvezetesebbé teszik a mindennapi utazásunkat. A Europcar Autókölcsönző mini-kutatásából kiderül, a kitöltők 42%-a rádiót hallgat utazása alatt és az emberek 72%-a telefonos applikációval tájékozódik az útja során.
Folyamatos mozgásban vagyunk, emiatt fontos, hogy az utazással töltött időt, hogyan mivel és milyen formában töltjük. A Europcar Autókölcsönző a közösségi média felületén végzett mini-kutatásának célja az volt, hogy megtudja, hogy az emberek milyen szolgáltatásokat vesznek igénybe az utazásuk során.
A felmérésből kiderült, hogy legyen szó autózásról vagy tömegközlekedésről, a zenehallgatás a kitöltők 82%-nak hozzátartozik az utazáshoz. A válaszadók 43%-a rádiót, 29%-a Spotify-t hallgat, de akadnak olyanok is, akik CD-t vagy hangoskönyvet hallgatnak utazás közben.
Tájékozódáshoz a válaszadók 72%-a telefonos applikációkat használ, amik közül a Google maps és a WAZE a legkedveltebb alkalmazás.
Autós utazásuk során a kitöltők 54%-a vásárolja meg benzinkúton az autópályamatricát, de egyre többen vannak, akik a kényelmesebb megoldást választják és SMS-ben, online felületen vagy alkalmazáson keresztül veszik azt.
A közösségi közlekedésre vonatkozó kérdésekből kiderült, hogy egyre ismertebbek a közösségi közlekedés különböző formái, de még kevesen használják őket. A legismertebb közösségi közlekedési szolgáltatás az Oszkár, amit a kitöltők 82%-a ismer. Őt követi a GreenGo követ 55%-al és a dobogó harmadik fokán holtversenyben a Limo és a BlaBlacar állnak 30%-al. Amellett, hogy a válaszadók 70%-a még nem próbálta ezeket a szolgáltatásokat, az is kiderült, hogy azok viszont akik kipróbálták a legtöbben az Oszkár, a GreenGo és a Limo szolgáltatásait vették igénybe. Azon kitöltők, akik nem rendelkeznek autóval inkább az autóbérlést részesítik előnyben a közösségi autózással szemben. Az embereket vonzzák az új technológiák, mert a kutatásból az is kiderült, hogy az emberek 69%-a próbálná ki az önvezető autókat.
„Nagyon érdekesnek találom a közlekedés területén történő változásokat. Örülök annak, hogy itthon is elkezdődött a közösségi közlekedés történő felé nyitás. A fellépések miatt nekem a telekocsizás nem nagyon opció, de egyre jobban kezdem értékelni a bérautó által nyújtott előnyöket, mint például azt, hogy nem kell autópályamatricát vennem vagy az autó szervizelését sem nekem kell intéznem. Az pedig már csak a hab a tortán, hogy adott esetben az utazásomhoz megfelelő autót választhatok” – nyilatkozta Hajnóczy Soma, kétszeres bűvész világbajnok, aki március óta a Europcar új arca.
A közlekedés napjainkban hatalmas változáson megy keresztül, rengeteg új alternatív közlekedési forma, illetve üzemanyag áll az autósok rendelkezésére, így ugyanezekre a kérdésekre néhány év múlva egészen biztosan teljesen más válaszok érkeznek majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..