Így lesz kerek az egészséged – Hogyan csempéssz vitaminokat az étrendedbe?

Modern étrendünk kimondottan gazdag állati nyersanyagforrásokban, de az olyan feldolgozott, egyszerű szénhidrátoknak is „bérelt helyük” van tányérjainkon, mint a kenyérfélék, péksütemények vagy éppen tészták. Ugyanakkor a gyümölcsök, zöldségek, olajos magvak rendszeres fogyasztása rendkívül alacsony. Ezek a táplálkozási szokások túl magas kalóriaértékű étrendhez vezetnek, miközben a szervezet minőségileg éhezik, hiszen az egészséget biztosító legfontosabb anyagok hiányoznak, mint az élelmi rostok, természetes forrásból származó vitaminok és ásványi anyagok, immunrendszert erősítő növényi hatóanyagok, minőségi fehérjék, esszenciális zsírsavak, összetett szénhidrátok. Mondani sem kell, hogy ez az összeállítás nem épp célravezető – de akkor mire is van szükségünk a kalóriákon túl? A Scitec szakértői megválaszolják a legfontosabb kérdéseket, és pár egészséges tippet is adnak, amit könnyűszerrel beépíthettek a hétköznapjaitokba!
Felelősségvállalás az egészségünkért!
Az emberi testet több mint 37 billió sejt építi fel. Természetesnek vesszük, hogy ők minden nap 24 órás munkával fenntartják egészségünket, működtetik a testünket, reagálnak a fizikális és emocionális ingerekre, harcolnak a „betolakodók” ellen és folyamatos védelmet biztosítanak a fertőzésekkel, betegségekkel szemben. Azonban, ha önmagunkat károsítjuk rossz minőségű tápanyagokkal, gyorsételekkel, dohányzással, stresszel, mozgásszegény életmóddal, nem várhatunk sokat. Te például vállalnál 24 órás szolgálatot éveken keresztül, úgy, hogy nem kapod meg a szükséges feltételeket sem? Ugye, nem. A sejtjeink sem várnak sokat cserébe a nagy-nagy munkáért csak annyit, hogy az ember odafigyeljen az életmódjára, mozogjon rendszeresen, heti 3-4 alkalommal és tegye tudatossá, egészségessé a táplálkozását. Ahhoz, hogy jó táplálkozási szokásokat kövess és megadd sejtjeid számára, ami a hatalmas munkához szükséges nekik, ezáltal egészségben élvezd az életed, hasznos információk kellenek. A Scitec szakértői olyan gyakorlatias tippeket adnak, amit könnyűszerrel beépíthettek a hétköznapjaitokba!
Vitaminokkal az életminőség javításáért
Megkerülhetetlen tény, hogy a szupermarketekben megvásárolható zöldségek és gyümölcsök vitamintartalma drasztikusan lecsökkent az elmúlt évtizedekben. Ez többnyire a nagyipari termelésnek, fóliasátoroknak és műtrágyának tudható be, gyakorlatilag pedig annyit jelent, hogy sokkal több zöldséget vagy gyümölcsöt kellene elfogyasztanunk ahhoz, hogy a szükséges vitaminokhoz hozzájusson szervezetünk. A természetes növényi kivonatokat, organikus zöldség és gyümölcs porkeverékeket tartalmazó készítmények – amilyen a Scitec Green Series is – azért váltak fontossá, mert segítségükkel egyszerűen és biztonságosan pótolhatjuk az étrendünkből hiányzó nagyszámú növényi hatóanyagot, vitaminokat, ásványokat és rostokat.
Ezekre a problémákra reagálva fejlesztettük ki a Scitec Vita Greens & Fruits terméket. Ha reggel felturbózod vele a turmixodat – vagy egy pohár vízben elkeverve fogyasztod –, akkor számos vitamin és ásványi anyag napi referenciaértéket rögtön ki is pipáltad! Egészen pontosan 16 vitamin és ásványi anyag napi ajánlott beviteli mennyiségének 100%-át biztosítja termékünk egyetlen adagja! Persze ez nem minden, egyetlen 20.000 mg-os adagban jelentős mennyiségű növényi koncentrátum, aktív hatóanyag található, csak spirulinából mintegy 2000 mg-ot biztosít a termék. A 37 összetevőt számláló lista nem csak a felsorolás miatt lett ilyen hosszú, minden szereplőnek fontos és jól átgondolt helye van – ezt garantálhatjuk.

A hiányzó láncszem

Tehát eljutottunk oda, hogy fogyasztunk friss zöldséget és gyümölcsöt, kiegészítőkkel pótoljuk a vitamin- és ásványianyag-szükségletünket, akkor mi hiányzik még a képletből? Igen, a rostok! Az Egészségügyi Világszervezet (World Health Organization – WHO) ajánlása szerint naponta 25-30 gramm élelmi rostot kellene elfogyasztani, amit sajnos a legtöbb ember nem tesz meg. A magyar lakosság átlagosan csak 15-20 gramm élelmi rostot visz be naponta, így már napi 5 gramm extra rostbevitellel elérhetnénk a javasolt napi minimumot. A kérdés viszont adja magát: miért ilyen fontos az a plusz 5 gramm?
A rostok olyan növényi eredetű szénhidrátok, melyeket az emberi szervezet nem képes emészteni, így emésztetlenül jutnak el a vastagbélbe. Az élelmi rostok az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás kulcselemei, amelyek rendszeres fogyasztása számos betegség kockázatát csökkenthetik (szív-és érrendszeri problémák, daganatos betegségek, elhízás, cukorbetegség). Elegendő rost fogyasztásával biztosíthatjuk a béltartalom gördülékeny továbbítását, valamint az emésztést segítő jótékony bélbaktériumok is rostokból táplálkoznak. Ahogyan az újragondolt mondás is tartja: nem az vagy, amit megeszel, hanem, amit megemésztesz.
Így csempéssz vitaminokat a napi rutinodba!

Fentebb már hivatkoztunk a Scitec Vita Greens & Fruits termékünkre, amire – minden túlzás nélkül – tényleg büszkék vagyunk. A legkitűnőbb minőségű alapanyagok felhasználásával új minőségi standardokat teremtettünk az egészséges élelmiszerek piacán. Viszont az a legjobb az egészben, hogy könnyen és praktikusan be lehet építeni a mindennapokba – mondjuk is, hogyan!
Például simán felturbózhatod vele a smoothie-dat. A mostani hűvösebb napokra a grapefruit + kiwi + 1 marék bébispenót + 1 ujjnyi gyömbér + 1 adag Scitec Vita Greens & Fruits összeállítást ajánljuk. Persze a jobb idő beköszöntével lehet akár egyet csavarni a télies ízeken: 1 banán + fél ananász + kókusztej + 1 adag Scitec Vita Greens & Fruits.
Ha pedig csak nassolgatnál, esetleg edzés előtt bedobnál valamit – természetesen bűntudatmentesen –, akkor erre az esetre is van egy tippünk: készíts vitaminos energiagolyókat, amivel egyszerre gondoskodhatsz a plusz energia- és vitaminbevitelről! Ehhez nem kell mást tenned, mint egy aprítógépben krémesre keverni aszalt gyümölcsöket és magvakat (pl. datolya, pisztácia, kókusz) és hozzáadni 1 adag Scitec Vita Greens & Fruits port!
A Scitec-ről:

A Scitec Magyarország a Magyar Olimpiai Csapat hivatalos sport-táplálékkiegészítő beszállítója. Az elmúlt 20 évben Európa egyik vezető sport-táplálékkiegészítő márkájává fejlődött, több száz termékváltozattal és számos innovatív megoldással. Prémium minőségű termékeit több mint 90 országban fogyasztják elsősorban sportolók és az aktív, egészségtudatos életmód követői. A legszigorúbb élelmiszerbiztonsági követelmények betartásával készülő étrendkiegészítők és vitaminkészítmények egyenletesen kiemelkedő minőségben jutnak el a fogyasztókhoz. A SCITEC minden sportoló elkötelezett támogatójaként így járul hozzá a legjobb teljesítmény eléréséhez és az életminőség javításához.

Related Posts

Immunerősítés egy kis csavarral, avagy mire jó még a vitamintal?

Nyakunkon az ősz, amikor is nagy hangsúlyt kell fektetni az immunrendszerünk védelmére – pláne 2020-ban. A sportolók és az aktív életmód hívei sem gondolnák, hogy…

Ezekkel az egyszerű trükkökkel teheted ellenállóbbá immunrendszered

A téli időszakban sokan kezdünk multivitaminokat szedni, ami kétségtelenül fontos a hiányzó ásványi anyagok és vitaminok visszapótlásában, ugyanakkor immunrendszerünk megerősítéshez nemcsak táplálékkiegészítéssel, de étrendi és…

Megújul a Scietec

Új stratégia mentén folytatja kereskedelmi és marketing tevékenységét a Scitec, amely Európa egyik legismertebb sport-táplálékkiegészítő márkája. A megújulás jegyében két új almárkát is kifejlesztettek, amelyek…

Bombaformában érkezett az úszó világbajnokságra Hosszú Katinka

Megérkezett a dél-koreai vizes világbajnokságra Hosszú Katinka. A viadalra a Scitec Institute Sport- és Táplálkozástudományi Intézettel készülő háromszoros olimpiai, hétszeres világ- és tizennégyszeres Európa-bajnok világklasszis…