Könyvajánló – Dan Brown: Eredet

Dan Browban nem lehet csalódni. Mikor a Da Vinci kód megjelent, az egész ország erről beszélt. Még ha fikció volt is, emberek egymásnak mutogatták az Utolsó vacsora repróját, bizonygatva, hogy ez bizony igaz is lehet. És valóban: amiről Brown ír, az mindig egy félelmetes, idegen, varázslatos fikció, és már az első oldalakon elhiteti, hogy akár igaz is lehet…

Az Eredetben hamar kiderül, hogy az író nem kisebb fába vágja a fejszéjét, mint hogy felvázolja annak a lehetőségét, hogy választ kaphatunk a tudomány segítségével arra a két kérdésre, hogy Honnan jöttünk? Hová tartunk? – az emberiség legősibb, legkínzóbb kérdéseire, amelyre természettudósok, társadalomtudósok, a hittudomány mind mind választ keres, és talál is. Más-más válaszokat.

Edmond Kirsch jövőkutató nagy bejelentésre készül. A híresen ateista tudós azzal vezeti fel prezentációját, hogy felfedezésébe az egész világ beleremeg majd, hogy alapjaiban változtatja meg az egész emberi létet, a világhoz való viszonyt.
A felfedezést azonban nem tudja megosztani a világgal, mert előadása közben meggyilkolják. A Brown könyvek kedvelt szereplője, Robert Langdon professzor, és az ügyben fontos szerepet játszó Ambra Vidal, a spanyol trónörökös menyasszonya együtt kezdik el keresni Kirsch felfedezését egy mesterséges intelligencia, Wintston segítségéve, keresztül Spanyolországon, menekülve azok elől, akik nem szeretnék, hogy a felfedezés napvilágot lásson.

És a felfedezés valóban világot megrengető. Mire minden kiderül, az író megint megpörget minket maga körül, hogy fogalmunk se legyen, igazat, vagy fikciót olvasunk. És még a végére is tartogat olyan meglepetéseket, amelyekre nem számítunk.

A könyv külön érdekessége, hogy Spanyolországon kívül ad budapesti vonatkozásokat is a történetnek. A főváros utcáin járunk benne, a bulinegyed kellős közepén, a Kazinczy utca romkocsmái közt.

Dan Brown zseniális. Arra hívja fel a figyelmet, hogy minden, amit látunk, gondolunk a világról, teljesen más értelmet nyerhet, ha egy másik tükrön át nézünk rá.

Kiadó:GABO KÖNYVKIADÓ ÉS KERESK.KFT.
Oldalak száma:576
Borító:CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
Súly:670 gr
ISBN:9789634065906
Nyelv:MAGYARKiadás éve:2018
Árukód:2711873 / 1172654
Fordító:Turcsányi Jakab

Related Posts

Mindhunter – Sorozatgyilkosok – Az FBI különleges egységének kulisszatitkai

Nincs ember, aki legalább egy FBI-os sorozatot ne nézett volna lerágott körmökkel, és olyan sincs, akit legalább egy kicsit ne izgatna a sorozatgyilkosok borzongató és…

Könyvajánló – Paula Daly: Milyen ​anya az ilyen?

Lisa Kallistó, a jeges tóvidéken élő háromgyerekes anya pont olyan, mint a többi agyonhajszolt anyuka. Tökéletesnek látja mások életét, de úgy érzi, a sajátján nem…

Könyvajánló – Tom Rob Smith: A tanya

Tom Rob Smith könyve pont olyan, mint egy Scorsese film: alig várod, hogy vége legyen, de letenni nem tudod… Daniel, a sikertelen, meleg londoni fiú…

Könyvajánló: Neil Cross: Luther – Vihar előtt

Oké. A Sin City megvan? Na, ez attól sötétebb. Krimi, ahogy kell. Brutális, kegyetlen, nyomasztó. Zseniális. De nem széplelkeknek szól.