Könyvajánló – Vass Virág: Szoknya-blues

Hová menekülsz, ha Rád talál az igazi? Vass Virág legutóbbi sikerkönyvei, a Sohanő és Sohaférfi után új műfajt hódít meg. A thrillerbe illő elemeket sem nélkülöző Szoknya-blues, amely az írónő eddigi legfordulatosabb és legmeglepőbb regénye, azt az érzést jeleníti meg, amelynek során az ember a hozzá legközelebb állókban kezd el kételkedni, míg végül rá nem döbben arra, hogy fogalma sincs, ki mellett is él valójában.
Amikor Bölcsházy Anni kedves, jóképű vőlegénye – és gyerekkori szerelme – balesetet szenved néhány héttel az esküvőjük előtt, a várandós menyasszony számára megáll az élet. Leendő férje egy másik nő mellett ült az autóban a végzetes éjszakán… de vajon mi volt köztük?
Öt évvel a történtek után Anni még mindig a válaszokat keresve éli
a hétköznapokat kisfiával, zsarnokoskodó anyja védőszárnyai alatt. Képtelen túllépni egykori szerelme emlékén, nem lát mást a világból, csak az ő arcát, nem hall mást, csak az ő ki nem mondott mondatait. Pedig a postafiókja tele van nyugtalanító üzenetekkel, amelyek előre megjósolják, mi történik az egyedülálló anyuka látszólag eseménytelen mindennapjaiban. Ki üzen Anninak?
Kik azok a Fűevők, és honnan szerzik a titkos tudást, amellyel nőket manipulálnak? Hogyan válik fanatikussá egy hétköznapi ember?

A Szoknya-blues a blues-zene egyenletes lüktetésével adagolja a feszültséget, de több mint krimi, pontos látlelet a 21. századi Férfi és Nő bonyolult viszonyáról, amelyben sokszor senki sem az, akinek mutatja magát.
Vass Virág már huszonöt évesen a Nők Lapja főszerkesztője volt, 2001-ben alapító-főszerkesztőként indította el az Elle Magazin magyar változatát. Első regénye, a Vulévu 2009-ben jelent meg, ezt hat újabb sikeres kötet követte. Legismertebb művei, a Sohaférfi és a Sohanő után új könyvében ismét a férfi-nő kapcsolatot boncolgatja, ezúttal azonban merőben újszerű módon, a domestic noir műfajában alkotva.
„A regényben vőlegények és menyasszonyok, elvált apák és eltűnt apák, fülig szerelmesek és csúnyán félrelépők egyaránt felbukkannak – és persze hamar kiderül, hogy senki sem az, akinek mutatja magát. A sok titok, elhallgatás, önbecsapás pedig nem romantikus végkifejlethez, hanem kiszámíthatatlan fordulatokhoz vezet…” – mondja új, eddigi legizgalmasabb kötetéről a szerző.

Kiadó: Libri
360 oldal
Kötés: kemény kötés
ISBN: 9789633106662

Related Posts

Könyvajánló – Lakatos Levente: Szeress jobban!

Lakatos Levente első regénye, a 2010 nyarán megjelent Barbibébi egy csapásra a fiatal generáció kedvencévé, a legnépszerűbb modern magyar tiniregénnyé vált. Öt évvel később végre…

Könyvajánló: Mark Helprin: Téli mese

Nagyon különös könyv ez, kérem szépen. New York egy lüktető, szinte lélegző város, olykor mintha elevenebb lenne a szereplőknél. Nagyon különös könyv ez, mert légies,…

Nem annyira fekete – Kondor Vilmos Budapest Noir

Kondor Vilmos Budapest Noir című regénye nem újdonság a magyar olvasóknak – először 2008-ban jelent meg, s most, 2017-ben a Libri Kiadó gondozásában újra.

Könyvajánló – Bauer Barbara: Porlik, mint a szikla

Sorsfordító történelmi események, szívekben megőrzött legendák, vérzivataros időkön átmentett hagyományok – egy család több generációjának megindító és elgondolkodtató históriája Bauer Barbara legújabb regényében.