Könyvajánló: Linwood Barclay: Sötét oldal

Zack Walker egy jólelkű, ám kissé kétbalkezes újságíró, aki minimum az egyik kezével mindig darázsfészekbe tenyerel. Hatalmas lelkesedéssel végzi a munkáját, amit azonban nem mindenki értékel úgy, ahogyan kellene, főleg, ha olyan területre téved, ahol semmi keresnivalója. És hogy teljes legyen a boldogság, emberünk magáélete sem az a bizos alapokon nyugvó építmény, hiszen a felesége sem repes az örömtől, hogy a férj lefokozódik a munkahelyi hierarchiában, ráadásul teszi ezt úgy, hogy az ő kinevezését is ugyanazzal a laza csuklómozdulattal hajítja a kukába.

538_Linwood_Barclay_Sotet_oldal

Tehát semmi jele annak, hogy Barclay hőse valaha is összehozzon egy épkézláb sztorit, ám mi, olvasók egyetlen másodpercre sem bizonytalanodunk el, mert olyan lehengerlő a stílus és az események sodra, hogy igenis faljuk a sorokat, miközben jókat mulatunk a vicces beszólásokon.
Trixie Snelling Zack segítségét kéri – aki egyébiránt régi, jó barátja -, amikor egy másik zsurnaliszta bukkan fel a lakóhelye környékén, azon okból, hogy interjút készítsen vele, illetve lefényképezze, ám a nő ezt semmiképpen sem szeretné, mert az hogy most piroslámpás házat vezet, csak egy dolog, de múltjában is van olyan szakasz, amit szeretne végleg elfeledni. Ám ha publikálják a fényképét, könnyen újra kellemetlen helyzetben találhatja magát.
Zack csak úgy mellékesen összeakasztja a bajszát a helyi orosz maffiával is, de természetesen akaratán kívül. Ezt akkor sikerül abszolválnia, amikor a tinédzser fiának szerez munkát egy gyorsbüfében, amiről igen hamar kiderül, hogy nem is annyira áentéeszbarát létesítmény.
Linwood Barclay könyve tehát egy sodró lendületű, sok humorral átszőtt, ám mégis izgalmas és roppant jól megírt krimi, ami után az ember tűkön ülve várja, hogy olvashasson még Zack kalandjairól, merthogy az író tarsolyában akad még ilyen…
A Sötét oldal a General Presstől megszokott igényes fordításban került az olvasókhoz, amiért ugyanúgy, mint magáért a kötetért: köszönet a kiadónak.

Dobos Attila

Kiadó: General Press
Fordította: Beke Zsolt
Megjelenés éve: 2014
Terjedelem: 352 oldal

Related Posts

Könyvajánló – Angela Marsons: Elfojtott sikoly

Már a könyvelőzetes is nagyon meggyőző volt, plusz a borító is tetszetős. Nekifutottam. Aztán olvastam. Olvastam és jókat nevettem, miközben a történet is érdekes volt. A…

Könyvajánló – Angela Marsons – Egy élet ára

Mit tennél, ha elrabolnák a gyerekedet, a legjobb barátnőjével együtt, és licitálnotok kéne értük? Csak az kapná vissza, aki többet ígér, és csak az a…

Könyvajánló – Samantha King:A döntés

Vannak krimik, amiknél azt gondolja az olvasó a felénél, hogy minden megtörtént már bennük. A döntés is ilyen: mikor már azt hiszed, kitaláltad a végét,…

Könyvajánló – Michael Robotham: Altató

Kedvenc krimiíróm megalkotta Joe O’Loughlin pszichológust, aki aztán annyira rabul tud ejteni bárkit a maga esetlenségével, hogy csak lassan vesszük észre, hogy mindeközben briliáns is.