Lauren Conrad: L.A. Candy (I.) – Los Angeles üdvöskéi – Édes kis hazugságok

Valóságshow-szereplő sorozata valóságshow-ról, elsőshow-rban fiatal lányoknak, akik kellemes kikapcsolódásra, könnyed szórakozásra vágynak. Talán ezzel lehet leginkább jellemezni a trilógia első két részét. Azonban senki ne ítéljen elsőre, mert maga a szöveg korántsem rossz, de legalábbis tökéletesen bemutatja a korunk stílusát. Könnyed, pörgős párbeszédek, némi csúnya beszéd és nem agyonbonyolított cselekményvezetés.

page

A két főhős – Jane és Scarlett – egy szép napon találkoznak egy férfival, aki egy induló valóságshow-hoz keres szereplőket. Scarlett, aki egyetemista, Jane pedig egy rendezvényszervezőnél van alkalmazásban némi hezitálás után, mivel korántsem biztosak benne, hogy a céljaik eléréséhez vezető út egy tv-műsorban való szereplésen keresztül vezet, rábólintanak a dologra, és belevetik magukat a nagy kalandba.
Miután beválogatják mindkettejüket, nagyot fordul velük a világ. Belecsöppennek a média által csillogóvá, túltupírozottá és iszonyatosan felpörgetetté varázsolt celebuniverzumba, ahol az egyébként jobban kétkedő Jane lesz a nagyobb sztár. Egymást érik a fotózások, a partyk, miközben rengeteg új arcot ismernek meg, rengeteg ismert arccal talákoznak, sőt egy idő után ők maguk is azzá válnak.
Hamarosan egy új lány kerül a képbe (Madison), aki a két barátnő közé áll, aminek következtében Scarlett a háttérbe szorul. Az egyetemista lány életében ekkor megjelenik a szerelem, ez azonban csak újabb bonyodalmakhoz vezet, hiszen egy olyan fiúról van szó, aki, nos, tiltott gyümölcs…
Röviden tehát a történet egy igazi hollywoodi tinisztori, ahol a bulizás,a pasizás, a csillogás minden mást háttérbe szorítani látszik, ám ahol végül mégis minden titokra fény derül, mint ahogy arar is, hogy az igaz barátságnál kevés fontosabb dolog létezik.
Azt nem mondom, hogy a nyelvezet dosztojevszkiji mélységeket mutat, de nem is ez a dolga.
A szerkesztés pedig nagyon ügyes, mert mind az első, mind a második rész úgy zárul, hogy kíváncsiak legyünk a továbbiakra.
A borító külön piros pont, mert kellőképpen figyelemfelkeltő, és hangulatában is passzol a tartalomhoz.

Dobos Attila

Kiadó: Könyvmolyképző
Fordították: Fazekasné Hajdú Beáta, Fazekas Sándor
Megjelenés éve: 2011; 2012
Terjedelem: 312 o; 288 oldal

Related Posts

Könyvajánló – Sylvia Day: Rabul ejtve

Végre itt a nemzetközi sikersorozat várva várt 4. része: Eva és Gideon szenvedélyes szerelmének története folytatódik!

Könyvelőzetes – Elisabeth Gifford: Elhallgatott szavak

Ha a legféltettebb titkainkat épp azoknak nem mondjuk el, akiket a leginkább szeretünk, vajon miben reménykedhetünk?

Könyvajánló – Richard Paul Evans: Michael Vey sorozata

Tudom, relatív, hogy egy regény mitől jó. Ízlések és pofonok ugye, meg a szokásos blabla. Nos, Ez a sorozat 13+-os, tehát a fiatal olvasókat célozza…

Könyvelőzetes – Colleen Oakley: Nem hagylak egyedül

Daisy Richmond gyermekkora óta tudja, hogyan szervezze az életét, még a mellrák sem zökkentheti ki. Tennivalói listájára a heti bevásárlás és a szakdolgozat megírása mellé…