Könyvajánló – Megan Miranda: Minden eltűnt lány

Nem mindenki szeret visszatérni a múltjához, a sokszor mélyre temetett emlékek helyére. Így van ezzel Nicolette Farrell is, akinek vissza kell mennie tíz év után szülővárosába, hogy eladja a házat, amiben felnőtt, gondoskodjon a beteg édesapjával, és találkozzon a testvérével, akihez különös viszony fűzi.

3467571_5

Szembe kell néznie azzal az emlékkel is, hogy tíz évvel ezelőtt abban a városban tűnt el a legjobb barátnője, Corinne. A város nem változott semmit, és az ott lakók sem. Az emlékek felelevenednek Nic számra, és nem elég, hogy fájók, érthetetlenek, de időközben eltűnik egy másik lány is, hasonló körülmények között, mint tíz évvel ezelőtt.
A könyv sajátságosan íródott: minden visszafelé történik benne. Azt hinné az ember, hogy így nem derülhet fény semmire, de a szerző briliánsan oldja meg így is, hogy kiderüljön: a kisvárosi barátok és családtagok közül némelyek nem azok, akiknek látszanak. Az sem zavaró, hogy ötven oldal után tudni lehet, ki és mit tett: valahogy ezekben a regényekben nem az elkövető személye az, ami fontos, hanem az érzéseik, az egymáshoz való titkos és különös viszonyaik, a szavak, amiket nem mondanak ki.

A könyv abban a domestic noire stílusban íródott, amelyben a Holtodiglan és a Lány a vonaton, úgyhogy a stílus szerelmeseinek jó csemege lehet.

A könyvért köszönet az Agave Kiadónak.

Kiadó:AGAVE KÖNYVEK KIADÓ KFT.
Oldalak száma:343
Borító:PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly:344 grI
SBN:9789634191872
Nyelv:MAGYAR
Kiadás éve:2016
Árukód:2689416 / 1160019
Fordító:Nagy Mónika

Related Posts

Könyvajánló – Megan Miranda:Minden eltűnt lány

Nicolette Farrellnek boldog élete van Philadelphiában: sikeres a munkájában és nagyon szereti a vőlegényét. Most rövid időre mindkettőnek hátat kell fordítania, ugyanis vissza kell térnie…

Könyvajánló – Mitch Cullin: Mr. Holmes

Mitch Cullin csodálatos története a feledés elleni küzdelemről lenyűgözte a kritikusokat, a kötetből tavaly Bill Condon rendezésében és Ian McKellen főszereplésével nagy sikerű film is…

Micsoda könyvek! – Az Agave várható megjelenései

Mielőtt elkezdenénk a szokásos ismertetést, néhány mondat erejéig szeretnénk még a 2015-ös évről beszélni: köszönjük mindenkinek, aki velünk volt az évben és vásárolta a könyveinket,…

Könyvajánló: Blake Crouch: Wayard Pines

Wayward Pines egy hangulatos, amerikai kisváros, ahol soha semmi nem történik, csak csordogál az élet a maga megszokott ritmusában – látszatra.