Bezselics Ildikó újra főz a Szimpla Háztáji Piacon!

Bezselics Ildikó, a Két cica konyhája népszerű gasztroblog és a hamarosan megjelenő Receptek a Két cica konyhájából című szakácskönyv szerzője november 3-án, vasárnap 11 órától a Szimpla Háztáji Piacon főz.

bi_gasztroszfera1

A Közös Lábosba ezen a héten klasszikus chili con carne, a vegetáriánusok kedvéért pedig „chili light”, azaz sütőtökmártásban sült chilis fehérbab és pirított gomba kerül. Ezt Horváth Eszter és kis csapata pedig (SUGAR!) tejberizzsel édesíti meg. Az ebédből befolyt összeggel Ildi és Eszter, a két cicamániás a NOÉ Állatotthon kutyusait fogja segíteni.

Időpont: 2013. november 3. vasárnap 11 óra
Helyszín: Szimpla Háztáji Piac – Szimpla Kert (1075 Budapest, Kazinczy utca 14.)

További információ a Két cica konyhája blogon található.

A szerző és az új könyv

A „Két cica konyhája” gasztroblog írója, Bezselics Ildikó elkészült első rendhagyó szakácskönyvével, ami novemberben debütál az Athenaeumnál, gyönyörű fotóanyaggal illusztrálva. És hogy kiknek szánjuk? Anyáknak és lányaiknak, azoknak, akik most ismerkednek a gasztronómia remekeivel, és persze azoknak, akik már haladó konyhaművészek. Családi receptgyűjtemény, amit bátran forgathatunk, amibe bátran jegyzetelhetünk, ami praktikusan kezelhető, izgalmas ünnepi és hétköznapi fogásokat, konyhaművészeti praktikákat mutat be, és mindezt közérthetően, ahogy a családban öröklődnek a jó receptek.

2011-ben azt mondtuk a svéd írózseni, Jonas Jonasson előző regényére, hogy az év legviccesebb könyve. Most, két évvel később, nyugodtan megismételhetjük ezt az állítást. Aki kíváncsi, hogyan lesz a békeszerető svédeknek atombombája, eljut-e a három kínai nővér Svájcba egy lopott mikrobusszal, és megmenekül-e a világ a rendhagyó nukleáris fenyegetéstől, annak Az analfabéta, aki tudott számolni letehetetlen olvasmánynak ígérkezik, és ez nem csak ígéret… A 35 országban sikerlistás A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűntből készülő filmet pedig jövőre mutatják be a magyar mozikban, mi biztosan ott leszünk.

Kiadó: Athanaeum
ISBN 978 963 293 288 0
Terjedelem: kb. 250 oldal
Méret: 200 x 165 mm
Kötés: keménytábla, spirálkötés
Ára: 3990 Ft

Related Posts

Könyvelőzetes – Mucha Attila: Konyha, sör, főzés

„Sört főzni a konyhában? Bár kétségtelen, hogy a mai napig elsöprő többségben nagyüzemi sörök készülnek itthon, de a kisüzemi sörök egyre izgalmasabb sokasága mind több…

Rory Freedman – Kim Barnouin: Jónő

Táplálkozási útmutató, ha szuperül akarsz kinézni A Jónő nem egy tipikus uncsi fogyókúrás könyv: tréfát igen, de gátlást nem ismerve fúj ébresztőt minden nőnek, aki…

Rúdtánc a munkahelyi stressz levezetésére az Athenaeum Kiadónál!

Az Athenaeum Kiadó 2015. szeptember 6-án – egyelőre kísérleti jelleggel – rúdtáncszobát rendezett be dolgozói számára a kiadó Dankó utcai központjában. A cég munkatársai munkaidőben…

Demcsák Zsuzsa: A másik életem című könyvének bemutatója

Demcsák Zsuzsa televíziós műsorvezetőként, közéleti szereplőként leplezetlen őszinteséggel beszél Másik életem című könyvében arról, hogy családon belüli erőszak áldozatává vált.