Révai Gábor: Beszélgetések a szerelemről és a szeretetről – Csányi Vilmossal és Bánki Györggyel

Kit ne érdekelne az a két legfontosabb érzelem, amit naponta élünk át, naponta hatja át minden emberi kapcsolatunkat, és amit sokszor mégsem értünk. Dőljünk hátra, a résztvevő három ember beszélgetését követően sokkal többet tudunk majd a szeretetről és a szerelemről.

A könyv valóban egy beszélgetés, kérdésekkel és válaszokkal, amelyben a válaszadók szakterületük és tapasztalataik mentén osztják meg az olvasóval kutatásaik, munkájuk adta élményeiket, véleményüket.
Senki ne szakkönyvre számítson. Habkönnyű trendbeszélgetésre sem. Ott a kettő között viszont jönnek az aha-élmények: ez velem is megtörtént, ezt sosem értettem.
Csányi Vilmos humán etológiai szempontjai és Bánki György pszichiátriai tudása és tapasztalatai adnak egy képet, amiről az ember a végére azt gondolhatja, valamit megértett már ezekből a bonyolult, rendkívül személyiségfüggő érzelmekből, amelybe visszük a sorsunk, neveltetésünk, személyiségük egyre újraformálódó szeleteit, hogy aztán a következő érzelmi helyzetben egészen másképp viselkedjünk, mint annak előtte.
Az érzelmek ösztön-alapúak ugyan, de érdemes kicsit felülről nézni őket, és rávilágítani arra is, hogy egy súlyos értékválsággal küzdő társadalomban hogyan változik meg ez össztársadalmi szinten.
Különös szerelmek is előkerülnek, Bánki György részéről nyilván a nárcisztikus szerelmek is, amelyeknek kiváló szakértője, valamint az utánfutói, tartozékai a szerelemnek, mint a féltékenység, agresszió, szégyen, fájdalom, mámor és szomorúság. Az érzelmek dinamikája, mely, bármily lehangoló is, többé-kevésbé sematikus mintákat mutat, akármennyire is szeretnénk azt gondolni, hogy csak a mi érzelmeink az igaziak, múlhatatlanok, legyőzhetetlenek.

Mire elolvassuk, többet tudunk, és támadnak új gondolataink. A következő érzelemhez párosíthatóak, használhatóak is biztosan.

Szeptember 19-én a Hadik Irodalmi Szalonban találkozhatnak a résztvevők a szerzőkkel.

https://www.facebook.com/events/200010927297489/

Kiadó:Libri Könyvkiadó Kft.
Oldalak száma:192
Borító:FÜLES, KARTONÁLT
Súly:246 gr
ISBN:9789634333067
Nyelv:MAGYAR
Kiadás éve:2018
Árukód:2715684 / 1175543

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..