A Sony díjnyertes fotói Budapest romkocsmáiban

A 2013-as Sony World Photography Awards díjnyertes fotói fél éven keresztül vándoroltak Budapest legismertebb romkocsmái között. A világhírű fotóverseny legjobb képeit január 14. és február 6. között a Kuplungban tekinthetik meg az érdeklődők.

Ming Hui Guan, China, Shortlist, Smile, Open Competition 2013A Sony World Photography Awards világméretű amatőr és professzionális ingyenes fotóverseny-sorozat, amelyre kortól, tapasztalattól és országtól függetlenül bárki nevezhet. A verseny lehetőséget biztosít feltörekvő vagy profi fotósoknak arra, hogy megmutassák alkotásaikat. A Sony célja, hogy a SWPA-n keresztül ösztönözze az embereket arra, hogy fényképezőgépet ragadjanak, és megörökítsék a mindennapok pillanatait.

A beérkezett fényképek közül egy professzionális zsűri választotta ki a díjnyerteseket, amelyek a Kuplung előtt az Instantban, a Szimpla Kertben, valamint a Filterben kerültek bemutatásra.

A Sony World Photography Award 2013 év fotósa, a L’Iris d’Or címet a 32 éves Andrea Gjestvang nyerte, akinek munkáját 170 ország több mint 122 ezer pályázata közül választotta ki a vizuális kommunikáció elismert képviselőiből álló tiszteletbeli zsűri. A győztes Gjestvang „Egy történelmi nap” című pályamunkája a 2011. júliusában Oslo melletti Utoya szigetén történt megrázó mészárlás fiatal túlélőinek portrésorozata.

Külön érdekesség, hogy a 2013-as nemzetközi fotóversenyre beérkezett pályázatok közül négy magyar fotós alkotásai is felkerültek a szűkített listára. A professzionális versenyen belül, az „Emberek” kategóriában Gárdi Balázs került be a döntősök közé, míg az amatőrök versenyén belül az „Építészet” kategóriában Forgács István, a „Pillanatfelvétel” kategóriában pedig Nagy Tamás volt esélyes a győzelemre.

A Sony World Photo Awards immár hetedik éve a világ egyik legrangosabb versenye. Az elmúlt hat évben 179 országból több mint 430 ezer fénykép érkezett be, amely kiválóan mutatja az esemény méreteit. A 2014-es versenyre Open (Nyílt) és Youth (Ifjúsági) kategóriákban 2014. január 6-ig, professzionális kategóriákban január 9-ig lehetett nevezni a www.worldphoto.org oldalon. A 2014-es verseny döntőseinek listája február elején várható.

Related Posts

Bejelentették a világ legnagyobb fotóversenyének nyerteseit – Sony World Photography Awards 2017

Az Év Fotósa elismerést és a győzelemmel járó 25 000 dolláros pénzdíjat a belga fotográfus, Frederik Buyckx nyerte el A Nyílt kategória győztese ebben az…

Négy magyar fényképész munkája került a legjobbak közé az idei Sony World Photography Awardson

Négy magyar fényképész munkái kategóriájuk shortlistjére kerültek, továbbá a szakmai zsűri egy hazai fotós nevezését a világ 50 legjobb fotói közé jelölte.

Magyar fotográfus képei a Syngenta Nemzetközi Fotópályázatának legjobbjai között

Londonban nyílt kiállítás a Syngenta Nemzetközi Fotópályázatának legjobb alkotásaiból, amelyek közé egyedüli magyarként Hegedűs Ákos két fotóját is beválogatta a szakmai zsűri. A pályázat tematikája…

Fotópályázat: Magyarország, ahogy én látom

A FOTÓ ART FOTÓSISKOLA PÁLYÁZATOT INDÍT. FOTÓZZ ÉS MUTASD MEG, TE HOGYAN LÁTOD MAGYARORSZÁGOT! 1 MILLIÓ FORINT ÖSSZÉRTÉK FELETTI SZAKMAI- ÉS KÖZÖNSÉGDÍJAKÉRT. 5 000 FT ÉRTÉKŰ…