Szerelmi vallomás poénkavalkád: Pindroch Csaba önálló estje a Thália Színházban

Intenzív színházi élményt és garantált szórakozást ígér Pindroch Csaba új önálló estje, a „Segítség, megnősültem!” című egyszemélyes vígjáték, amelynek október 29-én, a budapesti Thália Színház Mikroszínpadán lesz a bemutatója. A Sebestyén Elemér azonos című regénye alapján írt komédiát Pindroch Csaba társ-dramaturgként, producerként és az előadás egyedüli szereplőjeként jegyzi, a darab rendezője Radnai Márk.
A hagyományos bohózat és a modern stand-up comedy stílusjegyeit egyaránt felvonultató előadás sajátos görbe tükröt tart az esküvő előtti és utáni hétköznapok legkülönbözőbb komikus vagy éppen keserű pillanatainak. Mindannyiunk számára ismerős helyzeteket láthatunk, felszabadult nevetéssel ismerhetünk magunkra Pindroch Csaba sokoldalú és őszinte játékát nézve, aki a házasság témájában jártas és végtelenül szerethető színészként bravúrosan tálalja ezt a nem mindennapi színházi fogást.

A zabolátlan humor és irónia ellenére azonban ez az anekdota-szerű történetekből álló férfimonológ nem más, mint tisztelgés a nők, a szerelem és a házasság előtt. „Bár tele van csípős megjegyzésekkel és humoros szituációkkal, mégis olyan ez a darab, mint egy szerelmi vallomás. Üzenet tőlem személyesen a feleségemnek, továbbá minden férfitól valamennyi nőnek, köszönetképpen azért a fontos, hihetetlenül boldogító, de olykor végtelenül bosszantó és így rengeteg humorforrást adó csodálatos emberi kapcsolatért, amit úgy hívunk, hogy házasság” – mondja Pindroch Csaba.
Az előadás egyike azon kevés színpadi produkcióknak, amelyek kortárs magyar szerző műve alapján készültek, bemutatva a mai magyar valóságot. Emellett külön érdekessége a főszereplő színész – Pindroch Csaba – egyszemélyes jelenléte, amely a hagyományos, többszereplős drámákhoz és vígjátékokhoz képest a közönségtől és a színésztől egyaránt fokozottabb figyelmet igényel, ezáltal egyedülálló színházi élményt nyújt.
A fotós főpróbán pár perc alatt eloszlanak téves sztereotípiáink, miszerint egy egyszemélyes darab nem érhet fel egy többszereplős színházi elődadással.
Pindroch Csabát évek óta más-más szerepekben tüntetik fel mind a televíziók, mind a színházak, de ritkán láttuk ennyire őszintének az eddigiek során. Férfiszemszögből meséli el a házas élet vívmányait, ám ez rengeteg általános tapasztalatot is magába foglal. Ahogy címéből is megfigyelhetjük, nem feltétlenül az együttélés pozitívumaira fókuszál, sokkal inkább felhívja a figyelmet azok számára, akik felelőtlenül belekezdenének ebbe a fontos szerepbe.
Elbűvölő esküvői ceremónia, értékes nászajándékok, önfeledt szerelem párosulva az önállóság és egyéni szabadság tökéletes elegyével.. Mindannyian valahogy így képzeljük el a házasság intézményét. De mi van akkor, ha életünk legfontosabb napján ájulásig pálinkázunk szeretett apósunkkal, a rejtélyes kecske formájú nászajándékokról nem is beszélve? Eme csekélységek mellett megjelenik az is, vajon mennyi szabadságjoga van egy házas embernek, mennyire képes önállóan dönteni, és hol van az a bizonyos határ, amit illik meghúzni a mindennapok során.
A darab nem elrettent, inkább felkészít, és meglehetősen nagy hangsúlyt fektet az anyós-após problémára. Olyan dolgokat boncolgat, amik a legtöbb házasságban biztosan megjelentek már, így a néző könnyen képes azonosulni a hallottakkal. Emellett szórakoztató, őszinte, és nem utolsó sorban kötelezően ajánlott!

Szauer Lilla

Related Posts

Ketten egyedül – Thalia premier!

Május 9-én Goda Krisztina rendezésében mutatja be a Thália Színház legújabb nagyszínpadi produkcióját, a „Ketten egyedül” című darabot, amelyben Schell Judit és Csányi Sándor ismét…

Egy színdarab az elviselhetetlen magányról Papírvirágok a Spirit Színházban

A vegyészmérnökből íróvá lett Egon Wolff Papírvirágok című műve az 1970-es évek Latin-Amerikájának egyik legnépszerűbb drámája volt. A történetben két kibékíthetetlenül ellentétes világ találkozik: egy…

EGY HÓNAP MÚLVA MOLNÁR FERENC DELILA A CENTRÁL SZÍNHÁZBAN

2018. március 9-én Puskás Tamás rendezésében mutatja be a Centrál Színház a világ egyik legnépszerűbb színpadi szerzője, Molnár Ferenc bűbájos vígjátékát, a Delilát, melynek ősbemutatója…

Fellini szívszorító filmsikere a Spirit Színházban

Vannak filmek, amelyeket sosem feledünk. Ilyen Federico Fellini világhírű története, az 1957-ben a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díját elnyerő Országúton is. Az alkotás a három…