Bemutatták az új Harley Davidson modelleket!

Alig köszöntött be a tavasz, a Harley-Davidson máris 3 új modellt mutatott be. A legendás márka új modelljeiben találkoznak a hagyományok és a high tech.

unnamed (1)

2014. március 21-én „silent” sajtótájékoztató keretein belül bemutatták a nagy múltú Harley-Davidson új modelljeit, amely egybeforrt a 15. Jubileumi Harley-Davidson Open Road motoros fesztivállal kapcsolatos bejelentésekkel. A sajtóesemény hagyományos környezetben a legmodernebb technikai eszközökkel zajlott, vagyis a média képviselői fejhallgatón hallgathatták a beszélőket, kizárva ezzel a nyüzsgő Hungexpo háttérzaját.

Dobai Attila, a budapesti Harley-Davidson márkaképviselet tulajdonosa, aki egyben az Open Road Fest tulajdonosa és főszervezője, mutatta be a járműveket: „Ami az új gépeket illeti, a Harley-Davidson az elmúlt években többször állt elő új modellekkel, a hagyományos, éves bemutatón kívül is. Ilyen ez a mostani alkalom is, ezúttal három új modellt leplezünk le a mai sajtótájékoztatón” – mondta Dobai Attila
Ezeket a motorokat és több ezer társukat láthatják majd június 4-8. között Alsóörsön, a 15. Jubileumi Open Road Festen. Az évforduló alkalmából sok újdonsággal, ugyanakkor a megszokott magas színvonallal várják a látogatókat. Dobai Attila a fellépőkről is beszélt: „Idén a két színpad helyett három lesz, és az 5 nap alatt összesen több, mint 40 fellépő koncertezik a rendezvényen. Idén a fesztivál a pünkösdi hétvégére esik, így teljes vasárnapi programmal készülünk. A látogatók pedig ráérnek hétfőn pihenni! Az idei sztár fellépőnk Bonnie Tyler lesz, aki hihetetlen koncertet adott tavaly Rómában, a Harley-Davidson 110 éves évfordulójára rendezett megabulin.”
A magyar előadók közül csak néhányat említve meghallgathatjuk – a motorok dübörgése mellett – a Hooliganst, Deák Bill Gyulát, az EDDA-t és Tóth Gabit.

unnajkjmed

A fellépők közül jelen volt a sajtótájékoztatón a Hooligans zenekar egyik tagja, Endy, akit a motorok és a banda kapcsolatáról kérdeztek. „A Harley-s életérzésből hozzánk a szabadság áll közel, igazából mi mind biciklisek vagyunk, nincs is jogosítványunk. Ennek ellenére már régi kapcsolatban állunk az Open Road Festtel, idén június 6-án, péntek este lépünk fel. A koncertről annyit mondhatok, hogy új, nagyon látványos showval készülünk, fényekkel, LED fallal, régi slágerekkel és vadiúj dalokkal”

Elérkezett a sajtótájékoztató legizgalmasabb pillanata, amikor végre lekerült a fekete kendő az új motorcsodákról. Dobai Attila mutatta be a gépeket, majd a technikai részletekről Rapkay Zoltán műszaki vezető beszélt. Míg a 2013-as év a túracsalád megújulásáról szólt, idén a retro chopper vonal kapja a főszerepet.

SPORTSTER – SuperLow 1200T

Az új SuperLow 1200T modell bevezetésével a Harley-Davidson újabb távlatokat nyit főként a fiatal túrakalandozók előtt. Ebben a motorkerékpárban egyszerre van jelen a mozgékony váz, az alapvető Touring jellemzők, és az út uralásához szükséges erő. A motor alapfelszerelésben tartalmazza a leszerelhető plexit, a zárható oldaltáskákat és a Michelin ® Scorcher ™ 11T Touring gumiabroncsokat. A dokkolókra levehető tartozékállványok és háttámlák szerelhetők fel, ami megkönnyíti a testreszabást. Az ülés és a kezelőszervek továbbfejlesztett ergonómiájának köszönhetően a motorozás hosszabb távon is kényelmes. Az 1200 köbcentis Evolution V-Twin motornak köszönhetően a SuperLow 1200T nem marad le a csapattól. Ez a modell a túramotor termékcsalád legkönnyebb tagja, hiszen 53,5 kilóval kevesebbet nyom, mint a legkönnyebb Harley-Davidson Big Twin Touring motorkerékpár. Prémium Harley-Davidson kidolgozás, alumínium kerekek, opcionális kéttónusú fényezés és rengeteg ragyogó króm.

DYNA – Street Bob Special Edition

A korábbi évek visszatérő modellje a 2014-es Street Bob ® Special Edition. Ez a custom modell megőrzi a Big Twin Street Bob lecsupaszított és durva lényegét, de egy sor új, szemet gyönyörködtető jellemzővel egészíti ki azt, ráadásul sokkal nagyobb teljesítményt és egyedi stílust kínál. A Harley-Davidson gyári testreszabási programjából merített ötletekből született meg ez az új motorkerékpár, amely csak egyes piacokon lesz elérhető, beleértve Európát, Közép-Keletet és Afrikát.
A Street Bob Special Edition a végletekig fokozza a lázadó Harley-Davidson testreszabási lehetőségeket, mindebben komolyan támogatja őt az erős 1690 köbcentis motor, az 5 küllős öntött kerekek, és a grafikával díszített, egyedi kéttónusú fényezés. Az egyre népszerűbb és stílusos Badlander® kétrészes ülés, az elülső lábtartók és a drag bar kormány csak még kegyetlenebbé és szikárabbá teszik ezt a féktelen bobber modellt. Olyan motorosoknak való ez, akik tudják értékelni a motorozás lényegét.

DYNA – Low Rider

A Harley-Davidson 1977-ben alkotta meg az azóta már ikonikussá vált „adj neki”, „ne is mosd le”, „te szabod meg a határokat” custom motorkerékpárt – a Low Rider modellt.
Most visszatér a mindennel dacoló, és erőtől duzzadó, legendás Low Rider modell, amit teljesen új cruiserré alakítottak át, amely izgalmas, korszerű teljesítménnyel párosítja a régi, jól bevált stílust. Az eredeti Low Rider modelltől megörökölte az olyan fontos stíluselemeket, mint a polírozott üvegű első fényszóró, a ráncolt fekete szegély, és az osztott öt küllős alumínium kerekek. A könyörtelen erejű Twin Cam 103 motorblokk és a kettő-az-egyben kipufogó rendszerbe csatlakozó, kanyargó gyűjtővezetékek garantálják az öblös hangú, örömteli indítást. A felfüggesztést az egész napos kényelemhez és a precíz kezelhetőséghez kalibrálták, a dupla első tárcsafékek pedig tökéletes fékerőt biztosítanak. Az új, állítható ülésnek és a kormánykiemelőknek köszönhetően a legtöbb motoros megtalálhatja a számára kényelmes vezetési pozíciót. Az eredeti tartozékok bőséges kínálata végtelen lehetőséget kínál az önkifejezésre, így mindenki a saját ízlésének megfelelő vason járhatja az útját.

A nézelődők már abba belefáradhattak, hogy végigcsodálják ezeket a fenséges gépeket. Hamarosan kipróbálhatóak lesznek az új modellek a Harley-Davidson Szalonban. Az Open Road Festen egészen biztosan idén is találkozik a lóerők szeretete a szabadság és a kikapcsolódás keresésével, ahol a motorosok és bulizni vágyók együtt ünnepelhetik majd a sebességet és a lüktetést. A szervezők az összes 2014-es Harley modell tesztelési lehetőségével, épített motorcsodákkal és színvonalas koncertekkel várnak mindenkit 2014. június 4. és 8. között, a Balaton partján, Alsóörsön.

Mert mindenkiben van egy kis Harley!

Related Posts

Hoppá, az Open Road Fest is meglépte…

Szó szerint szuper jegyakciót villantott a Harley-Davidson Open Road Fest. A trendeket és a fesztiválozók igényeit követve egy limitált számú Super Early Bird jegycsomaggal áll…

Élet, halál, rohammotor- az Open Road Fest adománygyűjtést szervez

Az Open Road Fest idén a Magyar Mentőmotor Alapítványt támogatja. A fesztivál célja: egy új mentőmotor árának összegyűjtése, amivel egy újabb mentési “vakfolt” válna színessé.…

Harley On Tour! – Budapesten

Ha nem is vallják be maguknak, biztosak lehetünk benne, hogy sokan egész életükben álmodoznak egy igazi Harley-Davidsonról; van, aki a sportstereket imádja, és van, akit…

A Harley-Davidson is beszáll a Formula E-be

Társul a Harley-Davidson és az Envision Virgin Racing. A világ egyik legelismertebb márkája, a Harley-Davidson társul a párizsi E-Prix legrangosabb Formula E csapatával az Envision…