KÖNYVAJÁNLÓ – T. M. LOGAN: Hazugságok

Ez után a könyv után soha többé nem fogod használni a közösségi médiát és az okostelefonod. Nem fordulsz utána a feleségednek egy idegen parkolóban, hogy meglepd. Nem bízol a barátaidban. Nem bízol ezentúl senkiben.

Joe Lynch a londoni csúcsforgalomban a kisfia kérésére a felesége autója után ered, még nem sejti, hogy a meglepetésnek szánt akció örökre megváltoztatja az életét. Akkor sem gondol semmi rosszra, amikor a szálloda halljában megpillantja, ahogy Mel indulatosan veszekszik egy közös barátjukkal, Bennel. Később a mélygarázsban elkapja a férfit, hogy kiderítse a nézeteltérés okát. A heves vita hamarosan verekedéssé fajul, és Ben a földön marad. Joe-nak ekkor egy családi vészhelyzet miatt haza kell rohannia, amikor pedig visszatér a verekedés helyszínére, már nem találja ott Bent. Ám ekkor még nem gondol arra, hogy komoly bajba került.

Másnapra viszont az egész élete összedől. Ben nem kerül elő, és Joe telefonja is eltűnik. Közvetlenül ez után a nevében posztol valaki a Facebookon arról, ami az előző este történt, és Joe kezdi belátni, hogy az események kicsúsztak a kezéből, és olyan irányba mennek, amely nem látható előre.

Van egy régi, elfeledett amerikai film, amelyben a főhőst felhívja a barátnője, hogy öngyilkos lesz, és elköszön tőle. Hősünk taxiba vágja magát, de a taxisnak előrenyújtott húszdollárost kiviszi az ablakon a szél, és ki kell szállnia félúton. Mire odaér, a lány halott. Ekkorra már könyörgünk a rendezőnek, hogy történjen már ezzel a szerencsétlennel valami jó dolog is, de a képernyő elől mozdulni nem tudunk.
Hát Joe-val is így vagyunk: drukkolunk neki, hogy ne ítéljék el Ben meggyilkolásáért, aki nem halt meg, hiszen folyamatosan bajba keveri Joe-t. Közben kiderül, hogy Joe házassága, amiről azt hitte, hogy szilárd és szeretetteljes, repedezik. Az iskolából, ahol tanít, kirúgják, egyetlen barátja nem áll szóba vele. Tehát már neki is drukkolunk, hogy derüljön ki: ő nem gyilkos, és tudja helyreállítani az életét.

Mindez az okostelefonok, a közösségi média világában zajlik, ahol soha nem tudhatja az ember, ki olvasta az e-mailt, amit elküldött, hányan látták a Facebook posztokat, tweeteket, és hogy a virtuális világ hogyan képes valakiről elhitetni egy teljesen más képet, mint amilyen ő maga valójában.

Kiadó: GenaralPress
Megjelenés ideje: 2018
ISBN: 9789634521952
412 oldal
Méret: 137 x 40 x 197
Ára: 3690 Ft

Related Posts

Könyvajánló – Sarah Vaughan: Egy botrány természetrajza

Az angol politikai elit egyik meghatározó személyiségét perbe fogják szexuális bűncselekmény miatt. A vád minden eszközzel igyekszik hatni az esküdtszékre, hogy ítéljék el James Whitehouse-t,…

Könyvajánló: Chris Carter: A hívás

A nyolcadik a sorban. A léc magasan, de Carter magabiztos, nem veri le. Szeretem, ha tudom, hogy mi várható el egy frissen megjelent regénytől. Már…

Könyvajánló – Linda Castillo: A kívülálló

Linda Castillo az a fajta krimiíró, aki nem sokkolni akar, sem azt, hogy minél kegyetlenebb gyilkosságokat mutasson be. Ő megteremtette Kate Burkholder figuráját, és regényről…

Könyvajánló – Lee Child & Andrew Child: Inkább a halál

Lee, van egy bomba ötletem a következő Reacher-sztorihoz.– No, vázold, mi lenne az?– Mondom: egy bomba. Illetve több is.– Oké, de ezzel óvatosan kell bánni,…